Brændekurv i sort læder fra Ørskov
AVIVIR Aloe Vera Shampoo
MIIEGO AL3+ FREEDOM
Stor LED pære
Kategorier: Parforhold  -  Intimitet
Ingen kærlige ord

Fra brevkassen: Hun savner at høre ham sige, at han holder af hende og med ord bekræfter, at han er glad for hende.

_____________________________

 

Hej brevkasse.

Min kæreste og jeg har været sammen i næsten et år. Jeg synes han gør mange ting for at vise mig, at han holder af mig, men han har aldrig rigtig sagt det.

Forleden sagde jeg, at jeg synes, han er virkelig dejlig. "Er det rigtigt?" svarede han, og skyndte sig at skifte emne.

Han har sagt, at han har svært ved at udtrykke sine følelser, at han heller ikke har lyst til det, og at det er for alvorligt, at snakke om. Jeg ved, han har haft en barndom, hvor der manglede kærlighed og opmærksomhed. Det virker som om, man i hans familie aldrig rigtig snakkede sammen. F.eks. spiste de aldrig sammen i hans familie, men altid hver for sig ..

Jeg føler, at jeg holder mig selv og mine følelser tilbage for ikke at komme til at skræmme ham væk. Jeg vil så gerne frit kunne fortælle ham, hvad jeg føler, og høre ham beskrive sine følelser for mig.

Hvordan får jeg ham til at åbne op?
_____________________________


Tak for din mail.

Allerførst vil jeg, udfra din korte beskrivelse af din kæreste, sige til dig, at jeg er ret sikker på, at han virkelig føler noget for dig. Hans manglende lyst og mod til at tale om følelser handler sandsynligvis om, at man, i hans familie, ikke talte om følelser, og han derfor aldrig rigtig har lært, hvordan man taler om og takler følelser.

Du beskriver, hvordan din kæreste, i sin barndom, synes at have manglet den trygge og varme base, som børn har så meget brug for, at familien spiste hver for sig, hvilket tyder på, at der kan have manglet nærhed og samvær under hans opvækst. Med den baggrund, er det meget sandsynligt, at din kæreste under sin opvækst, ikke har følt sig elsket og set, som den han er. Og når man, på den måde, har været følelsesmæssigt forsømt, så kan det opleves som både meget svært, grænseoverskridende og alvorligt, at skulle tale om følelser.

Din kærestes baggrund kan således meget vel tænkes være grunden til, at han holder igen med at udtrykke sine følelser for dig. Han er ikke vant til, at sætte ord på sine følelser, og har derfor rigtig svært ved at sige ting som: "Jeg elsker dig" eller "Du gør mig glad", hvilket er sætninger, som du - ligesom kvinder generelt - har stort behov for at høre.

Man kan forestille sig, at det for ham føles helt forkert og nærmest pinefuldt, at skulle sætte ord på sine følelser. Og måske gør det ondt at skulle tale om følelser, fordi han derved mindes hvordan hans forælde aldrig viste ham kærlighed gennem kærlige ord.

Jeg forstår godt, at du savner at høre hans kærlige bekræftelser i, at han holder af dig og sætter pris på jeres forhold. Jeg ved også, at rigtig mange mænd, har svært ved at udtrykke kærlige bekræftelser verbalt.

Jeg nævnte i begyndelsen af mit svar, at jeg føler mig ret overbevist om, at din kæreste er meget glad for dig. Beviset ser jeg i, at han i sine handlinger viser, at han holder af dig. Hvis du forsøger, at se positivt på hans manglende ord, så kan man sige, at det er mere værdifuldt at dele livet med en mand, som viser sine følelser i handling, frem for en mand, som leverer en masse tomme ord uden handling...

Mit råd til dig er, at du lige nu accepterer at din kæreste har problemer med at udtrykke sine følelser for dig verbalt. Bliv ved med at byde ind med tryghed og varme. Giv udtryk for dine følelser for ham, uden at få ham til at føle sig tvunget til at gøre det samme, og vis taknemmelighed og glæde for det, han gør for dig gennem sine handlinger.

Det er ok, at fortælle ham, at du har et behov for at han også udtrykker sine følelser gennem ord. Men undgå at presse ham. Prøv i stedet at være tålmodig, uden at bebrejde ham. Jeg tror, at din kærlighed og forståelse for ham måske kan hjælpe ham til at blive bedre til at give dig den bekræftelse, du efterlyser.

Vær tålmodig med ham, han er sikkert bange for at miste dig, hvad der kan få ham til at føle sig endnu mere presset. Husk, at det kan være meget, meget svært at udtrykke sig følelsesmæssig om ting, man selv har fået alt for lidt af.

Husk de kloge ord: Giv dét, du selv har brug for. Forstå, før du selv kan blive forstået.

I håbet om, at du har tilstrækkelig tålmodighed og kærlighed til at give ham chancen for langsomt at åbne sig når han er klar, sender jeg dig mange forstående og kærlige tanker.

Parforhold
Parterapeuten: Parforholdet er som en muskel, der skal trænes

Vi drømmer om at finde kærligheden, men når vi så endelig finder den, glemmer vi alt for ofte, at den gode og ægte kærlighedsrelation skal holdes ved lige, mener parterapeut, Christiane Meulengracht, som her deler 5 gode råd til mere kærlighed.

Læs mere
Parforhold
Sexolog: Derfor taler mænd ikke om præstationsbesvær i soveværelset

Mange danske mænd oplever enten manglende sexlyst, rejsningsbesvær eller for tidlig sædafgang, men udfordringerne er forbundet med så meget skam, at kun få gør noget for at ændre på situationen, fortæller parterapeut og sexolog, Christiane Meulengracht.

Læs mere
Parforhold
Når vold er hverdag

Knapt 4% af alle voksne kvinder i Danmark har i det seneste år været udsat for fysisk vold. Af disse har ca. 2 ud af 3 været udsat for vold af deres nuværende eller tidligere partner. Det er et alvorligt samfundsproblem, der understøttes af nogle strukturelle magtforhold i samfundet, skriver Dansk...

Læs mere
Parforhold
Parterapeut: Dårlige vaner spænder ben for dit lykkelige parforhold

Mens vores sunde vaner er med til at sikre, at vi fungerer optimalt i hverdagen og i parforholdet, er vores uhensigtsmæssige vaner ofte ødelæggende for kærligheden, mener parterapeut Christiane Meulengracht. Her giver hun sit bud på 7 dårlige vaner i parforholdet.

Læs mere
Parforhold
Når lysten til sex forsvinder

Rigtig mange par bliver frustrerede og ved ikke, hvad de skal stille op, når de oplever perioder, hvor lysten til sex mangler. Ofte ender man med at anklage og bebrejde hinanden for ikke at tage initiativ eller være tilstrækkelig nærværende. Men den manglende lyst er sjældent det egentlige problem,...

Læs mere
Parforhold
Parterapeuten: Det er ikke din partners opgave at fylde dig med kærlighed

Vi danskere er alt for gode til at skubbe ansvaret for vores egen glæde og lykke over på vores partner, og det gør os ulykkelige, mener parterapeut Christiane Meulengracht, forfatter til bogen 'Kærlighed med vilje'.
”Det er et meget almindeligt træk, at vi danskere går rundt med den opfattelse,...

Læs mere
Parforhold
Parterapeut: Derfor lyver vi om vores ulykkelige parforhold

Der er så meget prestige i at have styr på parforholdet, at vi danskere er verdensmestre i at bilde os selv og andre ind, at alt er i den skønneste orden, selvom der i virkeligheden er knas i kærligheden, mener parterapeut og sexolog Christiane Meulengracht.

Læs mere
Parforhold
Hun flirter mens ægteskab vakler

Efter længere tids flirten med en kollega, er hun i tvivl om hun skal forfølge sin drøm og se om det kan udvikle sig til mere - eller om hun skal koncentrere sig om sit vaklende ægteskab.

Læs mere
Parforhold
Orker ikke at være den sure stedmor

Hun havde ellers svoret, at hun aldrig skulle have en mand med børn fra tidligere ægteskab, alligevel bor hun på fjerde år sammen med mand med børn og 5-9-ordning. Det fungerer ikke for hende. Hun er træt af at være den sure stedmor, og træt af at skulle tilsidesætte sine egne behov for deres.

Læs mere
Parforhold
Hendes selvværd afhænger af mænds bekræftelse

Hun er ved at være godt træt af at hendes selvværd skal afhænge af, hvorvidt mænd finder hende sød, sjov og attraktiv. Samtidig overvejer hun at sætte en stopper for et forhold, hun gennem et år har haft til en gift mand, og spørger nu KvindeGuidens parterapeut, hvordan hun kommer videre.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
MIIEGO AL3+ FREEDOM

MIIEGO AL3+ FREEDOM

Charlotte Perriand varmelampe

Charlotte Perriand varmelampe

BOOM by MIIEGO høretelefoner

BOOM by MIIEGO høretelefoner

Sådan skaber du et hyggeligt hjem

Sådan skaber du et hyggeligt hjem

Nye Bøger
Brødbogen - Annemette Voss

Gennem alle sine smukke bagebøger, har Annemette Voss delt rundhåndet ud af fantastiske opskrifter og uundværlige tips. Med 'Brødbogen' er hun endnu engang på banen med opskrifter, der giver én lyst til at kaste sig ud i brødbagningens kunst. Det er nemme, enkle og overskuelige opskrifter, der...

Læs mere
Keto på 4 uger - Jane Faerber

Med Keto diæt oplever mange et mere stabilt blodsukker og varigt vægttab. Jane Faeber er kostrådgiver og blogger om sundkost, LCHF og Keto på den populære blog Madbanditten. Med hendes nye bog 'KETO på 4 uger' præsenterer hun stribevis af lækre opskrifter til Keto samt en overskuelig 4-ugers plan...

Læs mere
Overvind din Overspisning, af psykolog Christina Villendrup Lynge

Med Christina Villendrup Lynges bog 'Overvind din Overspisning' får man indblik i hvad overspisning og BED handler om, hvordan man identificerer tegnene på BED hos sig selv og andre, og hvordan man kommer af med sin spiseforstyrrelse.

Læs mere
Stærk, let og mæt

Hvis du nyder Anne Hjernøes selskab og gennem årene har fulgt hende som tv-vært i dejlige livsstilsprogrammer, hvor hun sammen med journalist Anders Agger har besøgt danske slotte og herregårde, badehoteller og øer, så har du måske bemærket, at hun har tabt sig. Faktisk har hun smidt hele 20 kilo...

Læs mere
Det Skriver Andre Medier...
17.02.2020

Tre ud af 10 danskere er utilfredse med deres løn

Finans

Gratis frugt, massageordninger og god kaffe gør det ikke alene. Motivation, jobtilfredshed og løn hænger uløseligt sammen, fastslår ny undersøgelse. Læs mere


15.02.2020

Coronavirus udgør især en risiko for ældre med helbredsproblemer

Berlingske

Statistikker viser, at særligt den ældre del af verdens befolkning, er udsat for at blive ramt af coronavirus. Mænd kan også være mere udsatte end kvinder. Læs mere


11.02.2020

Parfume badeprodukter til børn kan bidrage til allergirisiko

Forbrugerrådet Tænk Kemi

De såkaldte badebomber, der syder og bobler i badevandet, og badeslim, der giver badetvandet en slimet konsistens, sætter kulør på børnenes tur i badekaret. Men ny undersøgelse fra Forbrugerrådet Tænk viser at produkterne indeholder både parfume, mikroplast og såkaldte azofarvestoffer. Læs mere


10.02.2020

Forsker: Tidlig pubertet kan skyldes fedme og udsættelse for hormonforstyrrende stoffer i miljøet

Rigshospitalet

At danske piger går i puberteten tidligere end hidtil, har man vist i mange forskellige forskningsstudier. Forskningen viste, at i 1991 var pigerne omkring 11 år, da de gik i puberteten, og i 2005 var pigerne knap 10 år. Læs mere


30.01.2020

Undersøgelse: Dit tandkød sladrer om din kost

Aarhus Universitet

Spiser du for meget sukker, eller har du hang til søde læskedrikke, øges risikoen ikke 'kun' for huller i tænderne, men også betændelse i tandkødet. Det viser et nyt forskningsresultat fra Aarhus Universitet, og derfor skal sunde kostvaner fortsat prioriteres højt, lyder rådet fra forskeren bag... Læs mere


24.01.2020

Studie: Fiskeolie som kosttilskud kan give bedre sædkvalitet og større testikler

Rigshospitalet

En ny undersøgelse af 1679 unge danske mænd tyder på, at unge mænd, der indtager fiskeolie som kosttilskud får bedre sædkvalitet og større testikler. Læs mere


Arkiv

^