Gulvløber naturfarve
Nordal - Ny kollektion
Christina Watches
Dørmåtte Rivièra Maison
Kategorier: Parforhold  -  Intimitet
Ingen kærlige ord

Fra brevkassen: Hun savner at høre ham sige, at han holder af hende og med ord bekræfter, at han er glad for hende.

_____________________________

 

Hej brevkasse.

Min kæreste og jeg har været sammen i næsten et år. Jeg synes han gør mange ting for at vise mig, at han holder af mig, men han har aldrig rigtig sagt det.

Forleden sagde jeg, at jeg synes, han er virkelig dejlig. "Er det rigtigt?" svarede han, og skyndte sig at skifte emne.

Han har sagt, at han har svært ved at udtrykke sine følelser, at han heller ikke har lyst til det, og at det er for alvorligt, at snakke om. Jeg ved, han har haft en barndom, hvor der manglede kærlighed og opmærksomhed. Det virker som om, man i hans familie aldrig rigtig snakkede sammen. F.eks. spiste de aldrig sammen i hans familie, men altid hver for sig ..

Jeg føler, at jeg holder mig selv og mine følelser tilbage for ikke at komme til at skræmme ham væk. Jeg vil så gerne frit kunne fortælle ham, hvad jeg føler, og høre ham beskrive sine følelser for mig.

Hvordan får jeg ham til at åbne op?
_____________________________


Tak for din mail.

Allerførst vil jeg, udfra din korte beskrivelse af din kæreste, sige til dig, at jeg er ret sikker på, at han virkelig føler noget for dig. Hans manglende lyst og mod til at tale om følelser handler sandsynligvis om, at man, i hans familie, ikke talte om følelser, og han derfor aldrig rigtig har lært, hvordan man taler om og takler følelser.

Du beskriver, hvordan din kæreste, i sin barndom, synes at have manglet den trygge og varme base, som børn har så meget brug for, at familien spiste hver for sig, hvilket tyder på, at der kan have manglet nærhed og samvær under hans opvækst. Med den baggrund, er det meget sandsynligt, at din kæreste under sin opvækst, ikke har følt sig elsket og set, som den han er. Og når man, på den måde, har været følelsesmæssigt forsømt, så kan det opleves som både meget svært, grænseoverskridende og alvorligt, at skulle tale om følelser.

Din kærestes baggrund kan således meget vel tænkes være grunden til, at han holder igen med at udtrykke sine følelser for dig. Han er ikke vant til, at sætte ord på sine følelser, og har derfor rigtig svært ved at sige ting som: "Jeg elsker dig" eller "Du gør mig glad", hvilket er sætninger, som du - ligesom kvinder generelt - har stort behov for at høre.

Man kan forestille sig, at det for ham føles helt forkert og nærmest pinefuldt, at skulle sætte ord på sine følelser. Og måske gør det ondt at skulle tale om følelser, fordi han derved mindes hvordan hans forælde aldrig viste ham kærlighed gennem kærlige ord.

Jeg forstår godt, at du savner at høre hans kærlige bekræftelser i, at han holder af dig og sætter pris på jeres forhold. Jeg ved også, at rigtig mange mænd, har svært ved at udtrykke kærlige bekræftelser verbalt.

Jeg nævnte i begyndelsen af mit svar, at jeg føler mig ret overbevist om, at din kæreste er meget glad for dig. Beviset ser jeg i, at han i sine handlinger viser, at han holder af dig. Hvis du forsøger, at se positivt på hans manglende ord, så kan man sige, at det er mere værdifuldt at dele livet med en mand, som viser sine følelser i handling, frem for en mand, som leverer en masse tomme ord uden handling...

Mit råd til dig er, at du lige nu accepterer at din kæreste har problemer med at udtrykke sine følelser for dig verbalt. Bliv ved med at byde ind med tryghed og varme. Giv udtryk for dine følelser for ham, uden at få ham til at føle sig tvunget til at gøre det samme, og vis taknemmelighed og glæde for det, han gør for dig gennem sine handlinger.

Det er ok, at fortælle ham, at du har et behov for at han også udtrykker sine følelser gennem ord. Men undgå at presse ham. Prøv i stedet at være tålmodig, uden at bebrejde ham. Jeg tror, at din kærlighed og forståelse for ham måske kan hjælpe ham til at blive bedre til at give dig den bekræftelse, du efterlyser.

Vær tålmodig med ham, han er sikkert bange for at miste dig, hvad der kan få ham til at føle sig endnu mere presset. Husk, at det kan være meget, meget svært at udtrykke sig følelsesmæssig om ting, man selv har fået alt for lidt af.

Husk de kloge ord: Giv dét, du selv har brug for. Forstå, før du selv kan blive forstået.

I håbet om, at du har tilstrækkelig tålmodighed og kærlighed til at give ham chancen for langsomt at åbne sig når han er klar, sender jeg dig mange forstående og kærlige tanker.

Parforhold
Parterapeut: Dårlige vaner spænder ben for dit lykkelige parforhold

Mens vores sunde vaner er med til at sikre, at vi fungerer optimalt i hverdagen og i parforholdet, er vores uhensigtsmæssige vaner ofte ødelæggende for kærligheden, mener parterapeut Christiane Meulengracht. Her giver hun sit bud på 7 dårlige vaner i parforholdet.

Læs mere
Parforhold
Når lysten til sex forsvinder

Rigtig mange par bliver frustrerede og ved ikke, hvad de skal stille op, når de oplever perioder, hvor lysten til sex mangler. Ofte ender man med at anklage og bebrejde hinanden for ikke at tage initiativ eller være tilstrækkelig nærværende. Men den manglende lyst er sjældent det egentlige problem,...

Læs mere
Parforhold
Parterapeuten: Det er ikke din partners opgave at fylde dig med kærlighed

Vi danskere er alt for gode til at skubbe ansvaret for vores egen glæde og lykke over på vores partner, og det gør os ulykkelige, mener parterapeut Christiane Meulengracht, forfatter til bogen 'Kærlighed med vilje'.
”Det er et meget almindeligt træk, at vi danskere går rundt med den opfattelse,...

Læs mere
Parforhold
Parterapeut: Derfor lyver vi om vores ulykkelige parforhold

Der er så meget prestige i at have styr på parforholdet, at vi danskere er verdensmestre i at bilde os selv og andre ind, at alt er i den skønneste orden, selvom der i virkeligheden er knas i kærligheden, mener parterapeut og sexolog Christiane Meulengracht.

Læs mere
Parforhold
Hun flirter mens ægteskab vakler

Efter længere tids flirten med en kollega, er hun i tvivl om hun skal forfølge sin drøm og se om det kan udvikle sig til mere - eller om hun skal koncentrere sig om sit vaklende ægteskab.

Læs mere
Parforhold
Orker ikke at være den sure stedmor

Hun havde ellers svoret, at hun aldrig skulle have en mand med børn fra tidligere ægteskab, alligevel bor hun på fjerde år sammen med mand med børn og 5-9-ordning. Det fungerer ikke for hende. Hun er træt af at være den sure stedmor, og træt af at skulle tilsidesætte sine egne behov for deres.

Læs mere
Parforhold
Hendes selvværd afhænger af mænds bekræftelse

Hun er ved at være godt træt af at hendes selvværd skal afhænge af, hvorvidt mænd finder hende sød, sjov og attraktiv. Samtidig overvejer hun at sætte en stopper for et forhold, hun gennem et år har haft til en gift mand, og spørger nu KvindeGuidens parterapeut, hvordan hun kommer videre.

Læs mere
Parforhold
Hendes kæreste har datingprofiler

Hun mistænker sin kæreste for at have datingprofiler og for at lyve om dem. Nu er hun opsat på at bevise, at han lyver.

Læs mere
Parforhold
Hvert år udsættes 29.000 kvinder i Danmark for vold

Den 25. november lyder startskuddet for FN's internationale kampagne '16 Days of Activism', hvor hele verden sætter fokus på vold mod kvinder. Det sker også i Danmark, hvor Dansk Kvindesamfund blandt andet lancerer et armbånd, som støtter Dansk Kvindesamfunds arbejde med at bekæmpe vold mod kvinder.

Læs mere
Parforhold
Mænd har de bedste intentioner

Hvordan kan det være, at de gode intentioner din mand har, om at gøre noget særligt for dig, oftest havner i glemmebogen? Det mener chokoladeproducenten Anthon Berg, at der er en videnskabelig forklaring på.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Tine K. Home Karklude Kit

Tine K. Home Karklude Kit

House Doctor mistelten

House Doctor mistelten

Fransk opvaskemiddel

Fransk opvaskemiddel

Rengøringskurv Simple Goods

Rengøringskurv Simple Goods

Nye Bøger
Stærk, let og mæt

Hvis du nyder Anne Hjernøes selskab og gennem årene har fulgt hende som tv-vært i dejlige livsstilsprogrammer, hvor hun sammen med journalist Anders Agger har besøgt danske slotte og herregårde, badehoteller og øer, så har du måske bemærket, at hun har tabt sig. Faktisk har hun smidt hele 20 kilo...

Læs mere
Kål og kærlighed, af Lisbeth Tordendahl

Boost din sundhed, forkæl dine smagsløg og få fornyet inspiration med Lisbeth Tordendahls 'Kål og kærlighed'. I sin nye bog præsenterer hun 100 nemme, varierede og kreative opskrifter på indbydende retter med kål, som kan indgå i mange typer måltider, og som samtidig alle er veganske eller...

Læs mere
Krydret, Anne Hjernøe & Ditte Ingemann

Med en fælles passion for mad og krydderier, har Anne Hjernøe og Ditte Ingemann udgivet den dejligste opskriftsamling fuld af inspiration til hvordan man nemt kan føje ekstra krydderi på tilværelsen.

Læs mere
Oprindelse, Dan Brown

Den nye Dan Brown thriller ligger stadig i toppen af bestsellerlisten. Med 'Oprindelse' har han skrevet endnu en intens historie fyldt med skjulte koder, religion, symboler og kunst - og med den populære professor Robert Langdon i hovedrollen.

Læs mere
Det Skriver Andre Medier...
01.10.2019

Mobbeofre bliver mere syge og tjener mindre resten af livet

Dr.dk

Mobning i barndommen trækker dybe spor ind i voksenlivet, viser forskning. Selv i en alder af 50 år døjer mange mobbeofre med depression, selvmordstanker og angst. De har større risiko for at få blodpropper, og de tjener mindre end gennemsnittet.

 

Læs mere


26.09.2019

Ny rapport: Danskerne ved for lidt om demens

Alzheimerforeningen.dk

Viden om demens er nøglen til forståelse af nogle af de mest tabubelagte sygdomme, vi kender. Og forståelse er noget af det, dem der lever med sygdommen til hverdag, efterspørger allermest. Desværre står det sløjt til med danskernes viden om demens, viser en ny befolkningsundersøgelse, som YouGov... Læs mere


25.09.2019

Svært overvægtige mister oftere jobbet og har sværere ved at finde et nyt

Sdu.dk

Risikoen for at blive arbejdsløs er markant højere for personer med svær overvægt, viser nyt dansk studie, hvor 87.000 danskeres jobsituation er fulgt gennem længere tid ...

Læs mere


03.09.2019

Fortsat skæv kønsfordeling

Kvinfo.dk

Kvindelige studerende er på vej ind på de tekniske og naturvidenskabelige uddannelser. Men det går langsomt, og når rekordmange unge i disse dage begynder deres studieliv, er der fortsat flest kvinder at finde på uddannelser inden for omsorg og pleje. Unge mænd begynder derimod på tekniske og... Læs mere


06.08.2019

Copenhagen Pride Week 2019

Copenhagenpride.dk

Copenhagen Pride Week 2019 løber af stablen i alle regnbuens farver fra tirsdag den 13. august til søndag den 18. august 2019, hvor københavnerne tager godt imod forventede festende 85 nationaliteter. Læs mere


14.06.2019

Hjerteforeningen: E-dampere har større risiko for hjerte-kar-sygdom

Hjerteforeningen

Nye undersøgelser foretaget af forskere fra Stanford University peger på, at særligt smagsstofferne i rygevæsken øger risikoen for hjerte-kar-sygdomme markant i forhold til, hvis du ikke ryger. Det her er et endnu klarere bevis for, at e-cigaretter er skadelige, siger tobaksekspert fra... Læs mere


Arkiv

Send en hilsen
^