Gør forholdet forbi - hensynsfuldt

Kategorier: Parforhold  -  Singlelivet

Gør forholdet forbi - hensynsfuldt 

At gøre et forhold forbi er aldrig sjovt. Mange kvinder føler, at det næsten er værre, at være den, der afslutter et forhold, end at være den, der bliver afvist.

Mange kvinder kæmper med medfølelse og skyldfølelse; Vi vil jo helst ikke gøre nogen ondt...
Men når du nu har besluttet dig for at gøre det forbi, så er det næste skridt at finde en god og hensynsfuld måde at afslutte forholdet på. Hvordan du bedst gør det, afhænger naturligvis af omstændighederne, hvor længe I har kendt hinanden mv., men her følger nogle kloge generelle retningslinjer.

Vis hensyn – undlad de sandeste sandheder
Vis hensyn! Små hvide løgne kan betyde, at han slipper dig uden at det gør ham alt for ondt og ødelægger hans ego. Overvej hvorvidt det at konfrontere ham med sandheder ikke blot er at gøre ham unødigt ondt.

Afslutning af det kortvarige forhold
Ok, I prøvede. Du gav det en god chance, men du er virkelig ikke interesseret. Han ringer, du genkender hans nummer og tager ikke telefonen. Han efterlader en besked og tekster en sms. Hvad gør du nu?
Du lader være med at vende tilbage! De fleste mænd kan bedre forlige sig med tanken om, at du er blevet kørt ned, flyttet til Afrika eller blevet frygtelig syg, end at blive konfronteret med en blank afvisning.
Er han den mere ihærdige type, så ringer han muligvis igen. Måske glemmer du at lade være med at tage telefonen. I så fald - lyv!
Afvisninger a la´ “Jeg har lige mødt en anden..” kan være svære for ham at sluge. At du har valgt en anden mand som du lige har mødt, betyder at han har tabt dysten - og ingen mand bryder sig om at tabe.

Øh, jeg gennemgår en fase..
Han vil bedre kunne acceptere, at du har fundet sammen med din ekskæreste igen. Eller at du i øjeblikket gennemgår en fase, hvor du bliver nød til at fokusere mere på dig selv og dit liv. Nu forekommer den slags undskyldninger måske lidt for gennemskuelige. Og du har måske ret i, at en kvinde vil aldrig tro på dem. Men de fleste mænd vil vælge at tro dig, frem for at få serveret en direkte afvisning.

Hold afstand
En anden mulig form for afvisning - dog ikke altid helt så effektiv - er blot at holde afstand. Sig til ham, at du er meget ophængt og har vanvittigt travlt de kommende uger, og at du vil ringe til ham, når du igen har tid til at trække vejret. Denne besked kan muligvis virke lidt forvirrende, men mænd kan let forholde sig til at man har travlt – og så er metoden effektiv lige her og nu.

Den ”næsten” ærlige metode
Du kan også forsøge at være ærlig - eller næsten ærlig. Fortæl ham, at det simpelthen er et spørgsmål om kemi – eller mangel på samme.

Den ærlige metode - afslutning af et længerevarende forhold.
Har forholdet været længerevarende og kender I hinanden godt, så er du tvunget til – hvor ondt det end gør – at være helt ærlig. Her skylder du både ham og dig selv, at forholdet afsluttes ordentligt - også selvom sandheden kan gøre ondt.

Det skal foregå ansigt til ansigt og i private og rolige omgivelser. Forbered dig forinden på hvordan du vil formulere dig. Undlad at være alt for specifik a la; Du er elendig i sengen, du lugter, du ligner ikke min drømmefyr, du er for kedelig, du er en idiot. Men sørg for at din afvisning er klar og tydelig. Vær hensynsfuld i dit valg af ord, men undlad at fremstå vag. Forsøg at sige tingene ligeud og fortæl ham, at du er ked af det.
Lad være med at forsøge af afbløde bruddet med: ”Men vi kan fortsætte med at se hinanden som venner”. Det tilbud er simpelthen for ydmygende at få og for svært for de fleste at sluge.  Hvis der virkelig er basis for et venskab, så skal det nok komme helt af sig selv.


Parforhold
Parterapeuten: Når du lukker ned overfor din partner, straffer du dig selv mest 

Har du for vane at tænke ”så kan han lære det”, eller ”han fortjener ikke min kærlighed”, så er du måske godt i gang med at finde på ’strafaktioner’ mod din partner. Og dem skal du passe på med, for de gør både dig selv og din partner ulykkelig, fortæller parterapeut Christiane Meulengracht.

Læs mere
Parforhold
Test: Er der balance i parforholdet? 

Kærligheden har trænge kår i et parforhold, hvor følelsen af fællesskab, jævnbyrdighed, gensidig respekt og opmærksomhed, mangler. Følelsen af at man konsekvent yder en større indsats end sin partner, skaber en ubalance, som kan være svær at rette op på.

Læs mere
Parforhold
Parterapeut: Vi holder smartphonen i hånden mere end vores partner 

Kærligheden risikerer at blive den store taber, hvis ikke vi aktivt tager et valg om at kæmpe imod trangen til at give vores smartphone den dyrbare opmærksomhed, som vi inderst inde hellere vil give – og modtage fra – vores partner. Det mener parterapeut og forfatter Christiane Meulengracht, der…

Læs mere
Parforhold
Parterapeut: De alvorlige konsekvenser ved ikke at lytte til hinanden 

Som nyforelskede er vi gode til at lytte til hinanden, men som årene går, ’glemmer’ mange par at give hinanden daglige doser af udelt opmærksomhed, og det kan få store konsekvenser. Sådan lyder det fra parterapeut, Christiane Meulengracht, som her deler 4 råd til bedre kommunikation.

Læs mere
Parforhold
Flere kvinder bliver udsat for voldtægt 

Ifølge en netop offentliggjort undersøgelse, som Justitsministeriet, Det Kriminalpræventive Råd og Rigspolitiet har gennemført i samarbejde med Københavns Universitet, fremgår det at flere end 6.700 kvinder blev udsat for voldtægt eller voldtægtsforsøg i 2019. Det er stærkt bekymrende, og der er…

Læs mere
Parforhold
Parterapeuten: Parforholdet er som en muskel, der skal trænes 

Vi drømmer om at finde kærligheden, men når vi så endelig finder den, glemmer vi alt for ofte, at den gode og ægte kærlighedsrelation skal holdes ved lige, mener parterapeut, Christiane Meulengracht, som her deler 5 gode råd til mere kærlighed.

Læs mere
Parforhold
Sexolog: Derfor taler mænd ikke om præstationsbesvær i soveværelset 

Mange danske mænd oplever enten manglende sexlyst, rejsningsbesvær eller for tidlig sædafgang, men udfordringerne er forbundet med så meget skam, at kun få gør noget for at ændre på situationen, fortæller parterapeut og sexolog, Christiane Meulengracht.

Læs mere
Parforhold
Når vold er hverdag 

Knapt 4% af alle voksne kvinder i Danmark har i det seneste år været udsat for fysisk vold. Af disse har ca. 2 ud af 3 været udsat for vold af deres nuværende eller tidligere partner. Det er et alvorligt samfundsproblem, der understøttes af nogle strukturelle magtforhold i samfundet, skriver Dansk…

Læs mere
Parforhold
Parterapeut: Dårlige vaner spænder ben for dit lykkelige parforhold 

Mens vores sunde vaner er med til at sikre, at vi fungerer optimalt i hverdagen og i parforholdet, er vores uhensigtsmæssige vaner ofte ødelæggende for kærligheden, mener parterapeut Christiane Meulengracht. Her giver hun sit bud på 7 dårlige vaner i parforholdet.

Læs mere
Parforhold
Når lysten til sex forsvinder 

Rigtig mange par bliver frustrerede og ved ikke, hvad de skal stille op, når de oplever perioder, hvor lysten til sex mangler. Ofte ender man med at anklage og bebrejde hinanden for ikke at tage initiativ eller være tilstrækkelig nærværende. Men den manglende lyst er sjældent det egentlige problem,…

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^