Hvis du får bilen, får jeg så barnet?

Kategori: Parforhold

Hvis du får bilen, får jeg så barnet?

Hvis du får bilen, får jeg så barnet? 

Der bliver i høj grad ”handlet med” økonomiske forhold, når danske skilsmisseforældre skal forsøge at blive enige om en deleordning for deres fælles børn.



I en ny undersøgelse blandt 1018 danskere, der er blevet skilt, oplyser 41%, at de har givet afkald på for eksempel bilen eller boligen for at sikre sig den ordning, de ønskede for deres børn.

Hvis du får bilen, får jeg så barnet?
Danskerne er villige til at strække sig langt for at komme ordentligt igennem en skilsmisse, hvor der er børn involveret. 80 pct. at alle skilsmisseforældre oplyser således, at det i høj eller nogen grad var vigtigt for dem at forsøge at have et godt forhold til deres tidligere partner efter skilsmissen.
Det viser en undersøgelse, som Userneeds har gennemført for Danske Familieadvokater blandt 1018 danskere, der er blevet skilt fra en ægtefælle eller samboende partner med fælles børn.

Undersøgelsen viser også, at økonomiske forhold bliver inddraget i skilsmisseforældrenes forhandlinger om, hvordan børnene skal deles imellem dem. 41 pct. angiver således, at de i høj eller nogen grad har givet afkald på økonomiske forhold som f.eks. rettighed over bil eller fælles ejendom, for at sikre sig den ordning, de ønskede for deres børn.
”Undersøgelsens resultater stemmer desværre godt overens med det, vi oplever som familieadvokater i forbindelse med vores rådgivning af skilsmisseforældre – nemlig at rettigheder til en bil eller et sommerhus ikke sjældent bliver inddraget i parternes kamp om børnene. Det, vi ser, er typisk, at disse forhold kommer i spil i slutningen af forløbet for lige at give ex-partneren det sidste skub henimod at acceptere en bestemt ordning, ” siger formanden for Danske Familieadvokater, Helle Larsen.

Familieadvokaternes formand mener ikke, at økonomiske forhold og materielle goder bør inddrages som afgørende elementer i en beslutning, som har så stor betydning for børnene:
”Det vigtigste er jo, at de aftaler eller afgørelser, der bliver truffet, er til børnenes bedste. Selv de mest fornuftige og ansvarsfulde forældre kan opføre sig irrationelt i en skilsmissesituation, hvor man ofte er i sine følelsers vold. Det er menneskeligt – men det er noget skidt, når det går ud over børnene,” siger Helle Larsen, som mener, at der generelt er brug for mere rådgivning og fokus på børnenes situation og ønsker.

Ifølge undersøgelsen har knap 30 pct. af skilsmisseforældrene gjort brug af en advokat. 20 pct. fortryder, at de generelt ikke fik mere rådgivning i forbindelse med deres skilsmisse og delingen af børnene, mens knap 10 pct. fortryder, at de ikke fik rådgivning af en advokat.

Parforhold
Advokaten: Vigtige overvejelser omkring skilsmisse 

En skilsmisse er ofte en turbulent tid, et følelsesmæssigt kaos af vrede, sorg og afmagt. Midt i det hele kan det være svært at bevare overblikket og forholde sig til de mange praktiske ting, der tages stilling til. Men det er ekstremt vigtigt at sætte sig ind i skilsmissereglerne og forstå og…

Læs mere
Parforhold
Parterapeut: Sådan håndterer du din jalousi 

Kæmper du ofte med en stærk følelse af jalousi? Og kunne du godt tænke dig at blive bedre til at slippe de negative tanker om alt det, som kan ske, men sjældent gør det, når du eksempelvis sender partneren til julefrokost med kollegerne? Så start med at acceptere, at følelserne er der frem for at…

Læs mere
Parforhold
Undersøgelse: Ulig fordeling af huslige opgaver kvæler kvinders sexlyst  

En ny undersøgelse viser, at når huslige opgaver i parforholdet ikke er ligeligt fordelt, så påvirker det kvinders lyst til deres partner.

I undersøgelsen, offentliggjort i fagbladet ’Archives of Sexual Behavior’ medvirkede 700 kvinder, som alle opfyldte kriterierne: Kvinder der gennem 6 måneder…

Læs mere
Parforhold
Undersøgelse: Mange voldsudsatte søger aldrig hjælp  

Selvom det anslås, at omkring 200.000 kvinder og mænd hvert år udsættes for fysisk eller psykisk vold af deres partner, er det kun en mindre andel, der søger hjælp fra myndigheder eller organisationer til at håndtere den vold, de udsættes for. Nu har Statens Institut for Folkesundhed gennemført en…

Læs mere
Parforhold
Psykologi: Styrk kærligheden og forlæng livet med positivitetsresonans  

Når man har levet sammen gennem mange år, kan man nemt komme til at tage hinanden for givet. Forholdet kan være lullet ind i en hverdags trummerum, hvor vi ikke rigtig ’ser’ hinanden, og ikke rigtig kommunikerer, fordi vi tror vi ved, hvad den anden tænker.

Læs mere
Kvindedag
Derfor anmeldes mange seksuelle overgreb ikke 

Blandt de enorme konsekvenser, seksuelle overgreb har for ofrene, er de langvarige men. Selv mange år efter hændelsen kan livet være præget af tilbagevendende angst og tristhed, og ofte også af en magtesløshed og skam, der i værste fald afholder ofrene fra at anmelde overgrebet og søge hjælp.

Når…

Læs mere
Parforhold
Efter utroskab: Det er et fælles ansvar at genopbygge tilliden 

Har man som par et ønske om at komme videre sammen efter utroskab, er man nødt til at forstå, at det er et fælles ansvar at få genskabt tilliden, og derfor skal man passe på med at hænge fast i forestillingen om, at der en ’skyldig’ og et ’offer’, mener parterapeut Christiane Meulengracht.

Læs mere
Parforhold
Flere end 100.000 udsættes for psykisk vold - Fire ud af ti ofre er mænd 

108.000 personer blev i 2020 udsat for psykisk vold, anslår en netop offentliggjort offerundersøgelse. Det er dobbelt så mange, som der rammes af fysisk vold. Offerundersøgelsen, som Justitsministeriet, Rigspolitiet og Det Kriminalpræventive Råd står bag, viser, at ofrene ofte oplever meget…

Læs mere
Parforhold
Brevkasse: Kan man leve med en mand man ikke elsker? 

Hej brevkasse

Min kæreste og jeg har gennem længere tid kun levet som venner og forældre til vores fire børn. Det er ikke hans valg. Han vil rigtig gerne have kys, kram og sex, men jeg har slet ikke lyst til noget af det. Jeg føler intet, når han kysser mig, og jeg bryder mig ikke om at tage tøjet…

Læs mere
Sundhed
Partnere til psykisk syge er ofte selv psykisk belastet 

Vi vælger typisk en partner, som ligner os selv i forhold til social status, uddannelse og til dels også indkomst. Det har forskning tidligere slået fast. Nu viser en ny undersøgelse, at næsten halvdelen af de forældre, der har børn med en partner med skizofreni eller bipolar sygdom, selv opfylder…

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Havebog: Skærehave med planteliv, af Liv Nørgaard Meinert

Har du en drøm om en blomstrende have, hvor du kan plukke dine egne smukke buketter? Med bogen 'Skærehave med planteliv - Dyrk dine egne blomster til buketter' guider forfatter Liv Nørgaard Meinert dig fra det allerførste frøsæt til den færdige buket, og giver dig værdifuld viden om at skabe din…

Læs mere
Apela Colorado, Kvinde mellem verdenerne

’Kvinde mellem verdenerne’ er en bog, der giver indsigt i den spirituelle verden og det oprindelige folks kultur. Bogen er skrevet af forfatteren Apela Colorado, der gennem mange år har studeret sammenhængen og forsøgt at bygge bro mellem den traditionelle og moderne kultur.

Læs mere
Gemma Petherbridge 'Krystalapotekeren'

Nogen mennesker mener at ædelsten og krystaller har særlige spirituelle egenskaber, som kan påvirke mennesker og blandt andet lindre stress, søvnløshed, ængstelighed og ensomhed.

I Gemma Petherbridges smukke bog ’Krystalapotekeren’, beskriver hun i detaljer 75 krystallers healende energier, deres…

Læs mere
Anne Hjernøe - 'Stærk Overgang'

”Overgangsalderen skal ikke være et helvede af svede- og hedeture, søvnløshed, blødningsforstyrrelser, koncentrationsbesvær, ondt i leddene og smerter ved sex. Det er ganske enkelt ikke det, du skal bruge din tid på, hvis du kan undgå det", skriver Anne Hjernøe i sin nye bog 'Stærk Overgang', hvor…

Læs mere
^