Gulvløber naturfarve
Dørmåtte Rivièra Maison
Care by Me
Broste Copenhagen - Sofa nyhed
Kategori: Parforhold
Hun har været mig utro

Hvilke krav bør man stille til en kæreste som har været utro for at man kan satse på forholdet?

Jeg er en 30-årig mand og er netop blevet udsat for den største skuffelse i mit liv. Min kæreste og samlever gennem 6 år har været mig utro.
Jeg fandt selv ud af det – og hun bekræftede det!

Vi ved ikke hvordan vi kommer videre. Hun er usikker på hvad der fik hende til det og om vi skal forsøge at redde vores forhold.

Vi elsker hinanden, men er det nok til at prøve at genopbygge forholdet?

Jeg er dybt fortvivlet og står nu i et vadested.

Principielt set ville jeg gerne to ting: sige stop, det er uacceptabelt - men samtidig prøve at få vores forhold tilbage.

Hun er tvetydig i hendes udmeldinger -fisker lidt efter muligheder for at fortsætte, men har samtidig sagt at hun ikke længere så mig som den hun skulle tilbringe resten af livet med, og jeg mener ikke hun har sagt tydeligt om hun fortryder hendes handlinger.

Det hele er meget nyt, det er mindre end 2 døgn siden jeg opdagede det - derfor er de fleste ord vi har vekslet kommet i en meget ubehagelig stemning.

Hvilke krav bør man stille til en kæreste som har været utro for at man kan satse på forholdet? Hvad er den almene erfaring, overlever forhold hvor den ene har været utro?
Undskyld hvis spørgsmålet er lidt ustruktureret, men det er et godt billede på min tilstand.

Den triste.


-----------------------------------


Kære den triste,

Du behøver slet ikke at undskylde. Det er helt naturligt, at man mister overblikket i en krisesituation. Når man, som du oplever det at få bekræftet sine bange anelser, så kan det føles, som om gulvtæppet bliver revet væk under én. Det er i første omgang et chok, og siden kommer reaktionerne, såsom ondt i maven, hovedpine, svært ved at spise, sove, koncentrationsbesvær osv. De psykiske symptomer følger efter, såsom sorg, vrede, frustration, usikkerhed, en følelse af tillidsbrud blandet med tvivl på eget værd, håb, tro og atter tvivl på, om det nogensinde kan blive det samme igen. Kommer man igennem dette følelseshav og får en forståelse af, hvad der gik galt, kan man nemmere se lysere på fremtiden eller genvinde tilliden til den, man elsker.

Det er vigtigt at gøre sig klart, at det aldrig bliver det samme forhold. Samtidigt kan det alligevel blive et andet og måske endnu bedre forhold. Der er årsager, som din kone måske ikke er så bevidst om, til, at hun var utro. Hvad kunne de være? Hvilken andel har du i hendes utroskab? I et parforhold er man altid to til at skabe denne ubalance, så hvad har virket i jeres forhold og hvad har virket mindre godt?

Den måde, du kan finde ud af, om det er det rigtige, du gør, er at spørge dig selv, om dette føles rigtigt. Føles det rigtigt at fortsætte sammen med din kæreste? Så skal der ske nogle ændringer, som I begge kan leve med. Føles det rigtigt at gå hver til sit, så husk, at den berømte nisse flytter med. Det er derfor vigtigt at finde ind til, hvad der gik galt, og hvilken andel I hver især har haft i problemerne.

Denne ulykkelige situation indeholder helt klart et udviklingspotentiale for jer begge, en mulighed for personlig udvikling. Det er dog oftest ret vanskeligt at se, når man står midt i krisen. Det vil helt sikkert tage et stykke tid for jer begge at finde frem til en ny begyndelse, men det er ikke umuligt, hvis I elsker hinanden. Det er samtidig vigtigt at holde sig for øje, at det ikke er ualmindeligt, at den, der har oplevet utroskaben, skal kæmpe en kamp med jalousi, mistro og mistillid. Derfor er det altafgørende, at der sker en tilgivelse inde i jer selv og over for hinanden, for at I kan komme videre. Finder I det meget vanskeligt at få styr på, hvad I hver især føler og tænker, så kunne det måske være en mulighed at finde en parterapeut, der kan guide jer på vej.


De bedste hilsner,

Parforhold
Parterapeut: Dårlige vaner spænder ben for dit lykkelige parforhold

Mens vores sunde vaner er med til at sikre, at vi fungerer optimalt i hverdagen og i parforholdet, er vores uhensigtsmæssige vaner ofte ødelæggende for kærligheden, mener parterapeut Christiane Meulengracht. Her giver hun sit bud på 7 dårlige vaner i parforholdet.

Læs mere
Parforhold
Når lysten til sex forsvinder

Rigtig mange par bliver frustrerede og ved ikke, hvad de skal stille op, når de oplever perioder, hvor lysten til sex mangler. Ofte ender man med at anklage og bebrejde hinanden for ikke at tage initiativ eller være tilstrækkelig nærværende. Men den manglende lyst er sjældent det egentlige problem,...

Læs mere
Parforhold
Parterapeuten: Det er ikke din partners opgave at fylde dig med kærlighed

Vi danskere er alt for gode til at skubbe ansvaret for vores egen glæde og lykke over på vores partner, og det gør os ulykkelige, mener parterapeut Christiane Meulengracht, forfatter til bogen 'Kærlighed med vilje'.
”Det er et meget almindeligt træk, at vi danskere går rundt med den opfattelse,...

Læs mere
Parforhold
Parterapeut: Derfor lyver vi om vores ulykkelige parforhold

Der er så meget prestige i at have styr på parforholdet, at vi danskere er verdensmestre i at bilde os selv og andre ind, at alt er i den skønneste orden, selvom der i virkeligheden er knas i kærligheden, mener parterapeut og sexolog Christiane Meulengracht.

Læs mere
Parforhold
Hun flirter mens ægteskab vakler

Efter længere tids flirten med en kollega, er hun i tvivl om hun skal forfølge sin drøm og se om det kan udvikle sig til mere - eller om hun skal koncentrere sig om sit vaklende ægteskab.

Læs mere
Parforhold
Orker ikke at være den sure stedmor

Hun havde ellers svoret, at hun aldrig skulle have en mand med børn fra tidligere ægteskab, alligevel bor hun på fjerde år sammen med mand med børn og 5-9-ordning. Det fungerer ikke for hende. Hun er træt af at være den sure stedmor, og træt af at skulle tilsidesætte sine egne behov for deres.

Læs mere
Parforhold
Hendes selvværd afhænger af mænds bekræftelse

Hun er ved at være godt træt af at hendes selvværd skal afhænge af, hvorvidt mænd finder hende sød, sjov og attraktiv. Samtidig overvejer hun at sætte en stopper for et forhold, hun gennem et år har haft til en gift mand, og spørger nu KvindeGuidens parterapeut, hvordan hun kommer videre.

Læs mere
Parforhold
Hendes kæreste har datingprofiler

Hun mistænker sin kæreste for at have datingprofiler og for at lyve om dem. Nu er hun opsat på at bevise, at han lyver.

Læs mere
Parforhold
Hvert år udsættes 29.000 kvinder i Danmark for vold

Den 25. november lyder startskuddet for FN's internationale kampagne '16 Days of Activism', hvor hele verden sætter fokus på vold mod kvinder. Det sker også i Danmark, hvor Dansk Kvindesamfund blandt andet lancerer et armbånd, som støtter Dansk Kvindesamfunds arbejde med at bekæmpe vold mod kvinder.

Læs mere
Parforhold
Mænd har de bedste intentioner

Hvordan kan det være, at de gode intentioner din mand har, om at gøre noget særligt for dig, oftest havner i glemmebogen? Det mener chokoladeproducenten Anthon Berg, at der er en videnskabelig forklaring på.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Buddha figurer i indretningen

Buddha figurer i indretningen

Duftfrisker til klædeskab

Duftfrisker til klædeskab

Stor vaskebalje i emalje

Stor vaskebalje i emalje

Økologisk Universalrengøring

Økologisk Universalrengøring

Nye Bøger
Stærk, let og mæt

Hvis du nyder Anne Hjernøes selskab og gennem årene har fulgt hende som tv-vært i dejlige livsstilsprogrammer, hvor hun sammen med journalist Anders Agger har besøgt danske slotte og herregårde, badehoteller og øer, så har du måske bemærket, at hun har tabt sig. Faktisk har hun smidt hele 20 kilo...

Læs mere
Kål og kærlighed, af Lisbeth Tordendahl

Boost din sundhed, forkæl dine smagsløg og få fornyet inspiration med Lisbeth Tordendahls 'Kål og kærlighed'. I sin nye bog præsenterer hun 100 nemme, varierede og kreative opskrifter på indbydende retter med kål, som kan indgå i mange typer måltider, og som samtidig alle er veganske eller...

Læs mere
Krydret, Anne Hjernøe & Ditte Ingemann

Med en fælles passion for mad og krydderier, har Anne Hjernøe og Ditte Ingemann udgivet den dejligste opskriftsamling fuld af inspiration til hvordan man nemt kan føje ekstra krydderi på tilværelsen.

Læs mere
Oprindelse, Dan Brown

Den nye Dan Brown thriller ligger stadig i toppen af bestsellerlisten. Med 'Oprindelse' har han skrevet endnu en intens historie fyldt med skjulte koder, religion, symboler og kunst - og med den populære professor Robert Langdon i hovedrollen.

Læs mere
Det Skriver Andre Medier...
01.10.2019

Mobbeofre bliver mere syge og tjener mindre resten af livet

Dr.dk

Mobning i barndommen trækker dybe spor ind i voksenlivet, viser forskning. Selv i en alder af 50 år døjer mange mobbeofre med depression, selvmordstanker og angst. De har større risiko for at få blodpropper, og de tjener mindre end gennemsnittet.

 

Læs mere


26.09.2019

Ny rapport: Danskerne ved for lidt om demens

Alzheimerforeningen.dk

Viden om demens er nøglen til forståelse af nogle af de mest tabubelagte sygdomme, vi kender. Og forståelse er noget af det, dem der lever med sygdommen til hverdag, efterspørger allermest. Desværre står det sløjt til med danskernes viden om demens, viser en ny befolkningsundersøgelse, som YouGov... Læs mere


25.09.2019

Svært overvægtige mister oftere jobbet og har sværere ved at finde et nyt

Sdu.dk

Risikoen for at blive arbejdsløs er markant højere for personer med svær overvægt, viser nyt dansk studie, hvor 87.000 danskeres jobsituation er fulgt gennem længere tid ...

Læs mere


03.09.2019

Fortsat skæv kønsfordeling

Kvinfo.dk

Kvindelige studerende er på vej ind på de tekniske og naturvidenskabelige uddannelser. Men det går langsomt, og når rekordmange unge i disse dage begynder deres studieliv, er der fortsat flest kvinder at finde på uddannelser inden for omsorg og pleje. Unge mænd begynder derimod på tekniske og... Læs mere


06.08.2019

Copenhagen Pride Week 2019

Copenhagenpride.dk

Copenhagen Pride Week 2019 løber af stablen i alle regnbuens farver fra tirsdag den 13. august til søndag den 18. august 2019, hvor københavnerne tager godt imod forventede festende 85 nationaliteter. Læs mere


14.06.2019

Hjerteforeningen: E-dampere har større risiko for hjerte-kar-sygdom

Hjerteforeningen

Nye undersøgelser foretaget af forskere fra Stanford University peger på, at særligt smagsstofferne i rygevæsken øger risikoen for hjerte-kar-sygdomme markant i forhold til, hvis du ikke ryger. Det her er et endnu klarere bevis for, at e-cigaretter er skadelige, siger tobaksekspert fra... Læs mere


Arkiv

Send en hilsen
^