Hun flirter mens ægteskab vakler

Kategorier: Parforhold  -  Brevkasse

Hun flirter mens ægteskab vakler 

Efter længere tids flirten med en kollega, er hun i tvivl om hun skal forfølge sin drøm og se om det kan udvikle sig til mere - eller om hun skal koncentrere sig om sit vaklende ægteskab.

______________________________________

Hej Peter

Min mand gennem 15 år var engang en sjov, omsorgsfuld og tillidsfuld mand, men en kronisk hjernesygdom forandrede ham og de sidste to år, er han blevet tiltagende grov, indbildsk, styrende og mistroisk.

For et års tid siden begyndte jeg at kigge efter andre mænd og flirtede intenst med en mand, jeg havde mødt gennem mit arbejde. Jeg stalkede ham og gik forbi hans hus, når jeg var ude med hunden - også selvom jeg vidste, at han, ligesom jeg, både var gift og havde børn.  

På et tidspunkt meddelte min mands læger, at de mente, at hans sygdom var i bero. Det gav mig håb for vores ægteskab, og min mand og jeg tog til parterapeut for at reparere vores forhold og finde hinanden igen. Det var den bedste tid, vi længe havde haft sammen, og jeg følte mig elsket og respekteret. Men lykken var kort. Hans sygdom rumsterede stadig, og de planer, som vi sammen havde lagt hos parterapeuten, der skulle give os kærligheden og respekten for hinanden tilbage, faldt fra hinanden. Snart forlangte jeg, at min mand og jeg tog en pause fra hinanden, hvilket var hårdt både for børnene og os. 

Tankerne om den mand, jeg tidligere havde flirtet med, blev pludselig mere intense, og snart fik jeg mod på at finde ud af om interessen var gensidig. Han og jeg havde mest bare sendt hinanden lange blikke, men en morgen købte jeg brød hos bageren, stoppede ham i bilen og forærede ham brødet. Han blev overrasket, men takkede og sagde, at det var sødt af mig. 

Oplevelsen gav mig mere mod, jeg tænkte mere og mere på ham, og en dag stoppede jeg ham igen. Efter lidt overfladisk snak, spurgte jeg ham, om han havde lyst til at lære mig bedre at kende. Han sagde, at han jo havde familie, så det troede han ikke var muligt. Selvom det jo var en afvisning, så synes jeg ikke, han virkede helt overbevisende, og senest har han virket mere interesseret, synes jeg. Når vi passerer hinanden, vinker han og vores øjenkontakt er intens. Og når jeg går forbi hans hus, står han ofte i vinduet og kigger efter mig. 

Men jeg føler mig i vildrede og synes det hele er håbløst. Jeg kan ikke få mit ægteskab til at fungere, og den mand, der rent faktisk holder humøret oppe hos mig, er jeg ikke helt overbevist om er rigtig interesseret i mig. 

Skal jeg blive i mit ægteskab?
Skal jeg fortsætte mit flirteri og håbe, at det en dag måske udvikler sig til mere? 

Den forvirrede

______________________________________

Kære Forvirrede

Dagdrømmeri kan være en dejlig flugt fra virkeligheden. Din fantasi omkring din flirt er super sød, og jeg under dig den fuldt ud. Du skriver, at han kigger og vinker, og du fantaserer om, at han måske er interesseret i noget mere. Men fakta er, at han har sat en grænse for, hvor langt han vil gå med dig, og det bliver du på et tidspunkt nødt til at se i øjnene og acceptere. 

Den virkelighed, som du dagdrømmer dig væk fra, er desværre, at du lever i et utilfredsstillende forhold, og det, du er i gang med, er at forberede dig på at gå fra din mand. Jeg kan godt forstå din frustration over dit parforhold, og jeg kan godt forstå dine overvejelser om at forlade din mand. Hans sygdom har forandret ham, så han ikke er til at leve med. I har forsøgt, men ikke haft held til at få jeres forhold til at fungere. Han er blevet grov og styrende, og virker, ud fra din beskrivelse, som om han er uden selverkendelse.  

For at komme nærmere en afklaring på, hvorvidt du skal gå fra hinanden, så er der er der kun ét at gøre: Konfronter ham dagligt med din utilfredshed og sig til ham: ”Jeg er bekymret for os, sådan som du behandler mig”. Ved dagligt at blive konfronteret, vil han ændre sig, og sker det ikke, så vil du snart føle dig afklaret og klar til at forlade ham. 

Som situationen er lige nu, er det klart, at du føler dig i vildrede. Din flirt har vist sig ikke at være interesseret i at udvikle jeres bekendtskab, så lige nu har du reelt ikke noget alternativ til en mand. Til gengæld har du tydeligvis alle talenterne til at få en mands opmærksomhed. Jeg er ikke i tvivl om, at din flirt har brugt tid på at veje for og imod en så positiv pige som dig. Og jeg gætter på, at han nok ikke er den eneste mand, der har lagt mærke til dig. 

Den flirt, du har haft, er din fantasi, der leger med dig. Det skal den, for din libido er ledig. Drømmen om et kærlighedsliv, er en stor drivkraft og naturens måde at hjælpe dig videre. Sæt den dog i gear og kom afsted. 

Tag dig tid til at kigge dig omkring og få øje på nye, spændende muligheder. Mange har fx gode erfaringer med datingsites, så hvis du er villig til at investere lidt tid i projektet, hvorfor så ikke prøve der?

De bedste hilsner
Peter Kongshaug
Privatpraktiserende psykoterapeut med speciale i parterapi.

Parforhold
Parterapeuten: Det er ikke din partners opgave at fylde dig med kærlighed 

Vi danskere er alt for gode til at skubbe ansvaret for vores egen glæde og lykke over på vores partner, og det gør os ulykkelige, mener parterapeut Christiane Meulengracht, forfatter til bogen 'Kærlighed med vilje'.
”Det er et meget almindeligt træk, at vi danskere går rundt med den opfattelse,…

Læs mere
Parforhold
Parterapeut: Derfor lyver vi om vores ulykkelige parforhold 

Der er så meget prestige i at have styr på parforholdet, at vi danskere er verdensmestre i at bilde os selv og andre ind, at alt er i den skønneste orden, selvom der i virkeligheden er knas i kærligheden, mener parterapeut og sexolog Christiane Meulengracht.

Læs mere
Parforhold
Orker ikke at være den sure stedmor 

Hun havde ellers svoret, at hun aldrig skulle have en mand med børn fra tidligere ægteskab, alligevel bor hun på fjerde år sammen med mand med børn og 5-9-ordning. Det fungerer ikke for hende. Hun er træt af at være den sure stedmor, og træt af at skulle tilsidesætte sine egne behov for deres.

Læs mere
Parforhold
Hendes selvværd afhænger af mænds bekræftelse 

Hun er ved at være godt træt af at hendes selvværd skal afhænge af, hvorvidt mænd finder hende sød, sjov og attraktiv. Samtidig overvejer hun at sætte en stopper for et forhold, hun gennem et år har haft til en gift mand, og spørger nu KvindeGuidens parterapeut, hvordan hun kommer videre.

Læs mere
Parforhold
Hendes kæreste har datingprofiler 

Hun mistænker sin kæreste for at have datingprofiler og for at lyve om dem. Nu er hun opsat på at bevise, at han lyver.

Læs mere
Parforhold
Mænd har de bedste intentioner 

Hvordan kan det være, at de gode intentioner din mand har, om at gøre noget særligt for dig, oftest havner i glemmebogen? Det mener chokoladeproducenten Anthon Berg, at der er en videnskabelig forklaring på.

Læs mere
Parforhold
Min mand vil have at vi har mere alenetid 

Hun er i tvivl om, hvordan hun skal tolke de udbrud af vrede og irritation, der kommer fra hendes nye mand. Han giver udtryk for, at være glad for hendes børn, men han insisterer samtidig på, at han vil have mere alenetid med hende. Han synes hendes ældste søn burde være mere hos sin far, men hun…

Læs mere
Parforhold
Ensomhed i ægteskab 

Efter nogle års samliv er hendes mand begyndt at ændre adfærd. Han er kold, afvisende, opfarende og kun optaget af sig selv. Hun føler sig udnyttet og så ensom i sit ægteskab, at hun overvejer at forlade ham. Læs parterapeut Peter Kongshaugs svar.

Læs mere
Parforhold
Gratis hjælp til nyskilte  

Nu lanceres portalen 'Samarbejde efter Skilsmisse' - en elektronisk værktøjskasse, en app og et online kursusprogram, der giver konkret viden og praktiske øvelser, der kan hjælpe den nyskilte selv og fremme samarbejdet med ex-partneren.

Læs mere
Parterapeut
Han vil ikke fortælle, hvad der er galt 

Fra brevkassen: Hvad gør man, når ens mand pludselig er fraværende og virker trist, men ikke vil fortælle, hvad der er galt?

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^