Hvid Parasol
Hængekøje VENTURE DESIGN
Havestol Venture Design
Eichholtz havestol 'Delta'
Kategorier: Parforhold  -  Skilsmisse
Han bliver ved med at falde i

Fra brevkassen: Han har igen og igen haft noget kørende med en kollega, men han benægter - og anklager hende for at snage ! ...

______________________________________________

 

Hej brevkasse
Kort fortalt så havde min mand og jeg for to år siden en svær periode hvor vi var kommet langt fra hinanden. Min mand valgte ved en julefrokost at flirte kraftigt med en kollega. Det blev fulgt op med et hav af mails og sms'er. Efter et par måneder opdagede jeg det. Vi fik en ordentlig snak og blev enige om at kæmpe for ægteskabet. Det gik godt året igennem. Men til næste julefrokost hvor han ellers havet lovet at komme hjem tidligt, kom han først hjem ud på morgenen. Jeg fik med besvær tilgivet ham. Vi talte om min jalousi når han skulle til arrangementer med hans arbejde. Han blev irriteret, men prøvede at tage hensyn.
Da det så blev tid til en anden firmafest, så sagde jeg ingenting inden han tog af sted. Jeg tog det som en selvfølge at han vidste jeg havde det svært, og at han derfor ikke ville blive ude hele natten (arrangementet startede allerede kl. 14). Men han kom først hjem kl. 5 om morgenen og vækkede mig ikke. Om formiddagen mens han sov ringede hans telefon flere gange og da jeg tog den kunne jeg se at det var hans kollega som havde forsøgt at få fat i ham. Jeg tjekkede hans sms'er og kunne se at de havde sms'et sammen om natten og at hun var ked af det og han var bekymret for hende. Da han vågnede blev han vred over jeg havde tjekket ham. Benægtede at der var andet end en flirt.
Jeg var og er stadig såret og har problemer med at få tillid til ham. Han er på den anden side såret over at jeg ikke har tillid og ikke stoler på ham.
Han føler sig overvåget og beskylder mig for at snage i hans telefon. Hvilket jeg ikke gør, men dog indimellem kan føle mig fristet til. Så hvordan får vi dog genskabt de gensidig tillid til hinanden igen. Hvordan kommer jeg mig over hans gentagne svigt med kollegaen? Hvad kan jeg gøre og hvad kan han gøre?
______________________________________________

Kære svigtede kvinde.

Tak for din mail hvor du spørger mig om, hvad du kan gøre for at komme dig over din mands gentagne svigt med en kollega til firmaarrangementer.
Samtidig spørger du om, hvad du og din mand hver især kan gøre for at forebygge svigt fremover. Du skriver at I har haft en svær periode i jeres forhold for et par år siden. Men at I fik talt ud og besluttede jer for at kæmpe for ægteskabet.
For mig ser det ud, som I ikke har helt fået talt tilstrækkeligt om, hvad det indebærer at kæmpe for netop jeres forhold. Det kunne f.eks. være forventninger til din mands deltagelse i firmafester m.m. Måske fik I heller ikke talt grundigt nok igennem, hvad der var årsagerne til den svære periode og hvad det var din mand savnede hos dig. Hvad var det han savnede, som fik ham til at flirte kraftigt med en kollega?
Så først og fremmest mener jeg, at I skal få talt igennem hvordan I helt konkret kan komme videre med jeres samliv. Hvad skal der satses på for at I begge bliver mere tilfredse, hvor skal jeres fokus være lige nu?
Omkring det du oplever som et nyt svigt, da din mand igen kommer sent hjem fra firmaarrangementet, kan der være flere årsager. Det kunne se ud til at der er noget, han ikke har fået afklaret i forhold til kollegaen, siden hun er ked af det og din mand er bekymret for hende.
Hun kan have nogle forventninger til ham, som han ikke har fået sagt fra overfor. Eller det kan være, at de stadig har nogle følelser for hinanden, som så kommer op til overfladen til firmafesten.
Din mand kan også være irriteret over at du er jaloux og vil vise dig, at han selv bestemmer hvornår han ønsker at komme hjem.
Som konklusion på begges adfærd ,når det drejer sig om at genoprette tilliden til hinanden må jeg sige, at I begge modarbejder det I ønsker, netop at genoprette tilliden til hinanden.
Som svar på dit spørgsmål, hvad kan du gøre og hvad kan din mand gøre. Vil jeg starte hos dig. Du har angivelig et problem med din jalousi, men det er svært for mig ud fra det du skriver, at bedømme hvor meget det problem fylder i jeres forhold og om jalousien er begrundet. Men skal du "komme dig over" din mands svigt, må du bruge al din viljestyrke, til at tilgive ham og tvinge dig selv til at tro på din mand, indtil det modsatte er tilfældet.
Du må fortælle din mand hvilke forventninger du har til hans adfærd overfor andre kvinder til fester. Hvis han er enig i dine krav, må du så fortælle ham hvilke konsekvenser der er, hvis han igen overtræder jeres aftale. Du må så også gøre op med dig selv, om du virkelig vil tage konsekvensen, hvis han svigter dig igen. Du kan også vælge at indtage den holdning, at du ikke vil vide hvad han laver, så længe han ikke lader det gå ud over dig.
Jeg må på det kraftigste fraråde dig at kontrollere hans mobil og hans mails, det er begyndelsen til enden, fordi du dermed viser ham, dels at du ikke har tillid til ham, dels at du tillader dig at overtræde hans grænser.
Omkring hvad din mand kan gøre, må vi jo nok erkende, at det ikke er muligt at bestemme, hvad han skal gøre. Men du kan forlange, hvis du skal fortsætte jeres ægteskab, at I enes om nogle klare spilleregler omkring, hvad I hver især vil acceptere hos hinanden. Her kan du stille dine krav til ham omkring fester o.lign.. men du kan naturligvis ikke være sikker på, at han vil opfylde alle dine krav. Hvis han ikke vil det i en udstrækning, som du kan leve med, er det dig der må tage konsekvensen og gå fra ham.
Det I er inde på nu, hvor der er mistillid fra begge sider, er bestemt ikke vejen frem mod et godt og tillidsfuldt forhold.
Du må først og fremmest finde ud af, om du kan og vil tage den beslutning at "glemme" hans flirt til julefrokosten. Og dernæst se om I kan få lagt nogle rammer for hvordan I vil leve jeres liv sammen, eller om det skal være hver for sig.
Jeg tror det vil være en god ide for dig at få lidt professionel hjælp til at få styr på jalousien, den kan være meget ødelæggende for både dig selv og din partner.
Jeg håber du/I får vendt den negative spiral til noget konstruktivt og bæredygtigt for jeres ægteskab.
Til dette krævende arbejde ønskes I al mulig kraft og styrke.


Parforhold
Psykologi: Styrk kærligheden og forlæng livet med positivitetsresonans

Når man har levet sammen gennem mange år, kan man nemt komme til at tage hinanden for givet. Forholdet kan være lullet ind i en hverdags trummerum, hvor vi ikke rigtig ’ser’ hinanden, og ikke rigtig kommunikerer, fordi vi tror vi ved, hvad den anden tænker.

Læs mere
Kvindedag
Derfor anmeldes mange seksuelle overgreb ikke

Blandt de enorme konsekvenser, seksuelle overgreb har for ofrene, er de langvarige men. Selv mange år efter hændelsen kan livet være præget af tilbagevendende angst og tristhed, og ofte også af en magtesløshed og skam, der i værste fald afholder ofrene fra at anmelde overgrebet og søge hjælp.

Når...

Læs mere
Parforhold
Efter utroskab: Det er et fælles ansvar at genopbygge tilliden

Har man som par et ønske om at komme videre sammen efter utroskab, er man nødt til at forstå, at det er et fælles ansvar at få genskabt tilliden, og derfor skal man passe på med at hænge fast i forestillingen om, at der en ’skyldig’ og et ’offer’, mener parterapeut Christiane Meulengracht.

Læs mere
Parforhold
Flere end 100.000 udsættes for psykisk vold - Fire ud af ti ofre er mænd

108.000 personer blev i 2020 udsat for psykisk vold, anslår en netop offentliggjort offerundersøgelse. Det er dobbelt så mange, som der rammes af fysisk vold. Offerundersøgelsen, som Justitsministeriet, Rigspolitiet og Det Kriminalpræventive Råd står bag, viser, at ofrene ofte oplever meget...

Læs mere
Parforhold
Parterapeut: Sådan håndterer du din jalousi

Kæmper du ofte med en stærk følelse af jalousi? Og kunne du godt tænke dig at blive bedre til at slippe de negative tanker om alt det, som kan ske, men sjældent gør det, når du eksempelvis sender partneren til julefrokost med kollegerne? Så start med at acceptere, at følelserne er der frem for at...

Læs mere
Parforhold
Brevkasse: Kan man leve med en mand man ikke elsker?

Hej brevkasse

Min kæreste og jeg har gennem længere tid kun levet som venner og forældre til vores fire børn. Det er ikke hans valg. Han vil rigtig gerne have kys, kram og sex, men jeg har slet ikke lyst til noget af det. Jeg føler intet, når han kysser mig, og jeg bryder mig ikke om at tage tøjet...

Læs mere
Sundhed
Partnere til psykisk syge er ofte selv psykisk belastet

Vi vælger typisk en partner, som ligner os selv i forhold til social status, uddannelse og til dels også indkomst. Det har forskning tidligere slået fast. Nu viser en ny undersøgelse, at næsten halvdelen af de forældre, der har børn med en partner med skizofreni eller bipolar sygdom, selv opfylder...

Læs mere
Parforhold
Parterapeuten: Når du lukker ned overfor din partner, straffer du dig selv mest

Har du for vane at tænke ”så kan han lære det”, eller ”han fortjener ikke min kærlighed”, så er du måske godt i gang med at finde på ’strafaktioner’ mod din partner. Og dem skal du passe på med, for de gør både dig selv og din partner ulykkelig, fortæller parterapeut Christiane Meulengracht.

Læs mere
Parforhold
Test: Er der balance i parforholdet?

Kærligheden har trænge kår i et parforhold, hvor følelsen af fællesskab, jævnbyrdighed, gensidig respekt og opmærksomhed, mangler. Følelsen af at man konsekvent yder en større indsats end sin partner, skaber en ubalance, som kan være svær at rette op på.

Læs mere
Parforhold
Parterapeut: Vi holder smartphonen i hånden mere end vores partner

Kærligheden risikerer at blive den store taber, hvis ikke vi aktivt tager et valg om at kæmpe imod trangen til at give vores smartphone den dyrbare opmærksomhed, som vi inderst inde hellere vil give – og modtage fra – vores partner. Det mener parterapeut og forfatter Christiane Meulengracht, der...

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Få stilen ind i din bolig

Få stilen ind i din bolig

Hvilken virkning har botox?

Hvilken virkning har botox?

Få præcis det sommerhus,<BR> du så længe har drømt om

Få præcis det sommerhus,
du så længe har drømt om

Få smukke og lange vipper<BR> med vippeserum

Få smukke og lange vipper
med vippeserum

Nye Bøger
Spis dig stærk, let og mæt - Anne Hjernøe

Fra den inspirerende kost- og livsstils ekspert, journalist Anne Hjernøe, kommer bogen 'Spis dig stærk, let og mæt' om forfatteres succes-koncept 'Stærk, let og mæt'.

Læs mere
Jeg er her Jo - Zandra Alex Berthelsen

'Jeg er her jo' er den på en gang ubærlige, voldsomme og livsbekræftende historie om Tønder-sagen. Bogen er baseret på interview med Zandra Alex Berthelsen, der blev landskendt som den ældste pige i Tønder-sagen. Her fortæller hun for første gang om sit liv, og om at veksle et grusomt livsvilkår til...

Læs mere
Lenins Bodyguard - Bestseller af Leif Davidsen

Vladimir Lenin opholdt sig et par måneder i København i efteråret 1910. Dette historiske faktum er udgangspunktet for Leif Davidsens stort anlagte roman, hvor både historiske og fiktive personer optræder.

Læs mere
Ædru - Jesper Stein

Med romanen 'Ædru' fortæller Jesper Stein om at sadle om i livet. Baseret på sine egne oplevelser, er det fortæller han sit livs sværeste u-turner en roman om en mand, der er nødt til at holde op med at drikke. Lag på lag af hans personlighed, løgne og benægtelser skrælles af i behandlingen og i...

Læs mere
^