8 sjove påskelege

Kategori: Påske

Påskelege for hele familien

Historikere mener, at ægget har fået sin centrale rolle i påskens traditioner, fordi man under den katolske faste ikke måtte spise æg. Når fasten var overstået var der så mange æg i overskud, at der kunne blive til både sjove lege med æg og alverdens ægge-lækkerier.

8 sjove påskelege 

Til påsken hører mange sjove og finurlige traditioner. Blandt de bedstkendte er naturligvis dekoration af påskeæg, papirklip og gækkebreve, men der er mange andre festlige påskeaktiviteter og -lege, hvor alle kan være med: Pikke hårdæg, æggeløb, trille eller trante påskeæg, pynte påsketræ og tage på jagt efter gemte påskeæg.

 

  1. Så karseæg
    Så karsefrø i æggeskaller dekoreret med sjove ansigter. Allerede efter et par dage spirer den grønne karse, og giver det lille æggehoved det fineste grønne 'hår'.
     
  2. Dekorere påsketræ
    Luk foråret ind med fine nyudsprungne grene og pynt dem med fine påskefigurer i pap og papir.
     
  3. Male æg
    Malede æg har været kendt som gaver i mange hundrede år. I dag dekoreres æg nemt med tusser, men man kan også vælge at koge æggene sammen med for eksempel løgskaller, teblade eller kaffe som farvekilder. Inden kogningen kan æggene forsynes med mønstre i stearin, der hvor stearinen dækker, kommer der ingen farve. En sjov batikeffekt opnås, hvis man krammer silkepapir sammen om ægget inden kogningen.
     
  4. Trante æg eller trille æg
    Når man har fået kogt og farvet æggene, så kan de bruges til påskelege. En af de ældst kendte lege er at trante eller trille æggene efter tur ned ad en bakke eller en skrå flade. Hvis man rammer et af de andre æg, har man vundet det. Denne leg kendes i de fleste lande, men menes at stamme fra Tyskland.
     
  5. Æggeløb
    Til æggeløb skal I bruge en teske pr. deltager og et æg pr. deltager. Aftal en start- og en mållinje. Hver deltager får en teske med et æg på. Legen går nu ud på at være den, der hurtigst kan nå fra start til mål uden at tabe ægget. Hvis man taber ægget, skal man starte forfra. Legen kan også leges i hold, og den kan gøres sværere ved at opstille forhindringer eller ved at man skal holde skeen med munden.
     
  6. Pikke hårdæg

    At 'pikke hårdæg' kræver hold af to deltagere. Hver deltager har et hårdkogt æg i hånden. Nu støder deltagerne deres æg mod hinanden. Først den spidse ende og derefter den runde. Den deltager, hvis æg går i stykker i begge ender først, har tabt.
     
  7. Find påskeæg
    Historien om påskeharen, der gemmer påskeæg til børnene, stammer helt tilbage til omkring år 1900. Forud for æggejagten skjules dekorerede hønseæg eller små chokoladeæg i haven eller huset. Æggene kan evt. pakkes ind i farvestrålende silkepapir. Nu sendes børn og voksne afsted for at finde æg - og den der har fundet flest, vinder. Påskeæggene kan også pakkes ind i bestemte farver silkepapir, så en farve hører til hvert hold.
     
  8. Trille påskeæg
    Til legen 'trille påskeæg' skal I bruge æg samt et aflangt bord. Begynd legen med at placere et påskeæg på den ene halvdel af bordet. Hvor langt væk I vil placere ægget, afhænger af, hvor svær legen skal være. Den person, der starter, skal derefter trille sit æg fra den anden ende af bordet og forsøge at ramme ægget. Hvis man rammer ægget, har man vundet både det æg, man har trillet, og det man har ramt, og de tages begge af bordet. Hvis man ikke rammer, går turen videre til den næste, som skal forsøge at ramme et af de æg, der nu ligger på bordet. Hvis bordet bliver tomt for påskeæg, starter spillet forfra. Og sådan fortsætter man, til man enten er løbet tør for eller blevet mæt af påskeæg.

 

Påske
Historien om det forunderlige Fabergé-æg 

På intet tidspunkt af året høster hønseægget så meget opmærksomhed, som i påsken, og sådan har det være siden middelalderen, hvor dekorerede æg symboliserede foråret, og senere som symbol på skabelsen af Jesu opstandelse.

Selvom ægget i dag ikke nødvendigvis forbindes med den kristne påske, så har…

Læs mere
Påske
Opskrift: Klassisk italiensk påskebrød med sirup og mandler 

Det smukke, flettede casatiello-brød er et traditionelt italiensk påskebrød, der stammer fra den idylliske by Napoli i det sydlige Italien. Med sin fine smag af mandel og sirup, og den dejlige bløde krumme, er det et oplagt brød til påskebordet.

Læs mere
Påske
Tips til servering af snaps 

Om du foretrækker din snaps fra frys, køl eller ved rumtemperatur, er en temperamentssag. Ifølge mange snapseelskere folder en iskold snaps sig perfekt ud i mundhulens 32° varme, og så er der jo også stor æstetik i at servere snapsen i et koldt, frosted glas.

Læs mere
Påske
Opskrift: Lammekoteletter 

Nem opskrift på hvidløgsmarinerede lammekoteletter til påskefrokosten.

Læs mere
Påske
Opskrift: Myntegelé  

Til lam hører myntegelé. Fra den smukke, lille bog 'Mynte - Et frisk pust', bringer vi opskriften på en skøn æble- og myntegelé.

Læs mere
Påske
Opskrift: Flødegratinerede kartofler 

Gratinerede flødekartofler går godt til mange ting, men især til påskelammet må de ikke mangle. Her får du den helt rigtige opskrift.

Læs mere
Påske
Opskrift: Lammekølle 

Superlækker, letkrydret lammekølle.

Læs mere
Påske
Påskesild - eller hvad med påsketun eller påskemakrel? 

Dagene bliver lysere og længere. Foråret er på vej, og med påsken og fridagene har vi alletiders anledning til at se og hygge med familie og venner.

Nu er der jo visse traditioner man ikke kan lave om på: Der skal pustes æg, påskeharen kommer på besøg - og der skal sild på bordet. Meeen der er…

Læs mere
Påske
Opskrift: Salade Nicoise & grahamsboller 

Den er ikke til at komme uden om, så her er opskriften på den skønne, klassike Salade Nicoise til påskefrokosten.

Læs mere
Påske
Påskeopskrift: Appelsin- og rødløgssalat 

En let og frisk forårsopskrift som tilbehør til påskefrokosten.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^