Tine K Home
Engelsk porcelæn
Sommerudsalg 50 %
Louisiana plakater
Kategori: Påske
Myntegelé opskift
Redaktionen

Til lam hører myntegelé. Fra den smukke, lille bog 'Mynte - Et frisk pust', bringer vi opskriften på en skøn æble- og myntegelé.

Det skal du bruge:

  • 1 kg æbler (f.eks. Granny Smith)
  • 1 l vand
  • saft af 3 citroner
  • 1 kg sukker
  • 1 bundt meget finthakket mynte (grøn mynte).

Sådan gør du:

  • Skyld æblerne og skær dem i store stykker. Fjern kun stilken, ikke skræl og kernehus.
  • Kog æblerne i vand med citronsaft, til de er meget møre.
  • Hæld det hele over i en sigte med en gryde under, så væsken kan løbe fra, og kun æbleskrællerne bliver tilbage i sigten.
  • Tilsæt sukker og rør i gryden, til sukkeret er opløst. Tilsæt herefter den hakkede mynte. Væsken skal nu koge godt i gennem, til den begynder at tykne. Det kan tage op til en time, afhængig af æblesaftens koagulerende evne.
  • Væsken har opnået den rette konsistent, når en dråbe stivner, når den hældes i koldt vand. Hvis væsken ikke gelerer, tilsæt da 100 g. sukker ekstra, og giv den en halv times kogetid mere.
  • Hæld straks den færdige gelé på glas og sæt dem til afkøling. Luk ikke glassene før næste dag.

Den smukke, lille bog 'Mynte - Et frisk pust i hånden' er skrevet af krydderurte-entusiasterne Inger Vaaben og Jytte Doll Nielsen, som har mynte som speciale, og som på tiende år driver det lille økologiske urtegartneri Nielsen & Nielsen.

I bogen kan du læse alt om den duftende, dejlige, grønne urt og om dens historie som krydderurt og lægeplante. Bogen rummer også fine opskrifter med mynte, blandt andet en skøn æble- og myntegelé, som vi her har fornøjelsen af at bringe. Geléen tilberedes uden brug af geleringsmiddel, og har en smuk rødgylden farve. 'Mynte - Et frisk pust' indgår i den fine serie af have-, urte- og madbøger fra forlaget Koustrup & Co. 

Titel: Mynte - Et frisk pust
Forfatter: Inger Vaaben, f. Nielsen og Jytte Doll Nielsen
Forlag: Koustrup & Co.
Bestilling: Bogen kan bestilles hos forlaget

Opskrifter & råvarer
Panna cotta med lime tvist

Panna cotta er en klassisk italiensk dessert i stil med flødebudding. Her med et frisk tvist af lime. Både panna cotta og limesauce kan med fordel laves dagen før. Beregn tilberedningstiden til ca. 1 time plus 3 timer på køl.

Læs mere
Påske
Lam med æble & mynte

Lækkert - og super nemt at tilberede til påskens frokostbord.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Påskefrokost opskrifter

Påskedagene indbyder til traveture i forårssolen og hyggelige påskefrokoster. Et veldækket forårsbord med skønne påskeretter som salater, sild, lam og flødekartofler. Bordet dækkes i lyse forårsfarver, som her med vaser, stager og stel fra Kählers Hammershøi-serie.

Læs mere
Påske
Lammelår & rødvinssauce

Lammekød hører påsken til, og du behøver ikke at være en mesterkok for at tilberede en god og saftig lammesteg. Fyld stegen med hvidløg og rosmarin. Find stegetermometeret frem og steg lammet godt og længe. Resultatet er mørt og velsmagende, og næsten himmelsk, hvis du tilmed serverer rødvinssauce...

Læs mere
Påske
Opskrifter på snapas

Påsken er en traditionsrig begivenhed med mange tilbagevendende ritualer. Vi pynter op og puster æg, og vi mødes med familie og venner rundt om det store påskebord. I år vil Brøndums dog gerne opfordre til at bryde lidt med vanerne og lancerer derfor en række opskrifter på snapas, hvor de...

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Æg til dekorering

Æg til dekorering

Påske æske

Påske æske

Påskedekoration

Påskedekoration

Romantisk påske

Romantisk påske

Nye Bøger
Send en hilsen
^