Opskrift: Myntegelé

Kategori: Påske

Til retter med lam hører et lille friske pust af myntegelé.

Opskrift: Myntegelé  

Til lam hører myntegelé. Fra den smukke, lille bog 'Mynte - Et frisk pust', bringer vi opskriften på en skøn æble- og myntegelé.

Det skal du bruge:

  • 1 kg æbler (f.eks. Granny Smith)
  • 1 l vand
  • saft af 3 citroner
  • 1 kg sukker
  • 1 bundt meget finthakket mynte (grøn mynte).

Sådan gør du:

  • Skyld æblerne og skær dem i store stykker. Fjern kun stilken, ikke skræl og kernehus.
  • Kog æblerne i vand med citronsaft, til de er meget møre.
  • Hæld det hele over i en sigte med en gryde under, så væsken kan løbe fra, og kun æbleskrællerne bliver tilbage i sigten.
  • Tilsæt sukker og rør i gryden, til sukkeret er opløst. Tilsæt herefter den hakkede mynte. Væsken skal nu koge godt i gennem, til den begynder at tykne. Det kan tage op til en time, afhængig af æblesaftens koagulerende evne.
  • Væsken har opnået den rette konsistent, når en dråbe stivner, når den hældes i koldt vand. Hvis væsken ikke gelerer, tilsæt da 100 g. sukker ekstra, og giv den en halv times kogetid mere.
  • Hæld straks den færdige gelé på glas og sæt dem til afkøling. Luk ikke glassene før næste dag.

Den smukke, lille bog 'Mynte - Et frisk pust i hånden' er skrevet af krydderurte-entusiasterne Inger Vaaben og Jytte Doll Nielsen, som har mynte som speciale, og som på tiende år driver det lille økologiske urtegartneri Nielsen & Nielsen.

I bogen kan du læse alt om den duftende, dejlige, grønne urt og om dens historie som krydderurt og lægeplante. Bogen rummer også fine opskrifter med mynte, blandt andet en skøn æble- og myntegelé, som vi her har fornøjelsen af at bringe. Geléen tilberedes uden brug af geleringsmiddel, og har en smuk rødgylden farve. 'Mynte - Et frisk pust' indgår i den fine serie af have-, urte- og madbøger fra forlaget Koustrup & Co. 

Titel: Mynte - Et frisk pust
Forfatter: Inger Vaaben, f. Nielsen og Jytte Doll Nielsen
Forlag: Koustrup & Co.
Bestilling: Bogen kan bestilles hos forlaget

Påske
Gør-det-selv: Hvordan skal din påskesnaps smage? 

Der er intet der smagsmæssigt går så perfekt med påskebordets traditionelle, fede retter – silden, ålen, den hjemmelavede italienske salat og karrysalaten - som snapsen.

Den klassiske akvavit med kommensmag, er altid et hit, men man kan jo også selv bestemme, hvordan den snapsen skal smage. Her…

Læs mere
Påske
Påskeopskrift: Påskeæg med nougatcrunch 

Odense Marcipan deler ud af påskeopskrifterne. Her får du opskriften på de lækreste påskeæg med nougatcrunch.

Læs mere
Påske
Lam med æble & mynte 

Lækkert - og super nemt at tilberede til påskens frokostbord.

Læs mere
Påske
Påskemuffins med likøræg 

At bage muffins, er hyggelig adspredelse i påsken, og disse fine påskemuffins pyntet med frosting og likøræg er særlig festlige.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Panna cotta med lime tvist 

Panna cotta er en klassisk italiensk dessert i stil med flødebudding. Her med et frisk tvist af lime. Både panna cotta og limesauce kan med fordel laves dagen før. Beregn tilberedningstiden til ca. 1 time plus 3 timer på køl.

Læs mere
Påske
Lammelår & rødvinssauce 

Lammekød hører påsken til, og du behøver ikke at være en mesterkok for at tilberede en god og saftig lammesteg. Fyld stegen med hvidløg og rosmarin. Find stegetermometeret frem og steg lammet godt og længe. Resultatet er mørt og velsmagende, og næsten himmelsk, hvis du tilmed serverer rødvinssauce…

Læs mere
Påske
Påskeæg: Hvorfor fejres påsken med æg? 

Æg og påske hører sammen som risalamande og jul. Men hvorfor gør de det?

Læs mere
Påske
Dekorer påskeæg - 8 fine idéer! 

Mens vi venter på sol og forårsvejr, kan man skabe forårsmagi og påskestemning inden døre. Sætter du grene fra haven i vaser nu, så når de at springe ud inden påske. Grenene kan pyntes som påsketræer med små dekorerede æg.

Læs mere
Påske
Shop: Klar til påske? 

Æggeruller til fremstilling af marcipan påskeæg, hønseæg - der allerede er pustet og klar til at blive dekoreret, hørduge, glas, bestik og vaser til et smukt og veldækket påskebord. Her får du en stribe tips og dejlige idéer til en skøn og stemningsfuld påske.

 

Læs mere
Påske
Lammekoteletter 

Krydret med honning, rosmarin, sennep, vin og mynte.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^