Tine K Home
Engelsk porcelæn
Sommerudsalg 50 %
Louisiana plakater
Kategori: Påske
Lammelår & rødvinssauce
Redaktionen

Lammekød hører påsken til, og du behøver ikke at være en mesterkok for at tilberede en god og saftig lammesteg. Fyld stegen med hvidløg og rosmarin. Find stegetermometeret frem og steg lammet godt og længe. Resultatet er mørt og velsmagende, og næsten himmelsk, hvis du tilmed serverer rødvinssauce af skyen.

Her får du opskriften på påskelam til 6 personer.

Det skal du bruge til lammet:

  • 1 stk lammelår på ca. 2,5 kg
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk peber
  • 4 stilke frisk rosmarin (tørret er også fint)12
  • 3 fed hvidløg
  • 1 løg i både
  • 3 gulerødder
  • ca. 1 l vand

Det skal du bruge til saucen:

  • ca. 8 dl stegesky
  • 4 spsk hvedemel udrørt i lidt koldt vand
  • 1 spsk solbærsaft eller rødvin
  • 1 tsk soyasauce
  • ½ tsk peber
  • ½ tsk salt

Sådan gør du:

  • Gnid lammelåret godt ind i salt og peber.
  • Del hvidløget i tynde både. Skær lommer i kødet med en kniv og læg hvidløget og rosmarinstilke i lommerne.
  • Læg løg og gulerødder i et ildfast fad. Læg også låret i og stik et stegetermometer i. Pas på at du ikke rammer benet. Hæld ca. 1 l. vand ved.
  • Steg ved 125 grader i 2-3 timer. Når stegetermometeret viser 70 grader er stegen rosa. Når det viser 76 grader er det gennemstegt.
  • Lad stegen hvile mindst et kvarter indpakket i folie før den skæres op. Imens kan du lave saucen af stegeskyen.
  • Kog skyen op. Tilsæt jævningen (hvedemel og vand) i en tynd stråle mens du rører godt.
  • Lad det koge i ca. 10 minutter. Smag til med solbærsaft/rødvin, soyasauce, salt og peber.
  • Server med for eksempel flødegratinerede kartofler, sukkerærter, gulerødder og hakket persille.
Påske
Påskelege og -traditioner

Påskedagene er perfekte til hyggelige sammenkomster og leg. Her bringer vi 6 traditionelle påskelege.

Læs mere
Påske
Farvning af æg

Man kan farve påskeæg med andet end frugtfarve. Koger du fx æg med skaller fra rødløg får æggene en rødlig nuance, mens almindelige løg giver en gylden farve. Æg kogt i kaffegrums får en smuk lys mokkafarve, mens te giver lysere nuancer. Du kan også koge æg med rødbede eller rødkål, hvilket...

Læs mere
Påske
Påskemuffins

Påskemuffins med kokos, chokolade og frisk appelsinsaft.

Læs mere
Påske
Rester fra påskebordet

Husk, at rester fra påskebordet ofte kan blive lækkert tilbehør i andre retter i dagene efter påskefrokosten. Birgitte Escherich, ambassadør for forbruger-bevægelsen 'Stop Spild Af Mad' og direktør i Kostkompagniet, har udarbejdet en stribe gode idéer.

Læs mere
Påske
Lammekølle opskrift

Superlækker, letkrydret lammekølle.

Læs mere
Påske
Flødegratinerede kartofler opskrift

Gratinerede flødekartofler går godt til mange ting, men især til påskelammet må de ikke mangle. Her får du den helt rigtige opskrift.

Læs mere
Påske
Påskeæg med nougatcrunch

Odense Marcipan deler ud af påskeopskrifterne. Her får du opskriften på de lækreste påskeæg med nougatcrunch.

Læs mere
Påske
Myntegelé opskift

Til lam hører myntegelé. Fra den smukke, lille bog 'Mynte - Et frisk pust', bringer vi opskriften på en skøn æble- og myntegelé.

Læs mere
Påske
Shop: Klar til påske?

Æggeruller til fremstilling af marcipan påskeæg, hønseæg - der allerede er pustet og klar til at blive dekoreret, hørduge, glas, bestik og vaser til et smukt og veldækket påskebord. Her får du en stribe tips og dejlige idéer til en skøn og stemningsfuld påske.

 

Læs mere
Påske
Dét vidste vi ægge!

Æg og påske hører sammen som risalamande og jul. Men hvorfor gør de det? Her er, hvad du måske 'ægge' vidste om påskeæg:

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Æg til dekorering

Æg til dekorering

Dekorationsæg

Dekorationsæg

Påskeæg - Skaller til ophæng

Påskeæg - Skaller til ophæng

Påskeæg

Påskeæg

Nye Bøger
Send en hilsen
^