Tine K Home
Engelsk porcelæn
Sommerudsalg 50 %
Louisiana plakater
Kategori: Påske

Påskelam er rigtig forårsmad. En oval støbejernsgryde, som her fra Le Creuset, passer perfekt til tilberedningen.

Lammekølle opskrift
Redaktionen

Superlækker, letkrydret lammekølle.

Til 6 personer

Det skal du bruge:

  • 1 lammekølle på ca. 2 kg.
  • 3 fed hvidløg
  • 1-2 tsk. tørret oregano
  • 1-2 tsk. tørret timian
  • 5-6 laurbærblade
  • 1 dl olivenolie
  • ½ l tør hvidvin
  • saften af 2 citroner
  • salt
  • sort peber
  • 1 kg. små kartofler i både
  • 1/2 kg. gulerødder i skiver
  • 750 g. små løg

Sådan gør du:

  • Hvis fedtlaget på oversiden af køllen er meget tykt, bør det meste af det skæres væk. 
  • Køllen gnides først grundigt over det hele med de overskårne hvidløgsfed og derefter med oregano og timian. 
  • Med en meget spids kniv laver du ganske små sprækker i kødet. Spæk sprækkerne med knuste laurbærblade, oregano og timian.
  • Rør en marinade af olivenolie, hvidvin og citronsaft. 
  • Læg køllen i et dybt fad. Overhæld den med marinaden og lad den trække et køligt sted i 24 timer.
  • Husk at øse marinaden over køllen så mange gange som muligt i løbet af trækketiden. 
  • Når køllen har marineret tilstrækkeligt længe, tages den op af marinaden, dryppes grundigt af og drysses med salt og peber, hvorefter den lægges i bradepande eller et stort ovnfast fad.
  • Sæt køllen i en 225 grader varm ovn og lad den brune i 30 minutter. Herefter skal varmen dæmpes til 200 grader.
  • De små kartofler i både, gulerødderne i skiver og de pillede løg, lægges i fadet rundt om kødet og drysses let med salt, og det hele steger færdigt:
    - 1 time mere, hvis køllen skal være rigtig rosa
    - 1 time og 15 minutter, hvis den kun skal være let rosa inde ved benet.
  • Under stegning overøses både kød og kartofler/løg hyppigt med marinaden.
  • Stegen bør hvile mindst 20 minutter før den skæres for. Så fordeler kødsaften sig regelmæssigt og går ikke tabt ved udskæringen.
  • Pynt evt. med halve citroner og laurbærblade, og server med myntegelé.
Opskrifter & råvarer
Panna cotta med lime tvist

Panna cotta er en klassisk italiensk dessert i stil med flødebudding. Her med et frisk tvist af lime. Både panna cotta og limesauce kan med fordel laves dagen før. Beregn tilberedningstiden til ca. 1 time plus 3 timer på køl.

Læs mere
Påske
Lam med æble & mynte

Lækkert - og super nemt at tilberede til påskens frokostbord.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Påskefrokost opskrifter

Påskedagene indbyder til traveture i forårssolen og hyggelige påskefrokoster. Et veldækket forårsbord med skønne påskeretter som salater, sild, lam og flødekartofler. Bordet dækkes i lyse forårsfarver, som her med vaser, stager og stel fra Kählers Hammershøi-serie.

Læs mere
Påske
Lammelår & rødvinssauce

Lammekød hører påsken til, og du behøver ikke at være en mesterkok for at tilberede en god og saftig lammesteg. Fyld stegen med hvidløg og rosmarin. Find stegetermometeret frem og steg lammet godt og længe. Resultatet er mørt og velsmagende, og næsten himmelsk, hvis du tilmed serverer rødvinssauce...

Læs mere
Påske
Opskrifter på snapas

Påsken er en traditionsrig begivenhed med mange tilbagevendende ritualer. Vi pynter op og puster æg, og vi mødes med familie og venner rundt om det store påskebord. I år vil Brøndums dog gerne opfordre til at bryde lidt med vanerne og lancerer derfor en række opskrifter på snapas, hvor de...

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Porcelæns kanin til påskegrenen

Porcelæns kanin til påskegrenen

Påskedekoration

Påskedekoration

Påske lys

Påske lys

Påskehare i træ

Påskehare i træ

Nye Bøger
Send en hilsen
^