Lam med æble & mynte

Kategori: Påske

Lam med æble & mynte 

Lækkert - og super nemt at tilberede til påskens frokostbord.

Til 6 personer

Det skal du bruge:

  • 10 bagekartofler
  • 6 store løg
  • 3 æbler
  • 12 lammekoteletter - gerne tykke
  • 4 fed hvidløg
  • Frisk rosmarin
  • Salt
  • 2 tsk. sukker
  • Peber
  • Olivenolie
  • 1 håndfuld sorte oliven
  • 1 håndfuld grøn mynte

Sådan gør du:

  • Brug et stort ildfast fad.
  • Skræl løg og skær i skiver. Gør det samme med æblerne, men lad dem beholde skrællet. Vend dem hele i olie over svag varme i en pande til de bliver gyldne og bløde.
  • I mellemtiden skrælles kartofler og skæres i tynde skiver.
  • Hæld sukker på panden og varm til lage. Vend løg i lagen.
  • Læg løg og kartofler lagvis i det ildfaste fad.
  • Krydr med rosmarin, hele knuste hvidløg med skræl (bare giv dem et slag med kniven), salt og peber.
  • Sæt panden på blusset. Når den er godt varm, vendes koteletterne i panden i lidt olie - de skal kun vendes.
  • Læg dem oven på kartoflerne og hæld lidt vand på retten så kartoflerne dækkes - men ikke koteletterne.
  • Drys salt og peber på koteletterne. Sæt fadet i ovnen ved 170 g. i ca. 45 minutter, eller til kartoflerne er møre.
  • Pynt med mynte og sorte oliven.

Servering:
Server lam med grøn salat, gerne med sprøde, stærke og bitre salater som romani, ruccula og frissé. En god myntegele er også glimrende som tilbehør.

Påske
Historien om det forunderlige Fabergé-æg 

Historien om Fabergé-ægget begynder i 1885, da Tsar Alexander III af Rusland bad den russiske guldsmed og juvelér, Peter Carl Fabergé, skabe et påskeæg som en gave til sin danske hustru, Kejserinde Maria Feodorovna, kendt som Dronning Dagmar. På den bestilling skabte Fabergé et hvidt emaljeæg, hvor…

Læs mere
Påske
Opskrift: Klassisk italiensk påskebrød med sirup og mandler 

Det smukke, flettede casatiello-brød er et traditionelt italiensk påskebrød, der stammer fra den idylliske by Napoli i det sydlige Italien. Med sin fine smag af mandel og sirup, og den dejlige bløde krumme, er det et oplagt brød til påskebordet.

Læs mere
Påske
Tips til servering af snaps 

Om du foretrækker din snaps fra frys, køl eller ved rumtemperatur, er en temperamentssag. Ifølge mange snapseelskere folder en iskold snaps sig perfekt ud i mundhulens 32° varme, og så er der jo også stor æstetik i at servere snapsen i et koldt, frosted glas.

Læs mere
Påske
Opskrift: Lammekoteletter 

Nem opskrift på hvidløgsmarinerede lammekoteletter til påskefrokosten.

Læs mere
Påske
Opskrift: Myntegelé  

Til lam hører myntegelé. Fra den smukke, lille bog 'Mynte - Et frisk pust', bringer vi opskriften på en skøn æble- og myntegelé.

Læs mere
Påske
Opskrift: Flødegratinerede kartofler 

Gratinerede flødekartofler går godt til mange ting, men især til påskelammet må de ikke mangle. Her får du den helt rigtige opskrift.

Læs mere
Påske
Opskrift: Lammekølle 

Superlækker, letkrydret lammekølle.

Læs mere
Påske
Påskesild - eller hvad med påsketun eller påskemakrel? 

Dagene bliver lysere og længere. Foråret er på vej, og med påsken og fridagene har vi alletiders anledning til at se og hygge med familie og venner.

Nu er der jo visse traditioner man ikke kan lave om på: Der skal pustes æg, påskeharen kommer på besøg - og der skal sild på bordet. Meeen der er…

Læs mere
Påske
8 sjove påskelege 

Til påsken hører mange sjove og finurlige traditioner. Blandt de bedstkendte er naturligvis dekoration af påskeæg, papirklip og gækkebreve, men der er mange andre festlige påskeaktiviteter og -lege, hvor alle kan være med: Pikke hårdæg, æggeløb, trille eller trante påskeæg, pynte påsketræ og tage på…

Læs mere
Påske
Opskrift: Salade Nicoise & grahamsboller 

Den er ikke til at komme uden om, så her er opskriften på den skønne, klassike Salade Nicoise til påskefrokosten.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^