Kategori: Påske

Opskrift: Flødegratinerede kartofler 

Gratinerede flødekartofler går godt til mange ting, men især til påskelammet må de ikke mangle. Her får du den helt rigtige opskrift.

Opskriften er til 6 personer 

Det skal du bruge:

  • 12 kartofler
  • 1 løg
  • 1 spsk. smør
  • 2 tsk. salt
  • ½ tsk. peber
  • 4 dl. fløde
  • 1 dl. revet ost

Sådan gør du:

  • Skræl kartofler og løg og skær dem i skiver. Læg kartofler og løg i et smurt ildfast fad. Drys salt, peber og fløde over.
  • Steg i ovnen ved 200 grader i ca. 30 minutter. Læg ost på toppen og steg videre i ca. 15. minutter til osten er smeltet og blevet gylden.

Tip:

Kog kartoffelskiverne i fløden før du sætter dem i ovnen. Så behøver de mindre tid i ovnen, og du kan lettere smage blandingen til før du bager den.

Påske
10 idéer til smukke blomstrende påskedekorationer 

Nu kan vi endelig fejre, at det dejlige forår er på vej, og her er påsken jo den perfekte anledning til at pynte hjemmet med dejlige forårsbebudere, som farvestrålende buketter, bøgegrene med små nyudsprungne blade, og blomstrende forårsløg.

Sammen med små kulørte påskeæg, påskeharen og…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrifter: 12 lækre påskeretter 

Påskedagene indbyder til traveture i forårssolen og hyggelige påskefrokoster. Et fint dækket bord med forårsgrene, æg og hvide tulipaner, og et udvalg af de klassiske påskeretter, gør frokosten til en særlig festlig oplevelse.

Læs mere
Påske
Farvning af påskeæg med rødløg, kaffe, rødkål, gurkemeje og spinat 

Man kan farve påskeæg med andet end frugtfarve. Koger du fx æg med skaller fra rødløg får æggene en rødlig nuance, mens almindelige løg giver en gylden farve. Æg kogt i kaffegrums får en smuk lys mokkafarve, mens te giver lysere nuancer. Du kan også koge æg med rødbede eller rødkål, hvilket…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrifter: Smørrebrødet - En fast bestanddel på påskebordet 

Fuldkorn gør for alvor sit indtog i påsken med rugbrødet som fast bestanddel på påskebordet, når laks og flere slags sild nydes med løg, kapers, æg og dressing.

Her deler Fuldkornspartnerskabet og Hjerteforeningen opskrifter på klassisk sildemad og røget laks med peberrodscreme - på rugbrød…

Læs mere
Påske
Gule citrontærter til påskens kaffebord 

Farven gul er påskens farve med gule påskeliljer, gækkebreve, gule kyllinger og ikke mindst påskeæg er indbegrebet af gode og hyggelige påskedage.

Med opskriften på små, delikate citrontærter kan du tilføje kan du tilføje påskegul til kaffebordet.

Læs mere
Forår
Er det en vintergæk? 

Et sikkert tegn på at vi endelig går mod lysere og lunere dage, er forårets små blomster: Krokus, perlehyacint .. . og selvfølgelig vintergækker. Men kaldes den lille, hvide klokkeformede blomst med den grønne prik på kronbladene også vintergækker?

Læs mere
Forår
Sæson for den fascinerende tranedans i Sverige  

I disse dage ankommer de første traner til Hornborgasjön i Vestsverige. Og om et par uger er det smukke naturområde fyldt med titusindvis af dansende traner.

Måske er en udflugt til broderlandet en idé i påsken? Man behøver ikke være ornitolog for at synes, at tranernes dans berettiger til en…

Læs mere
Påske
Opskrift: Påskemuffins 

Påskemuffins med kokos, chokolade og frisk appelsinsaft.

Læs mere
Påske
8 sjove påskelege 

Til påsken hører mange sjove og finurlige traditioner. Blandt de bedstkendte er naturligvis dekoration af påskeæg, papirklip og gækkebreve, men der er mange andre festlige påskeaktiviteter og -lege, hvor alle kan være med: Pikke hårdæg, æggeløb, trille eller trante påskeæg, pynte påsketræ og tage på…

Læs mere
Miljø
Tips fra Stop Spild af Mad: Rester fra påskebordet 

Husk, at rester fra påskebordet ofte kan blive lækkert tilbehør i andre retter i dagene efter påskefrokosten. Birgitte Escherich, ambassadør for forbrugerbevægelsen 'Stop Spild Af Mad' og direktør i Kostkompagniet, har udarbejdet en stribe gode idéer.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^