Sweet Effort - med rabarber og tequila

Sweet Effort i en kombination af rabarber og tequila. Rabarber-salten på kanten af glasset giver modspil og en fantastisk balance til den søde, friske drink.

Sweet Effort - med rabarber og tequila 

Nyd sommervejret - og imponér weekenens gæster - med en ny, frisk, mexikanskinspireret cocktail med lime, rabarber og tequila. Opskriften er udviklet af de to kyndige og prisbelønnede bartendere Nicklas Jørgensen og Jeppe Nothlev, og bragt i deres nye omfattende bog 'Bartenderens cocktails', som netop er udkommet fra Politikens Forlag.

Udstyr:

  • Fizz-glas
  • Underkop
  • Boston-Shaker
  • Barske

Ingredienser

  • Lidt rabarbersalt (se opskrift herunder)
  • Øko-limebåd
  • 1,5 cl æggehvide
  • 3 cl friskpresset limejuice
  • 3 cl rabarbersirup (se opskrift herunder)
  • 1 cl Pedro Ximens Sherry
  • 5 cl Alto Plata Tequila
  • 3 cl Three Cents Pink Grape Soda

Sådan gør du:

  • Afkøl Fizz-glasset.
  • Fordel rababersaltet på underkoppen.
  • Dup kanten af glasset med limebåden og dup derefter glasset i rabarbersalt.
  • Kom alle ingredienser på nær grapefrugtsodaen og rabarbersaltet i shakeren.
  • Shake hårdt i 8 sekunder.
  • Fine­strain shakerens indhold over i Fizz­  glasset og top med grapefrugtsoda.
  • Rør forsigtigt og server med det samme. 

 

Hjemmelavet rabarbersitup

(giver 30 cl svarende til 10 cocktails)

 

Udstyr:

  • Glas med tætsluttende låg
  • saftpresser
  • Si
  • Piskeris

Ingredienser:

  • 10 rabarberstilke (skal give 2,5 dl saft)
  • 250 g sukker
  • Lidt atamon

Sådan gør du:

  • Skold glasset.
  • Juice rabarberne og gem frugtkødet til at lave rabarbersalt af.
  • Si rabarbersaften, inden den afmåles. Kom rabarbersaften i en skål sammen med sukker og pisk, til sukkeret er opløst.
  • Skyl glasset med Atamon og hæld saften på glasset.
  • Kan holdes sig ca. 1 måned på køl. Du kan også sagtens fryse saften, så du kan nyde en Sweet Effort året rundt.

 

Rabarber-salt

Udstyr:

  • Krydderi- eller kaffekværn

Ingredienser:

  • 20 g tørret rabarberfrugtkød (Se Rabarbersirup)
  • 10 g havsalt

Sådan gør du:

  • Tør rabarberfrugtkødet enten i en dehydrator eller i ovnen, til det er tørt. Start med 4 timer ved 70 grader i ovnen og tjek derefter hver time.
  • Når rabarberfrugtkødet er sprødt og tørt sættes det til afkøling. Blend det derefter med salt i en krydderi- eller kaffekværn. Sørg for, at rabarberfrugtkødet er knastørt, ellers vil fugten få saltet til at klumpe, når du blender det.
  • Opbevares tørt, til det skal bruges.

Bartenderens cocktails

Med Bartenderens cocktails byder de to kyndige bartendere Nicklas Jørgensen og Jeppe Nothlev velkommen inden for i en vidunderlig verden af cocktails, bartending og spiritusnørderi. Her finder man opskrifterne på alle de klassiske cocktails; fra den notoriske Margarita til Old Fashion, Whiskey Sour, Sidecar, Daiquiri og Mojito. 

Men de to bartendere løfter også sløret for de bedste af deres egne nye cocktails, hvoraf en del har nordisk inspiration, og flere har vundet priser både herhjemme og i udlandet med navne som Summertime Madness, Evergreen Sour og Sweet Effort, som vi bringer opskriften på herover. 

Bogen har en udførlig introduktion til bartenderens univers i form af glastyper og det gode, anvendelige udstyr, en gennemgang af forskellige teknikker samt et væld af tips og tricks. De to bartendere øser desuden ud af deres store viden om de forskellige typer spiritus – om oprindelse, klassifikation, smagssammensætning og ikke mindst hvilke cocktails, de forskellige typer kan indgå i.

Med denne bog kan man hurtigt få hjemmebaren op at køre og invitere på prisvindende cocktails hjemme i stuerne, så man kan imponere sine gæster med fantastiske cocktails. Sidst men ikke mindst bliver man udstyret med de bedste forudsætninger til at begå sig på enhver cocktailbar ude i byen. Bogen er blevet til i et samarbejde med Cocktail Studio. 

Titel: Bartenderens Cocktail - de bedste opskrifter på klassiske og nye drinks
Forfattere: Nicklas Jørgensen og Jeppe Nothlev 
Forlag: Politikens Forlag
Bestilling: Bogen kan bestilles online

Vin & spiritus
Sådan fremstiller du en herlig lakrids- og hindbærsnaps 

Snaps er en ægte nordeuropæisk brændevin med en helt særlig plads i dansk madkultur, og samtidig yderst alsidig, da den kan infunderes med alverdens urter og krydderier. Blandt dem er enebær, koriander og citrusfrugter, men også lakridssmag, i form af fennikel, anis og sort lakrids, er populære.

Læs mere
Vin & spiritus
Halloween drink: Aperol Spritz Cocktail 

Halloweens farver er sort og orange, og når der står Halloween på programmet så er det oplagt at servere fristende lækre og festlige drinks, der understreger farvetemaet.

Læs mere
Vin & spiritus
Sådan laver du din egen brombærsirup til din bramble cocktail 

Det er super nemt selv at fremstille sukkersirup til sensommerens skønne bramble cocktail.

Læs mere
Vin & spiritus
Cosmopolitan opskrift 

Den ekstravagante cocktail Cosmopolitan er en drink med knald på både farve og smag. Hovedingrediens er vodka, mens den smukke farve er fra tranebærjuice og den friske smag fra appelsinlikøren og masser af friskpresset limejuice. Klassisk, smuk og sexet!

Læs mere
Vin & spiritus
Sommerens 5 bedste drinks og cocktails 

Lune sommeraftener, kolde drinks og godt selskab. Sommeren står for døren, og det skal fejres med familie og venner, god mad og friske drinks og cocktails. Fra den spanske ginproducent, Gin Mare, kommer opskrifterne på sommerens 5 dejligste; Red Snapper, Mojito, Tom Collins, G&T og Triple Orange.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Vinanmeldelse: Noble Vines 667 Pinot Noir fra Delicato Family Wines  

Er man til lette, ukomplicerede rødvine, så er Noble Vines 667 Pinot Noir, 2019 fra Delicato Family Wines i Californien et rigtig godt bud. Her er der tale om en vin, der ikke stjæler opmærksomheden fra maden, men i stedet synes at fremhæve rettens smag og duft.

Læs mere
Sommer
Sådan serverer du vin i varmen 

Når sommersolen skinner fra en skyfri himmel, er der aktivitet i haven og på terrassen, og på sådan en dejlig dag er der intet som et herligt glas vin. Men det er vigtigt at tage sine forholdsregler, da den skrøbelige vin og sommervarme kan være et udfordrende match.

Læs mere
Vin & spiritus
Copenhagen Rosé Festival 2022 

Fredag og lørdag den 24. og 25. juni slår Copenhagen Rosé Festival dørene op til to oplevelsesrige dage i roséens tegn, når festivalen indtager The Plant i København.

Læs mere
Vin & spiritus
Campari Orange 

Opskrifter på de største Campari-klassikere igennem tiderne. Smagen af saftige appelsiner er forrygende sammen med Campari.

Læs mere
Sommer
Strawberry Daiquiri 

Frisk og lækker sommerdrik. Sådan mikser du selv den super populære strawberry daiquiri.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Spis dig stærk, let og mæt - Anne Hjernøe

Fra den inspirerende kost- og livsstils ekspert, journalist Anne Hjernøe, kommer bogen 'Spis dig stærk, let og mæt' om forfatteres succes-koncept 'Stærk, let og mæt'.

Læs mere
Salattøsens - Sunde Fyldige Salater, af Mette Løvbom

Salater som hovedret er et hit, måske især fordi man føler sig godt tilpas efter en fyldig salat. For tii forskel fra tunge kødretter, så er middagssalater lette, mættende og nemmere at fordøje - og så er grøntsagerne jo fulde af vigtige næringsstoffer.

Salater kan sammensættes af lige præcis de…

Læs mere
Sænk Dit Kolesterol - af Jens Linnet og Jerk W. Langer

Fra de populære danske læger og forfattere, Jens Linnet og Jerk W. Langer, kommer bogen 'Sænk Dit Kolesterol'. Det er en vigtig bog, der gør dig klog på nøjagtigt hvilke konsekvenser det kan have, at leve med et højt kolesteroltal.

Læs mere
Krydderier fra A til Z - Stor smag til grøn mad

Bliv klogere på krydderier, og læs om, hvordan krydderier er helt afgørende for at give aromaer og smage til plantebaseret mad. Det er nemlig især, når vi skifter de kraftigt smagende kødretter ud med grønne alternativer, at krydderier spiller en særlig rolle, ved at tilføje aroma og smag.

Læs mere
^