Dansk Smykkekunst
Riviera Maison hos Rosen-Lund.dk
AVIVIR Aloe Vera Shampoo
MIIEGO AL3+ FREEDOM

Sweet Effort i en kombination af rabarber og tequila. Rabarber-salten på kanten af glasset giver modspil og en fantastisk balance til den søde, friske drink.

Sweet Effort - med rabarber og tequila
Redaktionen

Nyd sommervejret - og imponér weekenens gæster - med en ny, frisk, mexikanskinspireret cocktail med lime, rabarber og tequila. Opskriften er udviklet af de to kyndige og prisbelønnede bartendere Nicklas Jørgensen og Jeppe Nothlev, og bragt i deres nye omfattende bog 'Bartenderens cocktails', som netop er udkommet fra Politikens Forlag.

Udstyr:

  • Fizz-glas
  • Underkop
  • Boston-Shaker
  • Barske

Ingredienser

  • Lidt rabarbersalt (se opskrift herunder)
  • Øko-limebåd
  • 1,5 cl æggehvide
  • 3 cl friskpresset limejuice
  • 3 cl rabarbersirup (se opskrift herunder)
  • 1 cl Pedro Ximens Sherry
  • 5 cl Alto Plata Tequila
  • 3 cl Three Cents Pink Grape Soda

Sådan gør du:

  • Afkøl Fizz-glasset.
  • Fordel rababersaltet på underkoppen.
  • Dup kanten af glasset med limebåden og dup derefter glasset i rabarbersalt.
  • Kom alle ingredienser på nær grapefrugtsodaen og rabarbersaltet i shakeren.
  • Shake hårdt i 8 sekunder.
  • Fine­strain shakerens indhold over i Fizz­  glasset og top med grapefrugtsoda.
  • Rør forsigtigt og server med det samme. 

 

Hjemmelavet rabarbersitup

(giver 30 cl svarende til 10 cocktails)

 

Udstyr:

  • Glas med tætsluttende låg
  • saftpresser
  • Si
  • Piskeris

Ingredienser:

  • 10 rabarberstilke (skal give 2,5 dl saft)
  • 250 g sukker
  • Lidt atamon

Sådan gør du:

  • Skold glasset.
  • Juice rabarberne og gem frugtkødet til at lave rabarbersalt af.
  • Si rabarbersaften, inden den afmåles. Kom rabarbersaften i en skål sammen med sukker og pisk, til sukkeret er opløst.
  • Skyl glasset med Atamon og hæld saften på glasset.
  • Kan holdes sig ca. 1 måned på køl. Du kan også sagtens fryse saften, så du kan nyde en Sweet Effort året rundt.

 

Rabarber-salt

Udstyr:

  • Krydderi- eller kaffekværn

Ingredienser:

  • 20 g tørret rabarberfrugtkød (Se Rabarbersirup)
  • 10 g havsalt

Sådan gør du:

  • Tør rabarberfrugtkødet enten i en dehydrator eller i ovnen, til det er tørt. Start med 4 timer ved 70 grader i ovnen og tjek derefter hver time.
  • Når rabarberfrugtkødet er sprødt og tørt sættes det til afkøling. Blend det derefter med salt i en krydderi- eller kaffekværn. Sørg for, at rabarberfrugtkødet er knastørt, ellers vil fugten få saltet til at klumpe, når du blender det.
  • Opbevares tørt, til det skal bruges.

Bartenderens cocktails

Med Bartenderens cocktails byder de to kyndige bartendere Nicklas Jørgensen og Jeppe Nothlev velkommen inden for i en vidunderlig verden af cocktails, bartending og spiritusnørderi. Her finder man opskrifterne på alle de klassiske cocktails; fra den notoriske Margarita til Old Fashion, Whiskey Sour, Sidecar, Daiquiri og Mojito. 

Men de to bartendere løfter også sløret for de bedste af deres egne nye cocktails, hvoraf en del har nordisk inspiration, og flere har vundet priser både herhjemme og i udlandet med navne som Summertime Madness, Evergreen Sour og Sweet Effort, som vi bringer opskriften på herover. 

Bogen har en udførlig introduktion til bartenderens univers i form af glastyper og det gode, anvendelige udstyr, en gennemgang af forskellige teknikker samt et væld af tips og tricks. De to bartendere øser desuden ud af deres store viden om de forskellige typer spiritus – om oprindelse, klassifikation, smagssammensætning og ikke mindst hvilke cocktails, de forskellige typer kan indgå i.

Med denne bog kan man hurtigt få hjemmebaren op at køre og invitere på prisvindende cocktails hjemme i stuerne, så man kan imponere sine gæster med fantastiske cocktails. Sidst men ikke mindst bliver man udstyret med de bedste forudsætninger til at begå sig på enhver cocktailbar ude i byen. Bogen er blevet til i et samarbejde med Cocktail Studio. 

Titel: Bartenderens Cocktail - de bedste opskrifter på klassiske og nye drinks
Forfattere: Nicklas Jørgensen og Jeppe Nothlev 
Forlag: Politikens Forlag
Bestilling: Bogen kan bestilles online

Vin & spiritus
Cosmopolitan

Den ekstravagante cocktail Cosmopolitan er en drink med knald på både farve og smag.Hovedingrediens er vodka, mens den smukke farve er fra tranebærjuice og den friske smag fra appelsinlikøren og masser af friskpresset limejuice. Klassisk, smuk og sexet!

Læs mere
Vin & spiritus
Campari Orange

Opskrifter på de største Campari-klassikere igennem tiderne. Smagen af saftige appelsiner er forrygende sammen med Campari.

Læs mere
Halloween
Halloween drinks

Halloweens farver er sort og orange, og når der står Halloween på programmet, er det derfor oplagt at servere fristende lækre og festlige drinks, der understreger netop dette farvetema. Her er italienske Aperol med sin flotte orange farve og elegante, friske smag med nuancer af søde og bitre...

Læs mere
Sommer
Vin i varmen

Når sommersolen skinner fra en skyfri himmel, er der aktivitet i haven og på terrassen. Ikke mindst når vinen skal vælges, serveres og nydes. Her er der dog nogle få forholdsregler, da skrøbelig vin og sommervarme kan være et udfordrende match.

Læs mere
Vin & spiritus
Sådan laver du dine egne cocktail-sirupper

Det er super nemt selv at fremstille sukkersirup til cocktails. Fra Martin Wiuff, indehaver af cocktailbaren Aloë i København, får du her opskrift på både brombærsirup og den skønne sensommer cocktail Bramble.

Læs mere
Sommer
Strawberry Daiquiri

Frisk og lækker sommerdrik. Sådan mikser du selv den super populære strawberry daiquiri.

Læs mere
Vin & spiritus
Drop champagnen til nytårsknaldet

Festligt er det, når familie og venner en kende overrislet hopper ned fra sofaen og skråler 'Godt Nytår!', istemmer med snøvlede stemmer 'Vær Velkommen Herrens År' og lader den dyre champagneprop knalde op i loftet… Men der er et element i ovenstående, som er helt forkert. Og det er den dyre...

Læs mere
Vin & spiritus
Sådan tilbereder du 'The Fizz'

Savner du inspiration til en frisk og lækker cocktail, så kig med her, hvor vi bringer en stribe fine opskrifter på The Fizz.

Læs mere
Vin & spiritus
Campari drinks

Campari kan sagtens nydes rent med lidt knust is og citronskive, men vi bringer her en noget mere spændende måde at nyde sin røde passion på.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Broste Copenhagen - Sofa nyhed

Broste Copenhagen - Sofa nyhed

Lampeskærm C'est bon

Lampeskærm C'est bon

Lænestol Rivièra Maison

Lænestol Rivièra Maison

Globus 'Greenwich Classic Globe' Riviera Maison

Globus 'Greenwich Classic Globe' Riviera Maison

Nye Bøger
Brødbogen - Annemette Voss

Gennem alle sine smukke bagebøger, har Annemette Voss delt rundhåndet ud af fantastiske opskrifter og uundværlige tips. Med 'Brødbogen' er hun endnu engang på banen med opskrifter, der giver én lyst til at kaste sig ud i brødbagningens kunst. Det er nemme, enkle og overskuelige opskrifter, der...

Læs mere
Kål og kærlighed, af Lisbeth Tordendahl

Boost din sundhed, forkæl dine smagsløg og få fornyet inspiration med Lisbeth Tordendahls 'Kål og kærlighed'. I sin nye bog præsenterer hun 100 nemme, varierede og kreative opskrifter på indbydende retter med kål, som kan indgå i mange typer måltider, og som samtidig alle er veganske eller...

Læs mere
Krydret, Anne Hjernøe & Ditte Ingemann

Med en fælles passion for mad og krydderier, har Anne Hjernøe og Ditte Ingemann udgivet den dejligste opskriftsamling fuld af inspiration til hvordan man nemt kan føje ekstra krydderi på tilværelsen.

Læs mere
30 opskrifter, 30 minutter og 30 kroner

Med Louisa Lorangs kogebog '30 opskrifter, 30 minutter og 30 kroner', får man konkrete tips og opskrifter på, hvordan man laver lækker mad - nemt, sundt og billigt. Alle bogens opskrifter er ernæringsberegnet og indeholder masser af grønt og godt. Som Louisa selv siger:

Læs mere
Det Skriver Andre Medier...
17.02.2020

Tre ud af 10 danskere er utilfredse med deres løn

Finans

Gratis frugt, massageordninger og god kaffe gør det ikke alene. Motivation, jobtilfredshed og løn hænger uløseligt sammen, fastslår ny undersøgelse. Læs mere


15.02.2020

Coronavirus udgør især en risiko for ældre med helbredsproblemer

Berlingske

Statistikker viser, at særligt den ældre del af verdens befolkning, er udsat for at blive ramt af coronavirus. Mænd kan også være mere udsatte end kvinder. Læs mere


11.02.2020

Parfume badeprodukter til børn kan bidrage til allergirisiko

Forbrugerrådet Tænk Kemi

De såkaldte badebomber, der syder og bobler i badevandet, og badeslim, der giver badetvandet en slimet konsistens, sætter kulør på børnenes tur i badekaret. Men ny undersøgelse fra Forbrugerrådet Tænk viser at produkterne indeholder både parfume, mikroplast og såkaldte azofarvestoffer. Læs mere


10.02.2020

Forsker: Tidlig pubertet kan skyldes fedme og udsættelse for hormonforstyrrende stoffer i miljøet

Rigshospitalet

At danske piger går i puberteten tidligere end hidtil, har man vist i mange forskellige forskningsstudier. Forskningen viste, at i 1991 var pigerne omkring 11 år, da de gik i puberteten, og i 2005 var pigerne knap 10 år. Læs mere


30.01.2020

Undersøgelse: Dit tandkød sladrer om din kost

Aarhus Universitet

Spiser du for meget sukker, eller har du hang til søde læskedrikke, øges risikoen ikke 'kun' for huller i tænderne, men også betændelse i tandkødet. Det viser et nyt forskningsresultat fra Aarhus Universitet, og derfor skal sunde kostvaner fortsat prioriteres højt, lyder rådet fra forskeren bag... Læs mere


24.01.2020

Studie: Fiskeolie som kosttilskud kan give bedre sædkvalitet og større testikler

Rigshospitalet

En ny undersøgelse af 1679 unge danske mænd tyder på, at unge mænd, der indtager fiskeolie som kosttilskud får bedre sædkvalitet og større testikler. Læs mere


Arkiv

^