where can i buy a comparison essay application essay help services temple university application essay help
Dameur Bering Classic
Stribet sengetøj
DroneRune plakat
Spisebordsstole til Sverige

For besøgende hos Østerlandsk Thehus er butikkens atmosfære en vigtig del af oplevelsen, derfor har man, ved opførelsen af en ny butik på Frederiksberg, genskabt indregningsstilen fra 1800-tallet, med glasloft og victoriansk klinkegulv. Foto: Mosaikhjørnet

Her venter de ypperste te-oplevelser
Redaktionen

Er udvalget af teer begrænset til tebreve fundet i supermarkedet, så har du nogle eventyrlige te-oplevelser til gode. Det er ikke uden grund, at te-butikkerne har kronede dage, for blandt udvalget af fine kvalitetsteer finder du teer, der med duft og smag, vil overgå din vildeste fantasi.

Det lille te-ritual

Der er næppe et ord, der beskriver te-drikning bedre end ordet ’hygge’. Det er hele det lille, afstressende ritual omkring tilberedelsen; fra te-dåsen åbnes og duften rammer næseborene, til tebladene ligger i potten, det kogende vand hældes over og teen trækker. Med teen i koppen, skal den lige en gang forbi næsen, så man kan opleve duften af den dampende varme te, inden man tilfreds sætter koppen for munden. Ahhhh.

Oprindelsen af Europas tekultur

Siden teen holdt sit indtog i Frankrig i midten af 1600-tallet, bredte dens popularitet sig hurtigt til alle hjørner af Europa. Alligevel har man nok ikke dengang haft fantasi til at forestille sig, at den eksotiske, varme drik ville blive en så integreret del den europæiske kultur, som den er i dag. Generation efter generation har høj som lav, på tværs af klasseforskel og etnicitet, og ofte i forbindelse med en lille pause i hverdagen, nydt en varm kop te.

Et besøg i et Danmarks ældste tehuse

Østerlandsk Thehus ser stort set ud som på billedet fra 1900-tallet. Foto: Københavns Bymuseum

Som én af de første te-forhandler i Danmark introducerede Østerlandsk Thehus i slutningen af 1800-tallet teen herhjemme. Danskerne fattede hurtigt interesse for den sanselige te-oplevelse, og siden har Østerlandsk Thehus gennem generationer, importeret nogle af verdens fineste teer.

Blandt husets originale teer, er den eksklusive, sorte ’Admiralitets The’, som her, mere end 130 år senere, stadig er en af tehusets mest yndede teer.

Ligesom den klassiske ’Admiralitets The’ stadig har plads på tehusets hylder, så har Østerlandsk Thehus også formået at værne om tehusets lange historie ved at bevare den gamle butik på Nørreport i sin oprindelige pragt.

For en inkarneret te-elsker er et besøg her en helt særlig oplevelse; Med duften fra hundredvis af teer, alle sirligt opbevaret i glas og dåser, på rad og række, og fra gulv til loft, og med de originale træreoler og den fine købmandsdisk, får man fornemmelsen af, at tiden er stået stille.
Denne helt særlige atmosfære er med tiden blevet en vigtig del af det der kendetegner Østerlandsk Thehus, og derfor er tehusets filialer på Frederiksberg, Strøget og i Lyngby, indrettet i samme smukke, romantiske stil.

Gamle traditioner i en moderne verden

Butikkernes nostalgiske indretning og særlige atmosfære betyder imidlertid ikke, at Østerlandsk Thehus har stået stille. Tehuset forhandler stadig deres originale teer, men gennem årene er mere end 200 nye teblandinger kommet til, som blandt andet er inspireret af idéer fra tehusets kunder og medarbejdere, fortæller Jakob Holst, salgschef og presseansvarling hos Østerlandsk Thehus.

Det er te-blandinger, der imødekommer moderne tedrikkeres smag for kvalitetsteer med nøje udvalgte noter af blandt andet frugt og bær, urter og krydderier, lakrids og karamel.

”Danskernes smag for te er individuel og alsidig, hvilket afspejles i vores store udvalg af te-blandinger, og af de nye blends, vi løbende udvikler” fortæller Jakob Holst. ”Vores kunders valg af te afhænger blandt andet af årstiden, højtider og tidens trends. Lige nu topper Lakrids, Cool Mint, Sweet Lemon, HC Andersen, Harlekin, Strawberry Cream, Kiss Me Quick, Colombine, Lady Grey Organic, Double Ginger Happiness, vores bestsellerliste.”

Nye te-trends

Siden Østerlandsk Thehus introducerede 'Admiralitets The' i 1889, er sortimentet udvidet med mere end 200 forskellige te-blends.

Ifølge Jakob Holst er moderne te-drikkere knapt så traditionelle i deres valg af teer, som tidligere. Man vil gerne have nye te-oplevelser med nye blends, og de fleste te-drikkere har indtil flere forskellige te-blandinger stående, så man har et udvalg af teer, der passer til lejligheden.

Mens hangen til te er lige udbredt blandt mænd og kvinder, så synes der at være nogen forskel på hvilke te-blandinger kønnene foretrækker.

”Nu har vi ikke nogen konkret empirisk undersøgelse af mænds og kvinders te-præference, men min personlige vurdering er, at mænd nok har en tendens til at vælge kraftige the’er og sorte the’er, hvor kvinder synes at hælde lidt mere til grønne og hvide the'er samt de sødlige urte-the’er” siger Jakob.

Blandt nye tetendenser, oplever Østerlandsk Thehus en voksende interesse for økologiske teer.

”Det har været en spændende udfordring for os at udvikle vores sortiment af økologiske teer. Men med et voksende salg af vores bæredygtige te-blandinger, så er der ingen tvivl om, at kunderne mener, vi er lykkes. Det viser at man ikke behøver at gå på kompromis med smag og kvalitet ved at vælge vores økologiske varianter.”

Te-salonen
10 gode grunde til at drikke mere te

En lille pause i hverdagen med en kop duftende, dejlig te giver ro og balance i hele kroppen. Og ikke mindst på en kølig dag er teen kilde til varme og velvære. Som verdens mest populære drik har te være genstand for mange sundhedsvidenskabelige studier, og de bekræfter, at der er rigtig mange gode...

Læs mere
Te-salonen
Friskbagte, lune scones

Vil du have luftigt og lækkert hjemmebagt brød på te-bordet, så er scones sagen. Scones er ikke kun det perfekte brød til teen, de er også lynhurtige at lave. I løbet af bare en halv time, kan du sætte tænderne i duftende dejlige, lune scones.

Læs mere
Te-salonen
Tetid - 5 gyldne regler til en god kop te

Koldt og vådt vejr, er the-vejr. Et lunt tæppe om fødderne, en god bog og en varm kop te er ren råhygge og selvforkælelse. Og teen er helt uunværlig, når vinterens forkølelse eller influenza skal lindres. Her får du et par tips til te-brygning.

Læs mere
Te-salonen
Kend din te

Sort te, grøn te, hvid te, oolong te, aromatiseret te. Teer fra det østindiske højland og Sri Lankas grønne bjerge, fra lavlandet i østlige Kina og de kuperede bjergegne i det sydøstlige Japan. Den eksotiske drik har plads i alverdens kulturer, og teen er - lige bortset fra vand - den mest udbredte...

Læs mere
Te-salonen
Opskrift: Lemoncurd

Husk at købe citroner næste gang du er ude at handle, for med dem kan du lave alletiders lækre lemoncurd. Her får du Dansukkers opskrift på en frisk og syrlig lemoncurd, som smager lige godt som fyld i en tærte, som på scones og ristet brød.

Læs mere
Te-salonen
Afternoon tea – Britisk tebord

Ingen ved bedre end briterne, hvordan te skal serveres, så måske skal man kigge til det traditionelle engelske te-bord for inspiration til lækkerier, der særligt egner sig til at blive serveret ved te-bordet.

Læs mere
Te-salonen
Slanker te?

Findes der virkelig en te som har en dokumenteret slankende effekt? En decideret dokumenteret slankende effekt er måske så meget sagt, men forsøg med overvægtige mus viser, at stoffer i oolong te kan virke slankende.

Læs mere
Te-salonen
Grøn te og infektioner

Te kan hjælpe med at bekæmpe infektioner ved at øge kroppens forsvar mod infektioner, mens kaffe ikke har samme virkning, konkluderer en rapport i fagtidsskriftet 'Proceedings of National Academy of Sciences'. Forklaringen er at te indeholder stoffer der stimulerer celler i immunforsvaret til at...

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Yogamåtte The Organic Company

Yogamåtte The Organic Company

Yoga blok Nordal

Yoga blok Nordal

3 skridt til en sundere livsstil

3 skridt til en sundere livsstil

New Mags: Yoga, Great Retreats

New Mags: Yoga, Great Retreats

Nye Bøger
Body by Frida, af Frida Hallqvist

Hvis du går og hænger med næbbet og trænger til at få rusket lidt op i dine vaner og livsstil, så har træningseksperten, Frida Hallqvist, udviklet en inspirerende 60-dages guide, der ikke kun kan hjælpe dig på vej mod bedre vaner, mere energi og overskud i hverdagen, men også give dig en øget...

Læs mere
Syltedronningen - Moderne syltning til alle måltider, af Helena Grayston

Det er sjovt og slet ikke så svært, at sylte. Og så er det temmelig tilfredsstillende, når man når der til, hvor man kan nyde de hjemmesyltede delikatesser.

Læs mere
Kom I Form Til Halvmaraton, Anders Ejbye-Ernst

Drømmer du om at løbe dit først halvmaraton? Manglende motivation til overhovedet at starte på løbetræning eller vil du gerne forbedre tiden på dine vante 10 kilometersrute? Så kan bogen 'Kom i form til halvmaraton på 100 dage', være vejen frem. Bogen giver dig en komplet opskrift på, hvordan du...

Læs mere
Danskernes Bedste Vægttab, af Henrik Duer

Bogen til dig som ønsker et varigt vægttab - uanset om du skal tabe 5 eller 100 kg. En konkret og overskuelig guide, skrevet af en af tidens mest populære træningseksperter.

Læs mere
^