Vil du have luftigt og lækkert hjemmebagt brød på te-bordet, så er scones sagen. Scones er ikke kun det perfekte brød til teen, de er også lynhurtige at bage.

Opskrift: Få friskbagte scones på 1/2 time 

Blandt søde brød er der intet så dejligt som friskbagte scones, og på en kold vinterdag skal de naturligvis nydes som briterne gør det - med en stor kande te.

Scones er oprindeligt et skotsk brød, men var tidligere slet ikke så søde, som vi kender dem i dag. Tilbage i 1600-tallet blev de heller ikke bagt i ovn, men på en såkaldt girdle pande over åben ild.

Siden er scones blevet populært bagværk mange steder i Europa, og er ikke mindst blevet en vigtig del af britisk te-kultur, hvor de små, søde brød jo er en vigtig del af den klassiske afternoon tea.

Ingredienser:

 • 350 gram hvedemel
 • 2 teskefulde bagepulver
 • 1/2 teskefuld natron
 • 1/2 teskefuld salt
 • 75 gram sukker
 • 85 gram koldt smør, skåret i små tern
 • 200 ml mælk
 • 1 tsk vaniljeekstrakt (valgfrit)
 • Rosiner (valgfrit)
 • 2 æg (til pensling)

Sådan gør du:

 1. Forvarm ovnen til 220 grader og beklæd en bageplade med bagepapir.
 2. Sigt hvedemel i en stor skål og rør bagepulver, natron og salt i. Tilsæt sukkeret og rør igen.
 3. Tilføj de kolde smørtern til melblandingen. Brug evt. en gaffel til at smuldre smørret ind i melet og rør indtil blandingen samler sig i klumper.
 4. Hvis du vil have rosiner eller vaniljeekstrakt i dine scones, så og rør det forsigtigt dejen.
 5. Tilsæt gradvist mælken, indtil dejen hænger sammen. Hold lidt igen med mælken, da den færdige dej gerne skal være lidt klistret.
 6. Vend dejen ud på et let meldrysset bord og ælt den forsigtigt for at samle den.
 7. Rul dejen ud i en 2 ½ cm tyk cirkel. Brug en kagering med en diameter på ca. 5-7 cm til at udstikke dine scones.
 8. Sæt dem på en bageplade, og pensl dem forsigtigt med de sammenpiskede æg.
 9. Bag dem i ovnen i 12-15 minutter, eller indtil de er hævede og gyldne.
 10. Tag de friskbagte scones ud af ovnen og lad dem køle lidt af på en bagerist.

Server dem lune med smør, marmelade eller lemoncurd.
 

Te-salonen
Opskrift: Lemoncurd 

Husk at købe citroner næste gang du er ude at handle, for med dem kan du lave alletiders lækre lemoncurd. Her får du Dansukkers opskrift på en frisk og syrlig lemoncurd, som smager lige godt som fyld i en tærte, som på scones og ristet brød.

Læs mere
Te-salonen
10 gode grunde til at drikke mere te 

En lille pause i hverdagen med en kop duftende, dejlig te giver ro og balance i hele kroppen. Og ikke mindst på en kølig dag er teen kilde til varme og velvære. Som verdens mest populære drik har te være genstand for mange sundhedsvidenskabelige studier, og de bekræfter, at der er rigtig mange gode…

Læs mere
Te-salonen
Tetid - 5 gyldne regler til en god kop te 

Koldt og vådt vejr, er the-vejr. Et lunt tæppe om fødderne, en god bog og en varm kop te er ren råhygge og selvforkælelse. Og teen er helt uunværlig, når vinterens forkølelse eller influenza skal lindres. Her får du et par tips til te-brygning.

Læs mere
Te-salonen
Kend din te 

Sort te, grøn te, hvid te, oolong te, aromatiseret te. Teer fra det østindiske højland og Sri Lankas grønne bjerge, fra lavlandet i østlige Kina og de kuperede bjergegne i det sydøstlige Japan. Den eksotiske drik har plads i alverdens kulturer, og teen er - lige bortset fra vand - den mest udbredte…

Læs mere
Te-salonen
Afternoon tea – Britisk tebord 

Ingen ved bedre end briterne, hvordan te skal serveres, så måske skal man kigge til det traditionelle engelske te-bord for inspiration til lækkerier, der særligt egner sig til at blive serveret ved te-bordet.

Læs mere
Te-salonen
Slanker te? 

Findes der virkelig en te som har en dokumenteret slankende effekt? En decideret dokumenteret slankende effekt er måske så meget sagt, men forsøg med overvægtige mus viser, at stoffer i oolong te kan virke slankende.

Læs mere
Te-salonen
Grøn te og infektioner 

Te kan hjælpe med at bekæmpe infektioner ved at øge kroppens forsvar mod infektioner, mens kaffe ikke har samme virkning, konkluderer en rapport i fagtidsskriftet 'Proceedings of National Academy of Sciences'. Forklaringen er at te indeholder stoffer der stimulerer celler i immunforsvaret til at…

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Body by Frida, af Frida Hallqvist

Hvis du går og hænger med næbbet og trænger til at få rusket lidt op i dine vaner og livsstil, så har træningseksperten, Frida Hallqvist, udviklet en inspirerende 60-dages guide, der ikke kun kan hjælpe dig på vej mod bedre vaner, mere energi og overskud i hverdagen, men også give dig en øget…

Læs mere
Syltedronningen - Moderne syltning til alle måltider, af Helena Grayston

Det er sjovt og slet ikke så svært, at sylte. Og så er det temmelig tilfredsstillende, når man når der til, hvor man kan nyde de hjemmesyltede delikatesser.

Læs mere
Kom I Form Til Halvmaraton, Anders Ejbye-Ernst

Drømmer du om at løbe dit først halvmaraton? Manglende motivation til overhovedet at starte på løbetræning eller vil du gerne forbedre tiden på dine vante 10 kilometersrute? Så kan bogen 'Kom i form til halvmaraton på 100 dage', være vejen frem. Bogen giver dig en komplet opskrift på, hvordan du…

Læs mere
Danskernes Bedste Vægttab, af Henrik Duer

Bogen til dig som ønsker et varigt vægttab - uanset om du skal tabe 5 eller 100 kg. En konkret og overskuelig guide, skrevet af en af tidens mest populære træningseksperter.

Læs mere
Shopping
^