Chokoladekager med mandler og appelsin
8 stk.
Ingredienser til kagerne:
- 150 g mandler
- 150 g rørsukker
- 2 tsk. bagepulver
- Revet skal af en økologisk appelsin
- 1 vaniljestang
- 2 æg
- 1 dl vindruekerne olie
- 4 spsk. kakao
- 200 g grofthakket mørk chokolade
Ingredienser til pynten:
- 2½ dl piskefløde
- 250 g mørk chokolade
- 3 pasteuriserede æggeblommer
- 30 g sukker
- Evt. skal af en økologisk appelsin eller 2 spsk. stærk kaffe
Sådan gør du:
- Mandlerne blendes fint. De tørre ingredienser blandes sammen, og æggene piskes i, et ad gangen.
- Tilsæt olien, og rør det til en ensartet dej.
- Fordel dejen i 8 smurte og sukkerdrysset muffinsforme af metal (fyld dem helt op).
- Bages ved 165 °C i ca. 10 min. Tjek ind imellem. Den skal helst være blød i midten. Kagen afkøles, inden pynten arrangeres derpå. Server gerne med is til.

Intet bord uden 'Kaffe og kage'!
'Kaffe og kage' er bogen, som du vil kunne bruge i rigtig mange, mange år! Den vil ikke alene bringe glæde og stemning i dit køkken - men også blandt de lækkersultne tilskuere, som med garanti vil slikke sig om munden ved det færdige resultat… Der er intet bord uden 'Kaffe og kage'!
Bogen puster nyt liv i gamle opskrifter, som er gået i glemmebogen, og sætter i det hele taget fokus på den gode stemning og hyggen omkring kaffe og kage. Mange af opskrifterne er således gode gamle klassikere med et ”twist”, men der er også nye opskrifter, som du måske aldrig har stiftet bekendtskab med før…
Hvis du allerede nu begynder at blive nervøs for dine evner som konditor, så skal du bare tage det helt roligt. Alle kager kan bages med et minimum af kulinariske evner - men til trods herfor rangerer resultatet ofte højt på ”hvor smager det fantastisk”-skalaen.
- Bestilling: Bogen kan bestilles her
Bogens forfattere
I bund og grund ved Rud Christiansen, meget lidt om at lave kager, men han har et stort kendskab til at spise dem og var med til at grundlægge Royal Smushi Cafe i København. Samtidig ved han en hel masse om kaffe, som han giver videre i bogen. I arbejdet med ”Kaffe og kage” har han trukket på sit netværk af eksperter på området, og de har sammen kreeret bogens spændende og anderledes opskrifter, der tilfører et spændende ”twist” til både velkendte og nye kager. Holdet af eksperter tæller: Grace Wilson Løvig, Lo Østergaard, Johanna Tiderman og Katrine Oehlenschlæger.