”Formålet med at putte mælk i kaffen er, at den skal komplimentere kaffens smag og aromaer, ” forklarer han. Men det forudsætter, at man ikke vælger en alt for fedtfattig mælk.
”Så snart du kommer ned under smertegrænsen på 2,5 procent fedtstof, så bidrager mælken ikke længere til smagen. Så er det bare et ekstra lag væske til kaffevæsken,” siger Søren Stiller, der dog godt kan acceptere, at man laver en cortado på letmælkens 1,5 fedtprocent, fordi det harmonerer med kaffens størrelse.
Opskrift: Den originale spanske cortado
- Bryg en espresso.
Igennem ca. 7 gram fintkværnet kaffe presses 3 cl. 90 grader varmt vand ved hjælp af en pumpe, som skaber et tryk på 9 bar.
Gennemløbstiden skal være 25 sekunder. - Stearm mælken:
Fyld en lille kande 1/3 med mælk.
Hold kanden under espresso maskinens steamer, således at steamerens rør rækker under mælkens overflade.
Tænd steameren og bevæg kanden så steamerens rør hele tiden bevæger sig i mælkens overflade. - Tilføj mælken i espressoen ved hjælp af en teske.