Baristaen: Derfor egner fedtfattig mælk sig ikke til kaffen 

I kaffehistoriens begyndelse var det ikke almindeligt at bruge mælk i kaffen, men i de klassiske kaffehuse i Wien udviklede man tidligt en forkærlighed for mælk og fløde i kaffen. I dag findes en lang række populære kaffedrikke, der kombinerer kaffe og mælk - og dét er der en god grund til, siger barista Søren Stiller, der ejer Stillers Kaffe.

”Formålet med at putte mælk i kaffen er, at den skal komplimentere kaffens smag og aromaer, ” forklarer han. Men det forudsætter, at man ikke vælger en alt for fedtfattig mælk.

”Så snart du kommer ned under smertegrænsen på 2,5 procent fedtstof, så bidrager mælken ikke længere til smagen. Så er det bare et ekstra lag væske til kaffevæsken,” siger Søren Stiller, der dog godt kan acceptere, at man laver en cortado på letmælkens 1,5 fedtprocent, fordi det harmonerer med kaffens størrelse.

Opskrift: Den originale spanske cortado

  1. Bryg en espresso.
    Igennem ca. 7 gram fintkværnet kaffe presses 3 cl. 90 grader varmt vand ved hjælp af en pumpe, som skaber et tryk på 9 bar.
    Gennemløbstiden skal være 25 sekunder.
  2. Stearm mælken:
    Fyld en lille kande 1/3 med mælk.
    Hold kanden under espresso maskinens steamer, således at steamerens rør rækker under mælkens overflade.
    Tænd steameren og bevæg kanden så steamerens rør hele tiden bevæger sig i mælkens overflade.
  3. Tilføj mælken i espressoen ved hjælp af en teske.

 

Kaffehjørnet
Kaffefestival i København: En fejring af kaffe og kultur 

Er du passioneret omkring kaffe? Så er en kaffefestival noget, du ikke vil gå glip af! Kaffefestivaler er det perfekte sted for kaffeelskere, baristaer og risterier til at mødes og fejre alt, hvad der har med kaffe at gøre. Det er her, du kan dykke ned i kaffens verden, udforske dens mange facetter…

Læs mere
Opskrifter på kolde kaffehits. Vietnamesisk iskaffe og mælkefri varianter inkluderet. Få tips til at lave de bedste kolde kaffedrikke.
Opskrifter & råvarer
6 iskolde kaffehits: Klassisk, koldbrygget, vietnamesisk, affogato, frappuccino og mælkefri 

Bland kaffeelskere er iskaffe et hit på en varm sommerdag. Miks din iskaffe som du bedst kan lide den. Tilføj ekstra farin og erstat minimælken med sødmælk, så får du en blød og fyldig kaffeoplevelse - eller nyd den, som vi foretrækker den: stærk og kalorielet.

Her er seks nemme opskrifter på…

Læs mere
Kaffehjørnet
Fakta om kaffe - Verdens populæreste drik 

Mens der gennem årene har været talt og skrevet meget for og imod kaffens sundhedsmæssige egenskaber, så er resultaterne af de seneste mange kaffestudier overvejende godt nyt for kaffeelskere. Drukket med måde kan kaffe have en hel række positive virkninger, og derfor er sundhedseksperter generelt…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Moccakage 

De færreste kaffeelskere vil kunne stå for denne super skønne moccakage.

Læs mere
Kaffehjørnet
Sådan bliver du din egen barista  

Danmark er en af de mest kaffedrikkende lande i verden. Faktisk drikker 6 ud af 10 danskere kaffe hver eneste dag, og af den andel drikker hver anden mere end fire kopper om dagen.

Sort, mælket, sød, mild eller stærk. Der er mange holdninger til, hvordan man brygger en helt perfekt kop kaffe, og på…

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Michelle Kristensen – Sund is - Politikens Forlag
Michelle Kristensen – Sund is

Hvordan laver man is, der både er sund, nem at lave og smager som en drøm?

I bogen 'Sund is' deler Michelle Kristensen 50 helt unikke opskrifter på is, du kan nyde med god samvittighed – uanset om du bruger ismaskine, Ninja Cream*, blender eller bare en fryser.

Læs mere
Rugbrødsglæde – bag lækkert surdejsrugbrød af Åse Solvej Hansen – lær at bage det perfekte rugbrød
Åse Solvej Hansen - Rugbrødsglæde

Der er en særlig glæde ved at bage sit eget rugbrød – duften, smagen og følelsen af at skabe noget fra bunden. 'Rugbrødsglæde – bag lækkert surdejsrugbrød' giver dig en grundig introduktion til surdejsbagning, så du nemt kan lave velsmagende og næringsrige rugbrød hjemme i dit eget køkken.

Læs mere
Den dovne vegetar, Camilla Skov

Camilla Skovs kogebog 'Den dovne vegetar' bringer et frisk pust til vegetarkogebogslitteraturen. Med en halvtravl hverdag har jeg fundet stor glæde i de enkle og hurtige opskrifter, der ikke kræver et væld af ingredienser. 

Læs mere
Bælgfrugt - Louisa Lorang

Vi ved, at det både er sundt for os og godt for planeten at spise flere plantebaserede proteiner og mindre kød. Den populære kogebogsforfatter, Louisa Lorang, gør det sjovt og spændende at inkorporere bælgfrugter i kosten med sin bog 'Bælgfrugt'. Hun viser, at det ikke behøver at være kedeligt at…

Læs mere
Shopping
^