Baristaen: Derfor egner fedtfattig mælk sig ikke til kaffen 

I kaffehistoriens begyndelse var det ikke almindeligt at bruge mælk i kaffen, men i de klassiske kaffehuse i Wien udviklede man tidligt en forkærlighed for mælk og fløde i kaffen. I dag findes en lang række populære kaffedrikke, der kombinerer kaffe og mælk - og dét er der en god grund til, siger barista Søren Stiller, der ejer Stillers Kaffe.

”Formålet med at putte mælk i kaffen er, at den skal komplimentere kaffens smag og aromaer, ” forklarer han. Men det forudsætter, at man ikke vælger en alt for fedtfattig mælk.

”Så snart du kommer ned under smertegrænsen på 2,5 procent fedtstof, så bidrager mælken ikke længere til smagen. Så er det bare et ekstra lag væske til kaffevæsken,” siger Søren Stiller, der dog godt kan acceptere, at man laver en cortado på letmælkens 1,5 fedtprocent, fordi det harmonerer med kaffens størrelse.

Opskrift: Den originale spanske cortado

  1. Bryg en espresso.
    Igennem ca. 7 gram fintkværnet kaffe presses 3 cl. 90 grader varmt vand ved hjælp af en pumpe, som skaber et tryk på 9 bar.
    Gennemløbstiden skal være 25 sekunder.
  2. Stearm mælken:
    Fyld en lille kande 1/3 med mælk.
    Hold kanden under espresso maskinens steamer, således at steamerens rør rækker under mælkens overflade.
    Tænd steameren og bevæg kanden så steamerens rør hele tiden bevæger sig i mælkens overflade.
  3. Tilføj mælken i espressoen ved hjælp af en teske.

 

Kaffehjørnet
Fakta om kaffe - Verdens populæreste drik 

Mens der gennem årene har været talt og skrevet meget for og imod kaffens sundhedsmæssige egenskaber, så er resultaterne af de seneste mange kaffestudier overvejende godt nyt for kaffeelskere. Drukket med måde kan kaffe have en hel række positive virkninger, og derfor er sundhedseksperter generelt…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Moccakage 

De færreste kaffeelskere vil kunne stå for denne super skønne moccakage.

Læs mere
Kaffehjørnet
Sådan bliver du din egen barista  

Danmark er en af de mest kaffedrikkende lande i verden. Faktisk drikker 6 ud af 10 danskere kaffe hver eneste dag, og af den andel drikker hver anden mere end fire kopper om dagen.

Sort, mælket, sød, mild eller stærk. Der er mange holdninger til, hvordan man brygger en helt perfekt kop kaffe, og på…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Iskoldt kaffehit 

Bland kaffeelskere er iskaffe et hit på en varm sommerdag. Miks din iskaffe som du bedst kan lide den. Tilføj ekstra farin og erstat minimælk med sødmælk, hvis du trænger til en sød og fyldig iskaffe - eller nyd den, som vi nyder den: Stærk og kalorielet!

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Den dovne vegetar, Camilla Skov

Camilla Skovs kogebog 'Den dovne vegetar' bringer et frisk pust til vegetarkogebogslitteraturen. Med en halvtravl hverdag har jeg fundet stor glæde i de enkle og hurtige opskrifter, der ikke kræver et væld af ingredienser. 

Læs mere
Bælgfrugt - Louisa Lorang

Vi ved, at det både er sundt for os og godt for planeten at spise flere plantebaserede proteiner og mindre kød. Den populære kogebogsforfatter, Louisa Lorang, gør det sjovt og spændende at inkorporere bælgfrugter i kosten med sin bog 'Bælgfrugt'. Hun viser, at det ikke behøver at være kedeligt at…

Læs mere
Klassisk vietnamesisk hverdagsmad - family style' bringer duften og smagen af Vietnam til dit bord, hvor fællesskabet er i centrum.
Spis ris til - Klassisk vietnamesisk hverdagsmad, af Nina Minh Gram Nquyen

Bogen 'Klassisk vietnamesisk hverdagsmad - family style' af Nina Minh inviterer læseren ind i hjertet af det vietnamesiske køkken, hvor maden ikke bare nærer kroppen, men også sjælen. 'Co m gia dinh', som betyder 'ris for hele familien' på vietnamesisk, er fundamentet for denne samling af…

Læs mere
Spis dig stærk, let og mæt - Anne Hjernøe

Fra den inspirerende kost- og livsstils ekspert, journalist Anne Hjernøe, kommer bogen 'Spis dig stærk, let og mæt' om forfatteres succes-koncept 'Stærk, let og mæt'.

Læs mere
Shopping
^