Vinterminestrone

Vinterminestrone 

Bestsellerforfatterne David Frenkiel og Luise Vindahl er tilbage – denne gang med vegetarbogen 'Green Kitchen derhjemme', der præsenterer mere end 100 vegetariske opskrifter – alle familiens favoritter – som igen og igen er på menuen i deres eget køkken. Læs mere om bogen, og få parrets opskrift på alletiders, smagfulde og mættende vinterminestrone. En italiensk klassiker, som med garanti vil give dig varmen på en kold vinterdag.

Til 6 personer

 

Ingredienser: 

  • 2 spsk ekstra jomfruolivenolie
  • 1 løg, pillet
  • 2 stængler bladselleri, trimmede
  • 4 fed hvidløg, pillede
  • 2 gulerødder, uden top og skrællede
  • 1 håndfuld (25 g) friske italienske krydderurter, kun blade (fx basilikum, bredbladet persille, timian, oregano)
  • ¼ tsk chiliflager
  • ¼ tsk røget paprika
  • 2 spsk tomatpuré (pasta)
  • 2 ds (2 x 400 g) hakkede tomater
  • 1½ l grøntsagsbouillon
  • 100 g brune ris, skyllede
  • havsalt og friskkværnet sort peber
  • 1 ds (400 g) blandede bønner, afdryppede og skyllede
  • 1 håndfuld (25 g) frisk basilikum og bredbladet persille, kun blade

 

Til servering

  • friskrevet pecorino eller parmesan
  • iturevne friske basilikumblade
  • havsalt og friskkværnet sort peber
  • ekstra jomfruolivenolie

 

Opskrift

  • Varm olien i en stor gryde ved lav-middel varme.
  • Hak løg, bladselleri og hvidløg fint og gulerødder og krydderurter groft.
  • Kom grøntsager, krydderurter og krydderier i gryden og sauter i 15 minutter, eller til løget er blevet blødt.
  • Tilsæt tomatpuré, dåsetomater, bouillon og ris og krydr med salt og peber.
  • Bring det i kog, skru ned for varmen og lad det simre i 30-45 minutter, eller til risen er mør – rør rundt nogle gange undervejs, så det ikke brænder på.
  • Tag gryden af varmen og rør bønner og krydderurter i.
  • Server pyntet med et drys pecorino eller parmesan og basilikum, krydr med salt og peber og dryp med olie.

Tip: 

  • Mange hårde oste (som pecorino og parmesan) indeholder animalsk osteløbe og er dermed ikke vegetariske. Men der sælges også oste uden animalsk løbe: De er ofte mærket som vegetarvenlige eller måske kosher, men spørg i supermarkedet eller hos ostehandleren, hvis du er i tvivl.
  • Du kan også gøre retten vegansk ved helt at udelade pecorino. Den er fyldig og smagfuld nok uden
  • Gør retten nøddefri ved at erstatte pinjekerner med græskarkerner eller solsikkekerner.

GREEN KITCHEN derhjemme

Med David Frenkiel og Luise Vindahls nye bog, får du en vegetar kogebog fyldt med sund mad, som mætter og får en til at føle sig fantastisk tilpas. Der er både de hurtige retter, der passer til en travl hverdag, og de lidt mere avancerede weekendetter, der også kan serveres til festlige lejligheder. 

Opskrifterne er lette at gå til, og der er masser af ekstra tips undervejs. Basisretter som blandt andet hjemmelavet tomatsauce, rismelspandekager og linser fungerer som byggeklodser til andre fantastiske hverdagsmåltider. Weekendretterne kræver lidt mere tid, men er alligevel dejligt ukomplicerede. Her finder vi blandt andet blomkåls-fish’n’chips, mættende festlasagne med citron og ricotta og luftige, bagte doughnuts.

"For os handler mad i bund og grund om velvære: arbejdet med at tilberede den, fryden over at spise den og energien, vi får fra den. Det hele giver glæde." skriver parret i bogen. "Få ting er lige så vigtige og meningsfulde som at samles om et måltid, og mange af vores bedste minder er forbundet med den slags oplevelser – fra duften af kanel i Marrakeshs medina til sjove øjeblikke med ungerne omkring spisebordet. Jeg kan ikke huske plottet i den sidste film, vi så sammen, men jeg glemmer aldrig, hvordan vores datter altid lukkede øjnene, vippede hovedet bagover og sagde “mmmmmm” efter hver mundfuld mad, da hun kun var et par år gammel."

Om Luise & David

Luise Vindahl og David Frenkiel er parret bag den prisbelønnede vegetariske madblog 'Green Kitchen Stories', som har følgere over hele verden. De er også forfattere til de tre internationalt roste kogebøger 'Green Kitchen Stories', 'Green Kitchen Rejser' og 'Green Kitchen Smoothies'. Luise er dansk og David svensk. Parret bor i Stockholm med deres tre børn. Udover arbejdet med at udvikle opskrifter og fotografere mad har David opgaver som grafisk designer, og Luise er uddannet ernæringsterapeut.

 

Titel: Green Kitchen Derhjemme
Forfattere: Luise Vindahl og David Frenkiel
Forlag: Politikens Forlag
Bestilling: Bogen kan bestilles her

 

Opskrifter & råvarer
Opskrifter: Håndmadder og højtbelagt 

Som en vigtig og højt elsket del af dansk madkultur, er rugbrødet en uundværlig del af frokosten uanset om man er til højtbelagt smørrebrød eller mindre avancerede håndmadder.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Nem opskrift: Kimchi - En koreansk delikatesse 

Du har sikker hørt om den berømte koreanske delikatesse, kimchi. Men hvis du ikke har prøvet at lave din egen kimchi, så er du gået glip af en oplevelse.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Kanelsnegle - Annemette Voss Fridthjofs yndlingsopskrift 

Blandt opskrifterne på alverdens delikate kager i kagebøger af Annemette Voss er her hendes absolutte yndling: Kanelsnegle!

De lækre snegle er absolut hit og en af de mest populære opskrifter på KvindeGuiden - ganske enkelt fordi de bare er de allerbedste og samtidig super nemme at lave.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift på hjemmelavede proteinbarer  

Små hjemmelavede proteinbarer er velegnede til at stille den lille sult mellem måltiderne, og løfter hurtigt blodsukker og energiniveau. De er super nemme at lave og fulde af chiafrø og nødder, der er proteinkilder på linje med bønner og ærter.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Proteiner til musklerne fra morgenstunden 

Foråret er den ideelle tid til at komme i gang med træning og bevægelse. Efter en lang vinter inviterer de længere, lysere dage til øget fysisk aktivitet. Husk, at kombinere motionen med en proteinrig kost, da proteiner er essentielle for muskelopbygning og genopretning.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Heibergs gulerodskage 

Gulerodskagen er en klassiker, ikke mindst når den som her, har mascarpone i ostecremen på toppen. Det tilføjer en blød og cremet smag til den letkrydrede kage og de ristede hasselnødder.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Festkage: Chokolademoussekage med hindbær-pannacotta og browniebund  

En fryd for øjet og ganen. Den ultimative chokolademoussekage med hindbær-pannacotta og browniebund fra Karin Moberg og Oscar Måleviks klassiker 'Bag Glutenfrit'. Denne glutenfri festkage kræver forberedelse, men er så delikat og så imponerende smuk, at den er hele arbejdet værd.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Ovnbagt lam, asparges og glace 

Fra Christian Bitz og Claus Holms opskriftsamling 'Sund Appetit – Saft, kraft og masser af grønt', bringer vi opskriften på en herlig forårsret med lam.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Påske opskrifter: 12 lækre retter 

Påskedagene indbyder til traveture i forårssolen og hyggelige påskefrokoster. Et fint dækket bord med forårsgrene, æg og hvide tulipaner, og et udvalg af de klassiske påskeretter, gør frokosten til en særlig festlig oplevelse.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrifter: Smørrebrødet - En fast bestanddel på påskebordet 

Fuldkorn gør for alvor sit indtog i påsken med rugbrødet som fast bestanddel på påskebordet, når laks og flere slags sild nydes med løg, kapers, æg og dressing.

Her deler Fuldkornspartnerskabet og Hjerteforeningen opskrifter på klassisk sildemad og røget laks med peberrodscreme - på rugbrød…

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Spis dig stærk, let og mæt - Anne Hjernøe

Fra den inspirerende kost- og livsstils ekspert, journalist Anne Hjernøe, kommer bogen 'Spis dig stærk, let og mæt' om forfatteres succes-koncept 'Stærk, let og mæt'.

Læs mere
Salattøsens - Sunde Fyldige Salater, af Mette Løvbom

Salater som hovedret er et hit, måske især fordi man føler sig godt tilpas efter en fyldig salat. For tii forskel fra tunge kødretter, så er middagssalater lette, mættende og nemmere at fordøje - og så er grøntsagerne jo fulde af vigtige næringsstoffer.

Salater kan sammensættes af lige præcis de…

Læs mere
Sænk Dit Kolesterol - af Jens Linnet og Jerk W. Langer

Fra de populære danske læger og forfattere, Jens Linnet og Jerk W. Langer, kommer bogen 'Sænk Dit Kolesterol'. Det er en vigtig bog, der gør dig klog på nøjagtigt hvilke konsekvenser det kan have, at leve med et højt kolesteroltal.

Læs mere
Krydderier fra A til Z - Stor smag til grøn mad

Bliv klogere på krydderier, og læs om, hvordan krydderier er helt afgørende for at give aromaer og smage til plantebaseret mad. Det er nemlig især, når vi skifter de kraftigt smagende kødretter ud med grønne alternativer, at krydderier spiller en særlig rolle, ved at tilføje aroma og smag.

Læs mere
^