Lanterner fra Rivièra Maison
Buddha i guld resin
JBS of Denmark Bamboo Collection
Ibu Jewels
Vinterminestrone
Redaktionen

Bestsellerforfatterne David Frenkiel og Luise Vindahl er tilbage – denne gang med vegetarbogen 'Green Kitchen derhjemme', der præsenterer mere end 100 vegetariske opskrifter – alle familiens favoritter – som igen og igen er på menuen i deres eget køkken. Læs mere om bogen, og få parrets opskrift på alletiders, smagfulde og mættende vinterminestrone. En italiensk klassiker, som med garanti vil give dig varmen på en kold vinterdag.

Til 6 personer

 

Ingredienser: 

  • 2 spsk ekstra jomfruolivenolie
  • 1 løg, pillet
  • 2 stængler bladselleri, trimmede
  • 4 fed hvidløg, pillede
  • 2 gulerødder, uden top og skrællede
  • 1 håndfuld (25 g) friske italienske krydderurter, kun blade (fx basilikum, bredbladet persille, timian, oregano)
  • ¼ tsk chiliflager
  • ¼ tsk røget paprika
  • 2 spsk tomatpuré (pasta)
  • 2 ds (2 x 400 g) hakkede tomater
  • 1½ l grøntsagsbouillon
  • 100 g brune ris, skyllede
  • havsalt og friskkværnet sort peber
  • 1 ds (400 g) blandede bønner, afdryppede og skyllede
  • 1 håndfuld (25 g) frisk basilikum og bredbladet persille, kun blade

 

Til servering

  • friskrevet pecorino eller parmesan
  • iturevne friske basilikumblade
  • havsalt og friskkværnet sort peber
  • ekstra jomfruolivenolie

 

Opskrift

  • Varm olien i en stor gryde ved lav-middel varme.
  • Hak løg, bladselleri og hvidløg fint og gulerødder og krydderurter groft.
  • Kom grøntsager, krydderurter og krydderier i gryden og sauter i 15 minutter, eller til løget er blevet blødt.
  • Tilsæt tomatpuré, dåsetomater, bouillon og ris og krydr med salt og peber.
  • Bring det i kog, skru ned for varmen og lad det simre i 30-45 minutter, eller til risen er mør – rør rundt nogle gange undervejs, så det ikke brænder på.
  • Tag gryden af varmen og rør bønner og krydderurter i.
  • Server pyntet med et drys pecorino eller parmesan og basilikum, krydr med salt og peber og dryp med olie.

Tip: 

  • Mange hårde oste (som pecorino og parmesan) indeholder animalsk osteløbe og er dermed ikke vegetariske. Men der sælges også oste uden animalsk løbe: De er ofte mærket som vegetarvenlige eller måske kosher, men spørg i supermarkedet eller hos ostehandleren, hvis du er i tvivl.
  • Du kan også gøre retten vegansk ved helt at udelade pecorino. Den er fyldig og smagfuld nok uden
  • Gør retten nøddefri ved at erstatte pinjekerner med græskarkerner eller solsikkekerner.

GREEN KITCHEN derhjemme

Med David Frenkiel og Luise Vindahls nye bog, får du en vegetar kogebog fyldt med sund mad, som mætter og får en til at føle sig fantastisk tilpas. Der er både de hurtige retter, der passer til en travl hverdag, og de lidt mere avancerede weekendetter, der også kan serveres til festlige lejligheder. 

Opskrifterne er lette at gå til, og der er masser af ekstra tips undervejs. Basisretter som blandt andet hjemmelavet tomatsauce, rismelspandekager og linser fungerer som byggeklodser til andre fantastiske hverdagsmåltider. Weekendretterne kræver lidt mere tid, men er alligevel dejligt ukomplicerede. Her finder vi blandt andet blomkåls-fish’n’chips, mættende festlasagne med citron og ricotta og luftige, bagte doughnuts.

"For os handler mad i bund og grund om velvære: arbejdet med at tilberede den, fryden over at spise den og energien, vi får fra den. Det hele giver glæde." skriver parret i bogen. "Få ting er lige så vigtige og meningsfulde som at samles om et måltid, og mange af vores bedste minder er forbundet med den slags oplevelser – fra duften af kanel i Marrakeshs medina til sjove øjeblikke med ungerne omkring spisebordet. Jeg kan ikke huske plottet i den sidste film, vi så sammen, men jeg glemmer aldrig, hvordan vores datter altid lukkede øjnene, vippede hovedet bagover og sagde “mmmmmm” efter hver mundfuld mad, da hun kun var et par år gammel."

Om Luise & David

Luise Vindahl og David Frenkiel er parret bag den prisbelønnede vegetariske madblog 'Green Kitchen Stories', som har følgere over hele verden. De er også forfattere til de tre internationalt roste kogebøger 'Green Kitchen Stories', 'Green Kitchen Rejser' og 'Green Kitchen Smoothies'. Luise er dansk og David svensk. Parret bor i Stockholm med deres tre børn. Udover arbejdet med at udvikle opskrifter og fotografere mad har David opgaver som grafisk designer, og Luise er uddannet ernæringsterapeut.

 

Titel: Green Kitchen Derhjemme
Forfattere: Luise Vindahl og David Frenkiel
Forlag: Politikens Forlag
Bestilling: Bogen kan bestilles her

 

Opskrifter & råvarer
Hjemmelavet hyldeblomstsaft

Her i juni blomstrer hylden, og med de duftende blomsterskærme kan man fremstille den dejligste hyldeblomstsaft. Det er super nemt, så fat kurven og tag på tur ud i den danske sommer og find en hyldebusk. Vi bringer opskriften på hyldeblomstsaft her.

Læs mere
Forår
Rabarbertid: Rabarberkompot og -tærte

Sæsonens rabarber er den rene fryd, og især er de fine stilke fra jordbærrabarber, som er en af forårets første sorter, saftige og fulde af smag. Rabarber er fantastisk i marmelader og saft, i tærter og lagkager såvel som i kompot til rodfrugter, fjerkræ, salat, is, jordbær og ost.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Vegetarisk Hverdag: Vegetarisk i aften?

Man behøver ikke være erklæret vegetar for at dyrke det vegetariske køkken og begejstres over de store smagsoplevelser, der følger med. Som madskribent Camilla Skov skriver i sin nye bog, så er vegetariske, kødfrie retter for alle og kan nydes både som del af et rent vegetarisk måltid, men også...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Rabarberkompot

Rabarber er måske bedst kendt for – i bogstavelig forstand - at tage det sure med det søde i skønne kager og desserter, men de lange stængler er også ganske velegnet, når de serveres som kompot til f.eks. grillet kød og fjerkræ. Her får du opskrifter på rabarberkompot og spinatfrikadeller, som fx...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Rabarbertærte - Syrligt møder sødt!

Det er sæson for rabarber, der kan nydes i kompot - eller som her i en herlig tærte, hvor de syrlige rabarber møder sød marcipan, og serveres med en skefuld kold cremefraiche eller rørt vaniljeis. Kagen er fuld af smør, sukker og mandler - og kan således ikke rigtig anbefales til dem, der gerne vil...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Hummus med skvalderkål

For haveejere er skvalderkål en pestilens, fordi den breder sig uhæmmet. Samtidig er skvalderkål så svær at få bugt med, at haveeksperter opfordrer til, at den graves op med rod.

Men skvalderkål er ikke kun ukrudt. Faktisk har den grønne urt en rigtig fin, krydret og let syrlig smag, der minder...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrifter: Varme hveder til Store Bededag

Fredag den 8. maj er det Store Bededag. Egentlig burde det hedde 'Store Hvededag' - for ikke mange andre af årets begivenheder er så tæt forbundet med indtagelsen af en enkelt fødevare. De store, lune og luftige hvedebrød er et hit, og i år har Fuldkornspartnerskabet udviklet en opskrift, på de...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Grøn pesto

I dagligvarebutikkerne finder man et stort udvalg af pesto, men den hjemmelavede med frisk basilikum, slår dem alle. Her får du den nemme opskrift på den lækreste grønne pesto til pastaen, salaten, sommerfisken, sandwichen eller bare på et stykke frisk foccacia.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Grønne asparges - Tilberedning & opskrifter

Hvordan ser en god asparges ud? Skal asparges skrælles? Skal de træede ender skæres eller brækkes af? Kan grønne asparges spises rå?

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Hjemmelavet hollandaisesauce

Asparges - både grønne og hvide - smager vidunderligt med en hjemmelavet hollandaisesauce.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Køkkenrulleholder

Køkkenrulleholder

5 uundværlige køkkengadgets

5 uundværlige køkkengadgets

Støbejernspander Nicolas Vahé

Støbejernspander Nicolas Vahé

Riviera Maison barstol

Riviera Maison barstol

Nye Bøger
Brødbogen - Annemette Voss

Gennem alle sine smukke bagebøger, har Annemette Voss delt rundhåndet ud af fantastiske opskrifter og uundværlige tips. Med 'Brødbogen' er hun endnu engang på banen med opskrifter, der giver én lyst til at kaste sig ud i brødbagningens kunst. Det er nemme, enkle og overskuelige opskrifter, der...

Læs mere
Kål og kærlighed, af Lisbeth Tordendahl

Boost din sundhed, forkæl dine smagsløg og få fornyet inspiration med Lisbeth Tordendahls 'Kål og kærlighed'. I sin nye bog præsenterer hun 100 nemme, varierede og kreative opskrifter på indbydende retter med kål, som kan indgå i mange typer måltider, og som samtidig alle er veganske eller...

Læs mere
Krydret, Anne Hjernøe & Ditte Ingemann

Med en fælles passion for mad og krydderier, har Anne Hjernøe og Ditte Ingemann udgivet den dejligste opskriftsamling fuld af inspiration til hvordan man nemt kan føje ekstra krydderi på tilværelsen.

Læs mere
30 opskrifter, 30 minutter og 30 kroner

Med Louisa Lorangs kogebog '30 opskrifter, 30 minutter og 30 kroner', får man konkrete tips og opskrifter på, hvordan man laver lækker mad - nemt, sundt og billigt. Alle bogens opskrifter er ernæringsberegnet og indeholder masser af grønt og godt. Som Louisa selv siger:

Læs mere
^