Smukt hvedebrød med vinblad
Ingredienser:
- 7 ½ dl vand
- 30 g. gær
- 1 spsk honning
- 1 spsk olivenolie
- 1 spsk salt
- 1 kg hvedemel
- Vinblad i saltlage
Tip
Vinblade i saltlage fås på glas. Dyrker man selv vin, så kan man plukke de friske blade, vaske, blanchere og derefter lægge dem i en varm, koncentreret saltlage.


Sådan gør du:
- Alle ingredienserne røres og æltes sammen, gerne i røremaskine, i 10 minutter.
- Dæk skålen med husholdningsfilm og sæt dejen til koldhævning i køleskabet i 12 – 14 timer.
- Hæld den fugtige dej ud på to plader beklædt med bagepapir. Læg et saltet vinblad midt på hvert brød.
- Lad brødene efterhæve i 1-2 timer med et fugtigt klæde over.
- For at få en sprød skorpe, skal brødet sprayes med vand både inden det sættes i ovnen. Brødet kan også sprayes med vand et par gange mens det bager.
- Brødene skal først bages ved meget høj varme, dvs. 275 grader i 15 minutter.
- Derefter skal brødene have endnu ca. 20 minutter ved 175 grader. Tjek om brødet er færdigbagt ved at banke på det med en ske. Lyder det hult, så er brødet færdigt.
