Nye plejende vinterfavoritter
Dameur Bering Classic
Stribet sengetøj
DroneRune plakat

Rodfrugter er geniale i alverdens delikate sammenhænge; snacks, salater, supper, forretter, hovedretter og desserter. Med Marie Melchiors smukke bog, Vild med rodfrugter, får du al den indspiration til lækkerier med rodfrugter, du drømmer om.

Vild med rødder: Derfor hitter rodfrugter i danske køkkener
Redaktionen

Farve, dufte og sødme er garanteret, når du laver mad med rodfrugter. Gennem vinteren er rodfrugter ikke kun en kilde til vigtige næringsstoffer, men er også helt uundværlige i vinterens skønne retter.

Savner du inspiration til mad med rodfrugter, så kan vi varmt anbefale den smukke, indbydende bog ’Vild med rødder’, hvor den passionerede madskribent, Marie Melchior, deler sine allerbedste og mest delikate opskrifter.

Den store bog om rodfrugter

Den inspirerende bog præsenterer hele striben af rodfrugter, som lige nu er i sæson; rødbede, gulerod, kartoffel, sødkartoffel, knoldselleri, pastinak, persillerod og jordskok.

Med Betina Hastofts smukke fotos, får man nøje beskrevet de enkelte rodfrugter, deres historie og oprindelse, deres smag, egenskaber og holdbarhed. Og så byder bogen naturligvis på stribevis af opskrifter på de lækreste retter med rodfrugt, tips og detaljerede anvisninger på tilberedning af retterne.

”Rodfrugter er smukke, farverige og smagfulde. De giver dig vitaminer, mineraler, styrke, vitalitet, og frem for alt både smager og mætter de godt, uden at du bliver økonomisk rippet. Rødderne er nemme at tæmme, særdeles medgørlige og har lang holdbarhed”, skriver Marie Melchior begejstret i bogens forord, og påpeger, at der også er store, miljøvenlige fordele ved at spise rodfrugter.

”Rødder er de mest jordnære råvarer, man kan spise. De er bæredygtige og klimavenlige, for de gror i den danske muld og skal ikke rejse langt til dit køkken. Rødder er i ordets bogstaveligste forstand ‘fra jord til bord’.”

Med Marie Melchiors tilladelse deler vi her to opskrifter fra bogen på de skønneste vintersupper med rodfrugter.

Opskrifter & råvarer
Opskrift: Kuller i kokos og karry

Kuller er en torskefisk, der både i smag og konsistens minder om om torsk, kulmule, hvilling, sej og lange. Kuller kan derfor ofte anvendes som erstatning for andre torskefisk, og det kan være godt at huske, når prisen på torsk stikker af omkring nytår, og når der i sommermånederne fiskes færre...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Bagte rødspætteruller med parmaskinke og ost

Der er flere gode grunde til at den pandestegte rødspætte er Danmarks nationalret. Først og fremmest gør fiskens milde smag og hvide kød, den magre fladfisk til en delikatesse. Rødspætten er også en yderst alsidig fisk, der både kan steges, dampes og bages. Derudover er der rigtig mange rødspætter i...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Mørksej tilberedt med sambal oelek, fiskesauce, ananas og peanuts

Sejen er en af Nordsøens største torskefisk og kan nå en vægt på hele 20 kilo. Smagen mildere og mere distinkt end torskens, og egner sig godt til fx en lækker thai-inspireret ret: Sejfrikadeller, ris og spidskålssalat med ananas og chili.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Tacos med stegt sesamfisk, chili og mangosalsa

Fisk vendt i sesamfrø og stegt på pande, er en rigtig sprød og dejlig lækkerbisken. Her serveres fisken på tacos og med mangosalsa, creme fraiche, chilisauce og evt. frisk koriander.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Grillet hvilling med basilikum og nudelsalat

Der er efterspørgsel på danske sæsonfisk, kuller, mørksej, kulmule - og ikke mindst den lille hvilling. Hvilling fiskes året rundt, men højsæsonen for hvillingfiskeri er i september. Hvilling er en lille torskefisk med en dejlig mild smag. Fisken tilberedes i små fileter med skindsiden på, som...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Kulmule med bagt rødbede, kartoffelmos og bløde løg

Hvis man gerne vil spise godt, sundt og bæredygtigt, bør man gå efter danske torskefisk, som er i sæson lige nu. Alle kender den klassiske torsk, men faktisk findes der mange flere fisk i samme familie, som ligner torsken i smag og konsistens, men som er et billigere alternativ. Prøv fx de dejlige...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Bagt kulmule med oliven og citroncreme

Kulmulen er en lækker og mager fisk. Og så er den en god kilde til selen, som spiller en vigtig rolle for mange af kroppens biologiske processer, også i forhold til kroppens forsvar mod kræft.

Kulmulen er en torskefisk, der er i sæson hele året. Den er nem at tilberede og kan både steges, grilles,...

Læs mere
Sensommer
Opskrift: Fransk pæretærte

Har du pærer tilovers, så har du her opskriften på den mest delikate pæretærte. Server den med en ordentlig klat cremefraiche - og gå direkte ind og fald om i en blød stol!

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Tanternes æblekage

Æbleplantager og villahaverne bugner af æbler, og der er absolut ingen grund til at lade dem gå til spilde. Vi deler vores allerdejligste æbleopskrifter, hvilket ikke mindst er denne super nemme og helt uimodståelige klassiske kage, som kombinerer de syrligsøde æbler med kanel.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Sprøde kartoffelbåde af sød kartoffel og rødkålssalat med birkesdressing

Sød kartoffel, også kendt som sweet potato eller batat, er en helt anderledes kulinarisk oplevelse end hvide kartofler. Med søde kartofler kan du blandt andet lave duftende, gyldenorange søde/saltede kartoffelbåde - sprøde udenpå og cremede indeni.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Kodanska glas

Kodanska glas

AJ peberkværn Stelton

AJ peberkværn Stelton

Brødkurve i søgræs

Brødkurve i søgræs

Tallerken Roy Kirkham

Tallerken Roy Kirkham

Shopping Nyheder
UASHMAMA - Miljøvenlig opbevaring

UASHMAMA - Miljøvenlig opbevaring

Tekande

Tekande

Bomuldsdug

Bomuldsdug

Kai Gade Hansen plakat

Kai Gade Hansen plakat

Nye Bøger
^