Kategori: Opskrifter & råvarer
Vild med rødder: Derfor hitter rodfrugter i danske køkkener
Den store bog om rodfrugter
Den inspirerende bog præsenterer hele striben af rodfrugter, som lige nu er i sæson; rødbede, gulerod, kartoffel, sødkartoffel, knoldselleri, pastinak, persillerod og jordskok.
Med Betina Hastofts smukke fotos, får man nøje beskrevet de enkelte rodfrugter, deres historie og oprindelse, deres smag, egenskaber og holdbarhed. Og så byder bogen naturligvis på stribevis af opskrifter på de lækreste retter med rodfrugt, tips og detaljerede anvisninger på tilberedning af retterne.
”Rodfrugter er smukke, farverige og smagfulde. De giver dig vitaminer, mineraler, styrke, vitalitet, og frem for alt både smager og mætter de godt, uden at du bliver økonomisk rippet. Rødderne er nemme at tæmme, særdeles medgørlige og har lang holdbarhed”, skriver Marie Melchior begejstret i bogens forord, og påpeger, at der også er store, miljøvenlige fordele ved at spise rodfrugter.
”Rødder er de mest jordnære råvarer, man kan spise. De er bæredygtige og klimavenlige, for de gror i den danske muld og skal ikke rejse langt til dit køkken. Rødder er i ordets bogstaveligste forstand ‘fra jord til bord’.”
Med Marie Melchiors tilladelse deler vi her to opskrifter fra bogen på de skønneste vintersupper med rodfrugter.