Studio Loma armbånd
Michael Kors ur - Darci Gold
Trine Tuxen ring
Auro terrasseolie<BR> - miljøvenligt og slidstærkt
Sommerhit: Vegansk koldskål med jordbær og granola
Redaktionen

Koldskål er indbegrebet af dansk sommer. Kontrasten mellem det søde og syrlige, cremede og sprøde er en himmelsk mundfuld. Koldskål kan servere som dessert, men er også skøn som delikat snack, når lækkersulten kommer snigende.

Her får du sommerens absolutte bedste, veganske koldskålopskrift, udviklet af kogebogforfatteren, Maria Engbjerg, og bragt i hendes inspirerende bog 'Sunde skåle'.

Ingredienser til vegansk koldskål:

  • 1 liter soyamælk naturel
  • 1 liter soyayoghurt naturel
  • 2 citroner, saften heraf
  • 1 stang vanilje, kornene herfra
  • 4-6 spsk. ahorn- eller kokossirup,

Byg din skål:

  • Rør soyamælken sammen med citronsaften og siruppen. Skrab vaniljekornene ud af vanilijestangen, og rør dem ud i soyablandingen.
  • Rør derefter soyayoghurten i, og smag koldskålen til.
  • Server koldskålen i skåle med friske jordbær og granola.

Ingredienser til granola:

  • 2,5 dl tørrede dadler, befriet for sten og udblødt i kogende vand
  • 1 dl. tahin
  • vand fra dadlerne
  • 7,5 dl blandede, glutenfri gryn og flager fx. boghvede, havre, quinoa eller hirse
  • 2,5 dl blandede nødder
  • 1 dl hampefrø
  • 1 dl sesamfrø
  • 2 tsk. kanel
  • 1 tsk. kardemomme
  • 2 dl tørrede morbær
  • 50 g grysetørrede granatæblekerner

Sådan gør du:

  • Hæld kogende vand over dadlerne, til de er dækket.
  • Lad dem stå og trække i 20-30 minutter. Hæld vandet fra, men gem det.
  • Kom de udblødte dadler i foodprocessoren sammen med tahin, og tilsæt 1 spsk. vand fra dadlerne. Blend det og tilsæt mere af dadelvandet, til konsistensen er cremet og flydende.
  • Tænd ovnen på 150 grader, og kom bagepapir på en bageplade.
  • Bland alle de tørre ingredienser sammen i en skål, og mix det sammen med dadel-tahin-blandingen, til det hele er dækket og klistret.
  • Spred den klistrede masse ud på bagepapiret, så det er jævnt fordelt.
  • Sæt pladen i ovnen, og bag granolaen i 35-45 minutter.
  • Kig til det efter 30 minutter, vend rundt i det, og giv det 10-15 minutter mere eller til det er gyldent og sprødt.
  • Tag pladen ud af ovnen, og lad det køle helt af.
  • Når granolaen er afkølet, brækkes den i stykker af ønsket størrelse, og blandes sammen med morbær og grysetørrede granatæblekerner.
  • Kom granolaen i en lukket beholder, og brug den som topping på koldskålen, greenies, smoothies og chiagrød, eller spis den med plantemælk på eller drysset på en salat. Det er overraskende godt!
Opskrifter & råvarer
Skøn måltidssalat med blomkål, halloumi og granatæble fra Anne Hjernøes 'Stærk overgang'

”Overgangsalderen skal ikke være et helvede af svede- og hedeture, søvnløshed, blødningsforstyrrelser, koncentrationsbesvær, ondt i leddene og smerter ved sex. Det er ganske enkelt ikke det, du skal bruge din tid på, hvis du kan undgå det", skriver Anne Hjernøe i sin nye, inspirerende bog 'Stærk...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Flødegratineret torsk med pasta og purløg

Torsk er med sin milde smag og fine, hvide kød en alsidig fisk, der kan meget mere end koges til den klassisk nytårsret med sennepssauce og hvide kartofler. Torsk kan steges på pande, bages, dampes, koges og grilles, og så fungerer den med sin neutrale smag med rigtig mange dejlige krydderier. Med...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Kuller i kokos og karry

Kuller er en torskefisk, der både i smag og konsistens minder om om torsk, kulmule, hvilling, sej og lange. Kuller kan derfor ofte anvendes som erstatning for andre torskefisk, og det kan være godt at huske, når prisen på torsk stikker af omkring nytår, og når der i sommermånederne fiskes færre...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Bagte rødspætteruller med parmaskinke og ost

Der er flere gode grunde til at den pandestegte rødspætte er Danmarks nationalret. Først og fremmest gør fiskens milde smag og hvide kød, den magre fladfisk til en delikatesse. Rødspætten er også en yderst alsidig fisk, der både kan steges, dampes og bages. Derudover er der rigtig mange rødspætter i...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Mørksej tilberedt med sambal oelek, fiskesauce, ananas og peanuts

Sejen er en af Nordsøens største torskefisk og kan nå en vægt på hele 20 kilo. Smagen mildere og mere distinkt end torskens, og egner sig godt til fx en lækker thai-inspireret ret: Sejfrikadeller, ris og spidskålssalat med ananas og chili.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Tacos med stegt sesamfisk, chili og mangosalsa

Fisk vendt i sesamfrø og stegt på pande, er en rigtig sprød og dejlig lækkerbisken. Her serveres fisken på tacos og med mangosalsa, creme fraiche, chilisauce og evt. frisk koriander.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Grillet hvilling med basilikum og nudelsalat

Der er efterspørgsel på danske sæsonfisk, kuller, mørksej, kulmule - og ikke mindst den lille hvilling. Hvilling fiskes året rundt, men højsæsonen for hvillingfiskeri er i september. Hvilling er en lille torskefisk med en dejlig mild smag. Fisken tilberedes i små fileter med skindsiden på, som...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Kulmule med bagt rødbede, kartoffelmos og bløde løg

Hvis man gerne vil spise godt, sundt og bæredygtigt, bør man gå efter danske torskefisk, som er i sæson lige nu. Alle kender den klassiske torsk, men faktisk findes der mange flere fisk i samme familie, som ligner torsken i smag og konsistens, men som er et billigere alternativ. Prøv fx de dejlige...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Bagt kulmule med oliven og citroncreme

Kulmulen er en lækker og mager fisk. Og så er den en god kilde til selen, som spiller en vigtig rolle for mange af kroppens biologiske processer, også i forhold til kroppens forsvar mod kræft.

Kulmulen er en torskefisk, der er i sæson hele året. Den er nem at tilberede og kan både steges, grilles,...

Læs mere
Sensommer
Opskrift: Fransk pæretærte

Har du pærer tilovers, så har du her opskriften på den mest delikate pæretærte. Server den med en ordentlig klat cremefraiche - og gå direkte ind og fald om i en blød stol!

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Kodanska glas

Kodanska glas

Karaffel

Karaffel

AJ peberkværn Stelton

AJ peberkværn Stelton

Skål - By Room

Skål - By Room

Shopping Nyheder
Spisebordsstole

Spisebordsstole

Stentøj Cara House Doctor

Stentøj Cara House Doctor

Tekande

Tekande

Kai Gade Hansen plakat

Kai Gade Hansen plakat

Nye Bøger
Shopping
^