Rosa bloklys fra Cozy Living
Dekorative påskeæg
Dekorationsæg
Rituals påskeæg anno 2023
Sommerhit: Vegansk koldskål med jordbær og granola
Redaktionen

Koldskål er indbegrebet af dansk sommer. Kontrasten mellem det søde og syrlige, cremede og sprøde er en himmelsk mundfuld. Koldskål kan servere som dessert, men er også skøn som delikat snack, når lækkersulten kommer snigende.

Her får du sommerens absolutte bedste, veganske koldskålopskrift, udviklet af kogebogforfatteren, Maria Engbjerg, og bragt i hendes inspirerende bog 'Sunde skåle'.

Ingredienser til vegansk koldskål:

  • 1 liter soyamælk naturel
  • 1 liter soyayoghurt naturel
  • 2 citroner, saften heraf
  • 1 stang vanilje, kornene herfra
  • 4-6 spsk. ahorn- eller kokossirup,

Byg din skål:

  • Rør soyamælken sammen med citronsaften og siruppen. Skrab vaniljekornene ud af vanilijestangen, og rør dem ud i soyablandingen.
  • Rør derefter soyayoghurten i, og smag koldskålen til.
  • Server koldskålen i skåle med friske jordbær og granola.

Ingredienser til granola:

  • 2,5 dl tørrede dadler, befriet for sten og udblødt i kogende vand
  • 1 dl. tahin
  • vand fra dadlerne
  • 7,5 dl blandede, glutenfri gryn og flager fx. boghvede, havre, quinoa eller hirse
  • 2,5 dl blandede nødder
  • 1 dl hampefrø
  • 1 dl sesamfrø
  • 2 tsk. kanel
  • 1 tsk. kardemomme
  • 2 dl tørrede morbær
  • 50 g grysetørrede granatæblekerner

Sådan gør du:

  • Hæld kogende vand over dadlerne, til de er dækket.
  • Lad dem stå og trække i 20-30 minutter. Hæld vandet fra, men gem det.
  • Kom de udblødte dadler i foodprocessoren sammen med tahin, og tilsæt 1 spsk. vand fra dadlerne. Blend det og tilsæt mere af dadelvandet, til konsistensen er cremet og flydende.
  • Tænd ovnen på 150 grader, og kom bagepapir på en bageplade.
  • Bland alle de tørre ingredienser sammen i en skål, og mix det sammen med dadel-tahin-blandingen, til det hele er dækket og klistret.
  • Spred den klistrede masse ud på bagepapiret, så det er jævnt fordelt.
  • Sæt pladen i ovnen, og bag granolaen i 35-45 minutter.
  • Kig til det efter 30 minutter, vend rundt i det, og giv det 10-15 minutter mere eller til det er gyldent og sprødt.
  • Tag pladen ud af ovnen, og lad det køle helt af.
  • Når granolaen er afkølet, brækkes den i stykker af ønsket størrelse, og blandes sammen med morbær og grysetørrede granatæblekerner.
  • Kom granolaen i en lukket beholder, og brug den som topping på koldskålen, greenies, smoothies og chiagrød, eller spis den med plantemælk på eller drysset på en salat. Det er overraskende godt!
Opskrifter & råvarer
Luise Vindahls græskarquiche med karamelliserede løg + grønkål

Fra bestsellerforfatterne David Frenkiel og Luise Vindal kommer endnu en super inspirerende bog med 100 nye skønne, vegetariske opskrifter.

I 'Green Kitchen Quick + Slow' er der opskrifter på sund og lækker mad med masser af friske råvarer; fra nemme retter, der kan laves i en fart i hverdagen,...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrifter: Dejen til Meyers honninghjerter skal forberedes i november

"Ingen juletid uden honningduftende, chokoladeovertrukne hjerter – så enkelt er det!" skriver Claus Meyer i bogen 'Meyers bageskole'. Men vil man nyde Meyers delikate honninghjerter til jul, så skal man i gang allerede i november, for fordejen skal have lov til at hvile mørkt og køligt en hel måned....

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Kimchi - En koreansk delikatesse

Du har sikker hørt om den berømte koreanske delikatesse, kimchi. Men hvis du ikke har prøvet at lave din egen kimchi, så er du gået glip af en oplevelse.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Råsyltede sprøde grøntsager

Råsyltning er en nem vej til syltede grøntsager, skriver Camilla Plum. Mens syltning normalt indebærer at ingredienserne koges med lage, så anvendes der ved råsyltning rå, fintsnittet grøntsager.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Kikærtebøffer og søde kartofler med sprød spidskålssalat

Skøn vegetarisk sensommerret med bøffer af kigærter, hørfrø, søde kartofler og fuldkornshvede, og med spidskål/æblesalat og yoghurtdressing til.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Hokkaidosuppe med ristede porrer og naanbrød

En skøn efterårssuppe med græskar, hvor hokkaidoen sagtens kan byttes ud med indmaden fra et Halloween-græskar. Det orange græskar er noget fastere end almindelig græskar, men smagen er stort set den samme. Derfor kan man snildt erstatte hokkaidoen med det orange græskar, eller med butternut squas,...

Læs mere
Halloween
Opskrift: Amerikansk Pumpkin Pie

Til de amerikanske Halloween traditioner hører græskarkage eller Pumpkin Pie. Den lækre tærte er fyldt med græskarmos, æg, fløde og farin samt krydderiblanding af kanel, ingefær, allehånde og nelliker. Her får du opskriften.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Pizza med hokkaido græskar, bacon og brie

Vild med pizza? Prøv en rigtig efterårslækkeri: Pizza med hokkaido græskar.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Krydret græskarsuppe med sprøde kikærter

Med det smukke Hokkaido græskar i sæson, bringer vi en nem opskrift på den lækreste, krydrede græskarsuppe udarbejdet af Anne Hjernøe og Ditte Ingemanns.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Hvad hedder de forskellige chilier og hvor stærke er de?

Nogle mennesker er helt vilde med chili og kan næsten ikke få nok af frugtens varme, brændende fornemmelse i munden. Andre oplever en så voldsom reaktion, at de går en stor bue uden om stærke chiliretter. Men alle kan nok blive enige om, at chili i moderate mængder kan gøre den helt store forskel i...

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Indskudsbakker

Indskudsbakker

Kagefad House Doctor

Kagefad House Doctor

Kodanska glas

Kodanska glas

Kande Broste Copenhagen

Kande Broste Copenhagen

Shopping Nyheder
Kålhydrater af Anette Sams

Kålhydrater af Anette Sams

Affaldssortering system - Smartstore Collect Set

Affaldssortering system - Smartstore Collect Set

Udtræks spisebord

Udtræks spisebord

UASHMAMA - Miljøvenlig opbevaring

UASHMAMA - Miljøvenlig opbevaring

Nye Bøger
Shopping
^