Tråd kurve stabelbare House Doctor
Gulvløber naturfarve
Nordal - Ny kollektion
Broste Copenhagen - Sofa nyhed
Ugens opskrift

Skinkesteg med bulgur-Otto og smørstegte porrer på salat.

Skinkesteg med bulgur-Otto og smørstegte porrer på salat.

Skinken
1 skinke,
2 fed hvidløg skåret i splitter,
2 spsk sennep,
2 spsk ahornsirup,
1 spsk citronsaft,
1 finthakket chili,
salt og peber fra kværn.

Stik nogle lommer ud i skinken og stik hvidløgssplitterne ned i dem. Rør resten sammen og smør det på. Steg skinken ved 200C i 30 min. eller efter anvisningen på emballagen (alt efter str.) i en jerngryde/ stegeso/ fad med lidt vand i bunden og låg. Dyp den med væden jævnligt. Lad den brune uden låg det sidste kvarter. Server 270g.

Bulgur-Otto
1 løg,
1 tsk smør,
2 finthakkede gulerødder,
1 dl bulgur,
2 dl hvidvin,
2 dl god suppe/ fond,
salt, peber fra kværn eller ½ finthakket chili.

Sauter løget i smørret, tilsæt gulerod og vend rundt. Tilsæt bulguren og hæld vinen på og rør rundt mens den reduceres, hæld så suppen på mens den reduceres, det tager 10-15 min. Den må gerne være lidt cremet i konsistensen. Smag til med salt og chili.

Porrer
1 spsk smør,
2 porrer i skiver,
salt og peber fra kværn,
salat i passende mængde og stykker.

Smelt smørret, tilsæt porrerne og rist dem. Rist dem evt. til de begynder at blive mørke, det smager skønt da de bliver let søde i smagen. Krydder med salt og peber. Anret salaten på et fad og drys porrerne ud over – husk væden fra porrerne, hvis der er noget, til at hælde ud over salaten.

Opskrifter & råvarer
Jordskok

Jordskokkens fine runde, nøddeagtige smag komplimenterer efterårets retter. Prøv f.eks. de fine rødder i pastaen, suppen, med bagte rodfrugter eller til fisken.

Læs mere
Efterår
Ristede kastanjer

Ristede kastanjer er en skøn efterårs delikatesse, og på Samsø fejres kastanjesæsonen med Kastanjefestival, hvor spisekastanjen og andre nøddesorter hyldes med smagsprøver, stemningsfulde boder og en snak om kastanjer. Spisekastanjer er nemlig en både sund og lækker snack, og fantastisk dejlig...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Nye rødbeder

Det er nu man skal nyde friske rødbeder. For det er her i begyndelsen af efteråret, at de små runde rødbeder har en særlig sprødhed og sødme, som forsvinder, når vi når lidt længere hen på efteråret.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Borsjtj - Russisk rødbedesuppe

Den smukke dybrøde russiske rødbedesuppe, kaldet borsjtj, er en skøn suppe med masser af smag, vitaminer og fibre. Her får du opskriften på Borsjtj samt opskrift på små kuvertbrød ...

Læs mere
Halloween
Opskrift: Amerikansk Pumpkin Pie

Til de amerikanske Halloween traditioner hører græskarkage eller Pumpkin Pie. Den lækre tærte er fyldt med græskarmos, æg, fløde, farin samt krydderiblanding af kanel, ingefær, allehånde og nelliker. Her får du opskriften.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Bagte rødbeder

Bagte rødbeder er en rigtig delikatesse, der egner sig godt som tilbehør til kødretter, men som også er en herlig appetizer.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Kylling med rødbedecoleslaw

I denne opskrift indgår nye rødbeder, iform af en skøn rødbedecoleslaw, som lækkert tilbehør til fjerkræ.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Ras el hanout - Smagen af Marokko

Med ras el hanout får man smagen af det marokkanske køkken. Krydderiblandingen, der blandt andet bruges i tagine- og gryderetter med lam, kylling og couscous samt i dip, fars, rubs og marinader, findes i mange versioner og kan købes færdigblandet. Men man kan også sagtens lave sin krydderiblanding,...

Læs mere
Halloween
Tærte med græskar og gedeost

Der er ingen grund til at lade græskar fra årets græskarlygte gå til spilde. Her har du opskriften på en skøn tærte med græskar og gedeost. Opskriften er udviklet af madskribent Marie Melchior.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Hjemmelavet appelsinmarmelade

Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Her får du opkriften på en nem og rigtig lækker appelsinmarmelade.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Naturtro kunstige blomster

Naturtro kunstige blomster

Støbejernspander Nicolas Vahé

Støbejernspander Nicolas Vahé

Velourpolstret stol House Doctor

Velourpolstret stol House Doctor

Broste Copenhagen Nordic Coal

Broste Copenhagen Nordic Coal

Nye Bøger
Kål og kærlighed, af Lisbeth Tordendahl

Boost din sundhed, forkæl dine smagsløg og få fornyet inspiration med Lisbeth Tordendahls 'Kål og kærlighed'. I sin nye bog præsenterer hun 100 nemme, varierede og kreative opskrifter på indbydende retter med kål, som kan indgå i mange typer måltider, og som samtidig alle er veganske eller...

Læs mere
Krydret, Anne Hjernøe & Ditte Ingemann

Med en fælles passion for mad og krydderier, har Anne Hjernøe og Ditte Ingemann udgivet den dejligste opskriftsamling fuld af inspiration til hvordan man nemt kan føje ekstra krydderi på tilværelsen.

Læs mere
30 opskrifter, 30 minutter og 30 kroner

Med Louisa Lorangs kogebog '30 opskrifter, 30 minutter og 30 kroner', får man konkrete tips og opskrifter på, hvordan man laver lækker mad - nemt, sundt og billigt. Alle bogens opskrifter er ernæringsberegnet og indeholder masser af grønt og godt. Som Louisa selv siger:

Læs mere
Happy Food

De seneste år har forskere fundet ud af, at forbindelsen mellem tarmen og hjernen er meget stærkere, end vi i vores vildeste fantasi kunne havde forestillet os. Maden på tallerkenen påvirker således ikke bare kroppen, men også vores humør og sanser, og muligvis også udviklingen af alvorlige psykiske...

Læs mere
Send en hilsen
^