Rosa bloklys fra Cozy Living
Påskeæg i glas fra Kodanska
Dekorationsæg
Påskekrans:  Messingring til ophæng
Ugens opskrift fra Kostkompagniet

Grillet hvilling, remoulade, kartoffelkroket og grillet aubergine - 4908 kJ/ 1169 kcal.

Grillet hvilling, remoulade, kartoffelkroket og grillet aubergine - 4908 kJ/ 1169 kcal

Fisken
300g hvilling (eller anden fast fisk),
1 tsk olie,
salt, peber fra kværn,
frisk citron

Pensel fisken med olie, gril den i få min på hver side, dryp med citron og drys med salt og peber.

Remouladen
1.5 dl fromage frais,
2 tsk olie eller mayonnaise,
1 tsk mild karry eller efter smag,
1 tsk sukker,
2 dl meget finthakket syltet agurk drænet for væde, salt, peber fra kværn,
1 cm frisk peberrod fint reven (eller efter smag – kan udelades)

Hak agurkerne og lad dem afdryppe i en si. Bland derefter alle ingredienser og smag til med det sure og søde. Lad gerne remouladen stå og trække.

Kartoflen
5 æggestore groftrevne kartofler,
1 groftreven løg,
3 (300g) groftrevne gulerødder,
timian,
1 spsk mel,
1 æggehvide,
salt, peber fra kværn,
2 tsk olie.

Riv først kartoflerne og pres så megen væde ud af dem som mulig. Bland derefter alle ingredienser grundigt sammen og lad farsen stå og hvile 15 min. Form til kroketter i passende størrelse og steg dem på en teflonpande ved svag varme i ca. 20-25 min i olien.

Salat med aubergine
Skyllet og tørret salat i passende stykker,
1hel aubergine i skiver,
2 spsk citronsaft,
2 spsk soja (uge 26),
peber fra kværn,
½ tsk sukker,
1 knivspids hvidløg.

Læg salaten på et fad. Gril eller bag aubergineskiverne til de tager farve ca. 10 min.. Lav en sauce af citronsaft, soja, sukker, peber fra kværn, 1 knivspids hvidløg.
Vend de bagte auberginer i og lad dem trække. Læg auberginerne ovenpå salaten. Dressingen er salt i smagen, så vær opmærksom på at hælde den med på salaten.


Opskrifter & råvarer
Opskrifter: Smørrebrødet - En fast bestanddel på påskebordet

Fuldkorn gør for alvor sit indtog i påsken med rugbrødet som fast bestanddel på påskebordet, når laks og flere slags sild nydes med løg, kapers, æg og dressing.

I år deler Fuldkornspartnerskabet og Hjerteforeningen et par klassiske opskrifter på klassisk sildemad og røget laks med peberrodscreme -...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrifter: 12 lækre påskeretter

Påskedagene indbyder til traveture i forårssolen og hyggelige påskefrokoster. Et fint dækket bord med forårsgrene, æg og hvide tulipaner, og et udvalg af de klassiske påskeretter, gør frokosten til en særlig festlig oplevelse.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Minirugbrød med chokolade

Skal der bages i weekenden, så kan vi varmt anbefale at bage de lækreste minirugbrød med chokolade.

Opskriften er udarbejdet af Mejnerts Mølle og Økologisk Landsforening, der opfordrer til at man naturligvis anvender økologiske ingredienser.

Ved at vælge økologisk frem for konventionelle...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Camilla Plum opskrift: Grønkål med mormordressing

De fleste kender måske bedst grønkålen fra julebuffeten grønlangkål, men den smukke, mørkegrønne kål er også herlig i en lækker og enkel efterårssalat med pærer, ristede solsikkekerner og blåbær, eller lynstegt sammen med andre dejlige efterårsgrøntsager. Prøv også Camilla Plums opskrift på den...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Super skøn grøntsagssuppe der kan varieres i det uendelige

Med opskriften får du en fyldig, sund og lækker suppe, perfekt på en kold dag. Du du kan bruge stort set hvad som helst fra grøntsagsskuffen, også de lidt trætte grøntsager, skriver Karolines Køkken, der har udviklet opskriften, så det kan samtidig være en god anledning til at få ryddet ud - og...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Rugbrødsboller

Opskriften på de rustikke rugbrødsboller med knækket rug er udarbejdet af Fuldkornspartnerskabet.

Opskriften lever ganske vist ikke op til fuldkorslogoet, men er en god kilde til mere fuldkorn i hverdagen.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Indisk butterchicken

Den lækreste møre, cremede butterchicken krydret med kardemomme, koriander, ingefær og garam masala. Hertil en forfriskende bananraita.

Læs mere
Miljø
Årets Fuldkornsdag 2023: Få opskriften på superlækkert fuldkornsrugbrød

I anledningen af Årets Fuldkornsdag, fredag den 20. januar 2023, vil Fuldkornspartnerskabet sørge for at vi alle ved, hvordan man nemt bager med fuldkorn. Her får du opskriften, udarbejdet i samarbejde med den populære madblogger, Cathrine Brandt, som er surdejsnørd og forfatter til bøgerne 'Surdej'...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Hjemmelavet lun og krydret rødkål med hindbæreddike og appelsin

Blandt lækkerierne på julebordet er naturligvis rødkål, som kan serveres frisk i salat med æbler, rødløg og nødder, og en frisk vinaigrette med citron og honning. Men selvom en friske rødkålssalat er god, så er den lune svær at komme uden om som tilbehør til and og flæskesteg. Her er opskriften på...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Skøn cranberry sauce til Thanksgiving

Torsdag den 24. november fejrer amerikanerne Thanksgiving. Her samles familie og venner omkring et overdådigt måltid med traditionelle Thanksgiving-retter som kalkun, sweet potato - og herligt tilbehør i form af tranebærsyltetøj, eller som amerikanerne kalder det 'cranberry sauce'.

Denne fine,...

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Kande Broste Copenhagen

Kande Broste Copenhagen

Brødkurve i søgræs

Brødkurve i søgræs

Abella frokosttallerken fra Lene Bjerre

Abella frokosttallerken fra Lene Bjerre

AJ peberkværn Stelton

AJ peberkværn Stelton

Shopping Nyheder
Hvide metalkrukker

Hvide metalkrukker

Tapas skærebræt fra Nicholas Vahé

Tapas skærebræt fra Nicholas Vahé

Spisebordsstole

Spisebordsstole

La Gabbianella - Italiensk keramik

La Gabbianella - Italiensk keramik

Nye Bøger
Spis dig stærk, let og mæt - Anne Hjernøe

Fra den inspirerende kost- og livsstils ekspert, journalist Anne Hjernøe, kommer bogen 'Spis dig stærk, let og mæt' om forfatteres succes-koncept 'Stærk, let og mæt'.

Læs mere
Salattøsens - Sunde Fyldige Salater, af Mette Løvbom

Salater som hovedret er et hit, måske især fordi man føler sig godt tilpas efter en fyldig salat. For tii forskel fra tunge kødretter, så er middagssalater lette, mættende og nemmere at fordøje - og så er grøntsagerne jo fulde af vigtige næringsstoffer.

Salater kan sammensættes af lige præcis de...

Læs mere
Sænk Dit Kolesterol - af Jens Linnet og Jerk W. Langer

Fra de populære danske læger og forfattere, Jens Linnet og Jerk W. Langer, kommer bogen 'Sænk Dit Kolesterol'. Det er en vigtig bog, der gør dig klog på nøjagtigt hvilke konsekvenser det kan have, at leve med et højt kolesteroltal.

Læs mere
Krydderier fra A til Z - Stor smag til grøn mad

Bliv klogere på krydderier, og læs om, hvordan krydderier er helt afgørende for at give aromaer og smage til plantebaseret mad. Det er nemlig især, når vi skifter de kraftigt smagende kødretter ud med grønne alternativer, at krydderier spiller en særlig rolle, ved at tilføje aroma og smag.

Læs mere
Shopping
^