Smørstegt skrubbe, Toscanakål og majspandekager
4900 kJ/ 1166 kcal
Fisken
2 skrubber,
1 spsk smør,
salt, peber fra kværn,
citronbåde
Steg skrubberne 4 min. på hver side i smørret ved middelvarme. Krydder med salt og peber og server citronbåde til.
Toscanakålssalat
1 helt bundt med toscanakål uden stok og finthakket ,
1 tsk olie gerne sesamolie,
1 lille finthakket løg,
2 spsk citronsaft,
1 lille fed presset hvidløg,
1 knivspids stødt koriander ,
evt. ½ tsk citronskal,
1½ spsk Kirks friskost
Sauter løget i olien og lige inden det er glasklart tilsættes hvidløget, Tilsæt kålen og vend rundt. Krydder med koriander, citron, salt og peber, lad dem simre 2 min. og vend friskosten i. Smag til.
Kartofler
4 kartofler på str. med æg kogt eller bagt i ovnen med krydderier i 30-40 min ved 220C.
Majspandekager
1 hel kogt majs,
1 stort løg,
½ dl hvedemel,
1 æggehvide,
ca. ½ dl miniælk,
½ spsk citronsaft,
salt, peber fra kværn,
evt. 1 spsk persille eller purløg (eller begge dele),
1 tsk st. koriander,
1 spsk olie.
Majskolben koges ca. 10 min. Skær majsene fra kolben. Vend de øvrige ingredienser i. Dejen må ikke være for tynd, så hæld mælken i lidt ad gangen. Steges som små pandekager på en teflon pande penslet med olien i 2-3 min. på hver side ved middel varme.
Kategori: Opskrifter & råvarer
