Ugens opskrift fra kostkompagniet

Ugens opskrift fra kostkompagniet 

Makrel med Couscous i lun spinatsalat

4914 kJ/ 1170 kcal.

Makrel med Couscous i lun spinatsalat
4914 kJ/ 1170 kcal

Makrellen
1 lille makrel,
2 skiver citron,
salt, peber fra kværn,
lidt persille

Læg persillen ind i makrellen og krydder med salt og peber og citron. Pak makrellen i sølvpapir og bag den i ovnen. Server 225g.

Lun spinatsalat
2 løg i strimler,
1 tsk olie,
½ finthakket peberfrugt,
400g skyllet og grofthakket spinat,
1 squash i tern,
½ tsk spidskommen,
1 tsk mild karry (eller efter smag),
1 fed presset hvidløg,
1 spsk finthakket persille,
salt og peber fra kværn

Sauter løget i olien med hvidløg og peberfrugt til det bliver glasklart i farven. Tilsæt karry og spidskommen og sauter videre et par min. Tilsæt spinat og squash og lad det simre i ca. 10-15 min. ved svag varme til det meste af væden er reduceret væk. Vend persillen i og lad den simre et min. Smag til.

Couscoussen
Kog 60g couscous i vand evt. med en bouillonterning i mængde og tid efter anvisning på posen. Anret couscous og spinat side om side på et fad.

Opskrifter & råvarer
Opskrift: Bagels - Nemt og lækkert til morgenbordet og madpakken 

Bagels er alsidige små brød, der både kan nydes plain, med smør, eller som mere fyldig sandwich med fx cream cheese og pålæg, hvilket gør den helt perfekt som en del af morgenmaden, madpakken og som en hurtig snack på farten. Her deler Karolines Køkken opskriften på skønne bagels med et fint twist…

Læs mere
Moules Marinières – en lækker og nem opskrift med blåmuslinger
Opskrifter & råvarer
Moules Marinières - Friske muslinger med grønsager og krydderier 

Blåmuslinger er tidens populære delikatesse, og samtidig overraskende nemme at tilberede. I den klassiske opskrift, Moules Marinières, dampes de friske muslinger med grønsager og krydderier, og serveres med hvidløgsbrød eller friskbagt flutes med Aioli.

Læs mere
ådan bager du saftigt bønnebrød med sorte eller hvide bønner
Opskrifter & råvarer
Bønnebrød: Perfekt smag, næring og konsistens 

At bage brød med bønner er en sand gamechanger. Bønner er fyldt med proteiner, fibre og næringsstoffer, der ikke kun gør brødet sundere, men også mættende og nærende. Derudover får du et glutenfrit, plantebaseret brød, som har en fantastisk konsistens – saftigt og blødt, uden at gå på kompromis med…

Læs mere
Sådan laver du cremet mandelsmør af ristede mandler
Opskrifter & råvarer
Mandelsmør - nemt og lækkert 

At lave sit eget mandelsmør er overraskende nemt. Mange vælger de købte varianter, men når du først har prøvet at lave det selv, vil du opdage, hvor meget mere smag du får.

Til fremstilling af mandelsmør kan du bruge både rå og ristede mandler – rister du mandlerne, får smørret en ekstra dybde og…

Læs mere
Sorte bønner i brownies giver en blød og lækker tekstur med masser af næring.
Opskrifter & råvarer
Bønne-brownies: Fudgy, vegansk og glutenfri 

Vidste du, at sorte bønner faktisk er en fantastisk ingrediens til at lave brownies?

Selvom det måske lyder utraditionelt, er sorte bønner med deres naturlige cremethed og neutrale smag perfekte til at skabe en blød og fudgy konsistens i bagværk.

Opskriften, som vi bringer her, er både vegansk…

Læs mere
Med Jane Faerbers ekspertise i Keto og LCHF kan du få hjælp til både vægttab og en sund fordøjelse.
Opskrifter & råvarer
Jane Faerbers Keto kernebrød 

Jane Faerber er en inspirerende stemme inden for sundhed og ernæring, som har formået at ændre måden, vi spiser på i Danmark. Som kostrådgiver med speciale i LCHF, Keto og Palæo har hun hjulpet tusindvis af mennesker med at tage kontrol over deres helbred og livsstil.

Læs mere
Opskrifter med bælgfrugter
Opskrifter & råvarer
Derfor er bælgfrugter helt geniale  

Hvis bælgfrugter ikke indgår som en væsentlig del af din kost, så skyldes det måske at du ikke ved, hvor nemt det er at tilberede skønne retter med bønner, kikærter, linser og ærter.

At vælge bælgfrugter betyder nemlig ikke, at du på nogen måde skal gå på kompromis med smagsoplevelserne. Det…

Læs mere
Claus Meyers opskrift på koldhævet brød
Opskrifter & råvarer
Claus Meyers koldhævet hvedebrød 

Claus Meyer er en af Danmarks mest kendte kokke, og selvom han er selvlært, har han formået at revolutionere vores tilgang til madlavning med sit engagement i sund mad og bæredygtige råvarer. Han brænder for at dele sin viden og begejstring, hvilket kommer til udtryk i både hans restauranter og hans…

Læs mere
Prøv opskriften på krydrede, ristede græskarkerner og græskarsuppe.
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Krydrede, ristede græskarkerner og græskarsuppe 

Når halloweengræskaret udhules til lygter og supper, så står man tilbage med bunken af kerner. Men dem er der ingen grund til at smide ud, når de nemt kan trylles om til noget så lækkert som krydrede, ristede græskarkerner. Nyd dem i sæsonens kålsalater og supper, og få samtidigt gavn af kernernes…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Ristede kastanjer & kastanjefestival 

Ristede kastanjer er en skøn efterårs delikatesse, og søndag den 13. oktober fejrer Samsø kastanjesæsonen med Kastanjefestival, hvor spisekastanjen og andre nøddesorter hyldes med smagsprøver, stemningsfulde boder og en snak om kastanjer. Spisekastanjer er nemlig en både sund og lækker snack, og…

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^