Makrel med Couscous i lun spinatsalat
4914 kJ/ 1170 kcal
Makrellen
1 lille makrel,
2 skiver citron,
salt, peber fra kværn,
lidt persille
Læg persillen ind i makrellen og krydder med salt og peber og citron. Pak makrellen i sølvpapir og bag den i ovnen. Server 225g.
Lun spinatsalat
2 løg i strimler,
1 tsk olie,
½ finthakket peberfrugt,
400g skyllet og grofthakket spinat,
1 squash i tern,
½ tsk spidskommen,
1 tsk mild karry (eller efter smag),
1 fed presset hvidløg,
1 spsk finthakket persille,
salt og peber fra kværn
Sauter løget i olien med hvidløg og peberfrugt til det bliver glasklart i farven. Tilsæt karry og spidskommen og sauter videre et par min. Tilsæt spinat og squash og lad det simre i ca. 10-15 min. ved svag varme til det meste af væden er reduceret væk. Vend persillen i og lad den simre et min. Smag til.
Couscoussen
Kog 60g couscous i vand evt. med en bouillonterning i mængde og tid efter anvisning på posen. Anret couscous og spinat side om side på et fad.