help with writing my paper cornell engineering admissions essay onlline companies that write papers for you
Sofapude i okkergul uld
Berber gulvtæppe
Fototapeter
Toilettaske fra Derrière la Porte
Ugens opskrift fra Kostkompagniet

Gammeldags mørbradbøf med peberfrugtrelish og kartoffelpersillerodssouffle

4894 kJ/1165 kcal.

Mørbradbøf
- 270g afpudset svinemørbrad
- 1 spsk smør
- 2 løg i strimler
- timian
- salt og peber fra kværn
- lidt citron
- 2 dl fond/ vand/ rødvin/ hvidvin
- 1 spsk balsamico
- ½ tsk sukker/ honning eller 1 tsk solbærsyltetøj

Skær mørbraden i skiver, stil dem på højkant og bank dem flade. Steg dem ca. 3 min. på hver side med salt, peber og timian ved middelvarme. Tag dem op og læg dem på et fad. Steg løgene i smørret fra mørbraden og hæld dem over kødet. Hæld 2 dl vand (eller god suppe), sukker og balsamico på panden og lad det koge ind ved middelvarme. Smag til med salt, peber, timian og sukker/syltetøj.

Peberfrugtrelish
- 2 peberfrugter i strimler
- 1 løg
- ½ dl balsamico
- 2 spsk honning
- 1 tsk olie

Varm olien op og sauter løgene til de bliver glasklare i farven. Tilsæt så peberfrugten og lad dem simre i 3-4 min. Tilsæt så de øvrige ingredienser og lad den simre uden låg, til den er helt sirupsagtig. Det tager ca. 20 min. ved middel varme.

Kartoffelsouffle
- 3 kartofler på str. med æg
- 1 stor eller 2 mindre persillerod
- 1 æg
- knivspids muskat
- 2 tsk smør
- salt og peber fra kværn

Skræl kartoffel og persillerod og skær dem i skiver. Kog dem helt møre i så lidt vand som muligt. Hæld det meste af vandet fra, så der er ca. 1/3 dl tilbage i gyden. Mos dem og bland krydderier og smør i. Smag til. Mosen må godt være lidt mere krydret end man ellers ville idet den neutrale hvide udvander smagen en smule. Vend blommen i og pisk æggehviden stiv sammen og vend det i. Bag mosen som seks små mini souffleer på bagepapir i ovnen på 200C i 20 min.

Opskrifter & råvarer
Skøn cranberry sauce til Thanksgiving

Torsdag den 24. november fejrer amerikanerne Thanksgiving. Her samles familie og venner omkring et overdådigt måltid med traditionelle Thanksgiving-retter som kalkun, sweet potato - og herligt tilbehør i form af tranebærsyltetøj, eller som amerikanerne kalder det 'cranberry sauce'.

Denne fine,...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Luise Vindahls græskarquiche med karamelliserede løg + grønkål

Fra bestsellerforfatterne David Frenkiel og Luise Vindal kommer endnu en super inspirerende bog med 100 nye skønne, vegetariske opskrifter.

I 'Green Kitchen Quick + Slow' er der opskrifter på sund og lækker mad med masser af friske råvarer; fra nemme retter, der kan laves i en fart i hverdagen,...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrifter: Dejen til Meyers honninghjerter skal forberedes i november

"Ingen juletid uden honningduftende, chokoladeovertrukne hjerter – så enkelt er det!" skriver Claus Meyer i bogen 'Meyers bageskole'. Men vil man nyde Meyers delikate honninghjerter til jul, så skal man i gang allerede i november, for fordejen skal have lov til at hvile mørkt og køligt en hel måned....

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Grønkål - vinterens konge

De fleste kender måske bedst grønkålen fra julebuffeten grønlangkål, men den smukke, mørkegrønne kål er også herlig i en lækker og enkel efterårssalat med pærer, ristede solsikkekerner og blåbær, eller lynstegt sammen med andre dejlige efterårsgrøntsager. Prøv også Camilla Plums opskrift på den...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Kimchi - En koreansk delikatesse

Du har sikker hørt om den berømte koreanske delikatesse, kimchi. Men hvis du ikke har prøvet at lave din egen kimchi, så er du gået glip af en oplevelse.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Råsyltede sprøde grøntsager

Råsyltning er en nem vej til syltede grøntsager, skriver Camilla Plum. Mens syltning normalt indebærer at ingredienserne koges med lage, så anvendes der ved råsyltning rå, fintsnittet grøntsager.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Kikærtebøffer og søde kartofler med sprød spidskålssalat

Skøn vegetarisk sensommerret med bøffer af kigærter, hørfrø, søde kartofler og fuldkornshvede, og med spidskål/æblesalat og yoghurtdressing til.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Hokkaidosuppe med ristede porrer og naanbrød

En skøn efterårssuppe med græskar, hvor hokkaidoen sagtens kan byttes ud med indmaden fra et Halloween-græskar. Det orange græskar er noget fastere end almindelig græskar, men smagen er stort set den samme. Derfor kan man snildt erstatte hokkaidoen med det orange græskar, eller med butternut squas,...

Læs mere
Halloween
Opskrift: Amerikansk Pumpkin Pie

Til de amerikanske Halloween traditioner hører græskarkage eller Pumpkin Pie. Den lækre tærte er fyldt med græskarmos, æg, fløde og farin samt krydderiblanding af kanel, ingefær, allehånde og nelliker. Her får du opskriften.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Pizza med hokkaido græskar, bacon og brie

Vild med pizza? Prøv en rigtig efterårslækkeri: Pizza med hokkaido græskar.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Kodanska glas

Kodanska glas

Stort drikkeglas

Stort drikkeglas

Kagefad House Doctor

Kagefad House Doctor

Kande Broste Copenhagen

Kande Broste Copenhagen

Shopping Nyheder
Bomuldsdug

Bomuldsdug

Kålhydrater af Anette Sams

Kålhydrater af Anette Sams

Spisebordsstole

Spisebordsstole

Tekande

Tekande

Nye Bøger
Spis dig stærk, let og mæt - Anne Hjernøe

Fra den inspirerende kost- og livsstils ekspert, journalist Anne Hjernøe, kommer bogen 'Spis dig stærk, let og mæt' om forfatteres succes-koncept 'Stærk, let og mæt'.

Læs mere
Salattøsens - Sunde Fyldige Salater, af Mette Løvbom

Salater som hovedret er et hit, måske især fordi man føler sig godt tilpas efter en fyldig salat. For tii forskel fra tunge kødretter, så er middagssalater lette, mættende og nemmere at fordøje - og så er grøntsagerne jo fulde af vigtige næringsstoffer.

Salater kan sammensættes af lige præcis de...

Læs mere
Sænk Dit Kolesterol - af Jens Linnet og Jerk W. Langer

Fra de populære danske læger og forfattere, Jens Linnet og Jerk W. Langer, kommer bogen 'Sænk Dit Kolesterol'. Det er en vigtig bog, der gør dig klog på nøjagtigt hvilke konsekvenser det kan have, at leve med et højt kolesteroltal.

Læs mere
Krydderier fra A til Z - Stor smag til grøn mad

Bliv klogere på krydderier, og læs om, hvordan krydderier er helt afgørende for at give aromaer og smage til plantebaseret mad. Det er nemlig især, når vi skifter de kraftigt smagende kødretter ud med grønne alternativer, at krydderier spiller en særlig rolle, ved at tilføje aroma og smag.

Læs mere
Shopping
JULEMARKEDER 2022
^