Studio Loma armbånd
Michael Kors ur - Darci Gold
Trine Tuxen ring
Auro terrasseolie<BR> - miljøvenligt og slidstærkt
Ugens fra Kostkompagniet

Kalkunlår stegt med æbler og broccoli med dild- og agurkevinaigrette.2189 kJ/ 521 kcal -

Tilberedningstid: 75 min.

Kalkunlår stegt med æbler og broccoli med dild- og agurkevinaigrette

Broccolien
-300g broccoli befriet for stok i mundrette stykker,
-½ agurk uden kerner,
-1spsk (provence)sennep,
-2 spsk finthakket dild,
-2 tsk olie,
-1 spsk eddike eller citronsaft,
-1 tsk sukker,
-1 tsk reven løg eller en knivspids presset hvidløg,
-salt og lidt peber fra kværn

Læg broccolien i en skål og hæld kogende vand over. Lad dem stå 20 min. Blend, resten af grøntsagerne og smag til med sennep, sukker, salt, peber, dild og eddike. Lad broccolien afdryppe helt, vend vinaigretten i og lad den trække mens resten af måltidet tilberedes. Pynt med dild.

Kalkunen
-1 kalkunlår uden skind,
-2 løg i strimler,
-timian,
-2 æbler skåret i både og uden kernehus,
-2 tsk. olie,
-½ l vand eller fond,
-1-2 spsk maizenamel udrørt i koldt vand.

Brun låret i olien, lige inden det er brunet færdigt hældes løg og timian ved. Sauter det til bliver glasklart i farven og hæld æblerne ved til sidst. Hæld vand, vin eller fond ved og lad retten simre 1 times tid med låg på.
Tilsæt evt. mere væde. Lad retten simre uden låg det sidste kvarter og smag saucen til med salt, peber og måske en knivspids sukker. Server 270g af kalkunkødet, hvis der er noget tilbage kan det gemmes til pålæg eller i fryseren til en anden god gang.

Kartofler eller ris
Server 5 kogte eller ovnbagte kartofler på str. med æg til eller 70g ris.

2189 kJ/ 521 kcal
Tilberedningstid: 75 min.

Opskrifter & råvarer
Skøn måltidssalat med blomkål, halloumi og granatæble fra Anne Hjernøes 'Stærk overgang'

”Overgangsalderen skal ikke være et helvede af svede- og hedeture, søvnløshed, blødningsforstyrrelser, koncentrationsbesvær, ondt i leddene og smerter ved sex. Det er ganske enkelt ikke det, du skal bruge din tid på, hvis du kan undgå det", skriver Anne Hjernøe i sin nye, inspirerende bog 'Stærk...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Flødegratineret torsk med pasta og purløg

Torsk er med sin milde smag og fine, hvide kød en alsidig fisk, der kan meget mere end koges til den klassisk nytårsret med sennepssauce og hvide kartofler. Torsk kan steges på pande, bages, dampes, koges og grilles, og så fungerer den med sin neutrale smag med rigtig mange dejlige krydderier. Med...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Kuller i kokos og karry

Kuller er en torskefisk, der både i smag og konsistens minder om om torsk, kulmule, hvilling, sej og lange. Kuller kan derfor ofte anvendes som erstatning for andre torskefisk, og det kan være godt at huske, når prisen på torsk stikker af omkring nytår, og når der i sommermånederne fiskes færre...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Bagte rødspætteruller med parmaskinke og ost

Der er flere gode grunde til at den pandestegte rødspætte er Danmarks nationalret. Først og fremmest gør fiskens milde smag og hvide kød, den magre fladfisk til en delikatesse. Rødspætten er også en yderst alsidig fisk, der både kan steges, dampes og bages. Derudover er der rigtig mange rødspætter i...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Mørksej tilberedt med sambal oelek, fiskesauce, ananas og peanuts

Sejen er en af Nordsøens største torskefisk og kan nå en vægt på hele 20 kilo. Smagen mildere og mere distinkt end torskens, og egner sig godt til fx en lækker thai-inspireret ret: Sejfrikadeller, ris og spidskålssalat med ananas og chili.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Tacos med stegt sesamfisk, chili og mangosalsa

Fisk vendt i sesamfrø og stegt på pande, er en rigtig sprød og dejlig lækkerbisken. Her serveres fisken på tacos og med mangosalsa, creme fraiche, chilisauce og evt. frisk koriander.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Grillet hvilling med basilikum og nudelsalat

Der er efterspørgsel på danske sæsonfisk, kuller, mørksej, kulmule - og ikke mindst den lille hvilling. Hvilling fiskes året rundt, men højsæsonen for hvillingfiskeri er i september. Hvilling er en lille torskefisk med en dejlig mild smag. Fisken tilberedes i små fileter med skindsiden på, som...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Kulmule med bagt rødbede, kartoffelmos og bløde løg

Hvis man gerne vil spise godt, sundt og bæredygtigt, bør man gå efter danske torskefisk, som er i sæson lige nu. Alle kender den klassiske torsk, men faktisk findes der mange flere fisk i samme familie, som ligner torsken i smag og konsistens, men som er et billigere alternativ. Prøv fx de dejlige...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Bagt kulmule med oliven og citroncreme

Kulmulen er en lækker og mager fisk. Og så er den en god kilde til selen, som spiller en vigtig rolle for mange af kroppens biologiske processer, også i forhold til kroppens forsvar mod kræft.

Kulmulen er en torskefisk, der er i sæson hele året. Den er nem at tilberede og kan både steges, grilles,...

Læs mere
Sensommer
Opskrift: Fransk pæretærte

Har du pærer tilovers, så har du her opskriften på den mest delikate pæretærte. Server den med en ordentlig klat cremefraiche - og gå direkte ind og fald om i en blød stol!

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Skål - By Room

Skål - By Room

Kagefad House Doctor

Kagefad House Doctor

Kodanska glas

Kodanska glas

AJ peberkværn Stelton

AJ peberkværn Stelton

Shopping Nyheder
Udtræks spisebord

Udtræks spisebord

Spisebordsstole til Sverige

Spisebordsstole til Sverige

Kai Gade Hansen plakat

Kai Gade Hansen plakat

Tekande

Tekande

Nye Bøger
Shopping
^