Ugens fra Kostkompagniet
Kalkunlår stegt med æbler og broccoli med dild- og agurkevinaigrette
Broccolien
-300g broccoli befriet for stok i mundrette stykker,
-½ agurk uden kerner,
-1spsk (provence)sennep,
-2 spsk finthakket dild,
-2 tsk olie,
-1 spsk eddike eller citronsaft,
-1 tsk sukker,
-1 tsk reven løg eller en knivspids presset hvidløg,
-salt og lidt peber fra kværn
Læg broccolien i en skål og hæld kogende vand over. Lad dem stå 20 min. Blend, resten af grøntsagerne og smag til med sennep, sukker, salt, peber, dild og eddike. Lad broccolien afdryppe helt, vend vinaigretten i og lad den trække mens resten af måltidet tilberedes. Pynt med dild.
Kalkunen
-1 kalkunlår uden skind,
-2 løg i strimler,
-timian,
-2 æbler skåret i både og uden kernehus,
-2 tsk. olie,
-½ l vand eller fond,
-1-2 spsk maizenamel udrørt i koldt vand.
Brun låret i olien, lige inden det er brunet færdigt hældes løg og timian ved. Sauter det til bliver glasklart i farven og hæld æblerne ved til sidst. Hæld vand, vin eller fond ved og lad retten simre 1 times tid med låg på.
Tilsæt evt. mere væde. Lad retten simre uden låg det sidste kvarter og smag saucen til med salt, peber og måske en knivspids sukker. Server 270g af kalkunkødet, hvis der er noget tilbage kan det gemmes til pålæg eller i fryseren til en anden god gang.
Kartofler eller ris
Server 5 kogte eller ovnbagte kartofler på str. med æg til eller 70g ris.
2189 kJ/ 521 kcal
Tilberedningstid: 75 min.