Glaspynt fra Bungalow
Cest Bon glaskuglestage
Riviera Maison hos Rosen-Lund.dk
AVIVIR Baobab
Ugens fra Kostkompagniet

Kalkunlår stegt med æbler og broccoli med dild- og agurkevinaigrette.2189 kJ/ 521 kcal -

Tilberedningstid: 75 min.

Kalkunlår stegt med æbler og broccoli med dild- og agurkevinaigrette

Broccolien
-300g broccoli befriet for stok i mundrette stykker,
-½ agurk uden kerner,
-1spsk (provence)sennep,
-2 spsk finthakket dild,
-2 tsk olie,
-1 spsk eddike eller citronsaft,
-1 tsk sukker,
-1 tsk reven løg eller en knivspids presset hvidløg,
-salt og lidt peber fra kværn

Læg broccolien i en skål og hæld kogende vand over. Lad dem stå 20 min. Blend, resten af grøntsagerne og smag til med sennep, sukker, salt, peber, dild og eddike. Lad broccolien afdryppe helt, vend vinaigretten i og lad den trække mens resten af måltidet tilberedes. Pynt med dild.

Kalkunen
-1 kalkunlår uden skind,
-2 løg i strimler,
-timian,
-2 æbler skåret i både og uden kernehus,
-2 tsk. olie,
-½ l vand eller fond,
-1-2 spsk maizenamel udrørt i koldt vand.

Brun låret i olien, lige inden det er brunet færdigt hældes løg og timian ved. Sauter det til bliver glasklart i farven og hæld æblerne ved til sidst. Hæld vand, vin eller fond ved og lad retten simre 1 times tid med låg på.
Tilsæt evt. mere væde. Lad retten simre uden låg det sidste kvarter og smag saucen til med salt, peber og måske en knivspids sukker. Server 270g af kalkunkødet, hvis der er noget tilbage kan det gemmes til pålæg eller i fryseren til en anden god gang.

Kartofler eller ris
Server 5 kogte eller ovnbagte kartofler på str. med æg til eller 70g ris.

2189 kJ/ 521 kcal
Tilberedningstid: 75 min.

Opskrifter & råvarer
Opskrift: Keto boller

Ketoboller eller stenalderboller smager helt fantastisk, har en dejlig konsistens og giver god og lang mæthedsfornemmelse og stabilt blodsukker. Ketoboller kan nydes som alternativ til rugbrød og dejlige med ost eller pålæg. Perfekt til madpakken, men også som skøn snack, når den lille sult melder...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Rød bagt salat med granatæbler

Fra Camilla Plums køkken kommer den smukkeste og lækreste salat med blommetomater, radicchiosalat, pebre og masser af smag.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Thomas Hermans Fougasse fra 'Feast'

Alle, der kender kokken Thomas Hermans professionelle karriere, ved, hvor meget det danske køkken og danske råvarer betyder for ham. Men med den nye kogebog, ’Feast’, præsenterer Herman et andet køkken, inspireret af andre kulturer, smage og traditioner fra varmere himmelstrøg, som også har en...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Spanske kødboller

Opskriften på krydrede, klassiske kødboller.

Læs mere
Efterår
Populære pastinakker og persillerødder

Efter at have været hensat til glemmebogen i en årrække, er de lyse, gulerodslignende rodfrugter; pastinak og persillerod, igen inde i varmen. En af årsagerne til røddernes stigende popularitet kan findes i tidens strømninger, hvor vi dyrker muligheden for at bruge sæsonens grøntsager og søger...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrifter: Nu skal dejen til honninghjerter forberedes

"Ingen juletid uden honningduftende, chokoladeovertrukne hjerter – så enkelt er det!" skriver Claus Meyer i bogen 'Meyers bageskole'. Men vil man nyde Meyers delikate honninghjerter til jul, så skal man i gang allerede i november, for fordejen skal have lov til at hvile mørkt og køligt en hel måned....

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Nye rødbeder

Det er nu man skal nyde friske rødbeder. For det er her i begyndelsen af efteråret, at de små runde rødbeder har en særlig sprødhed og sødme, som forsvinder, når vi når lidt længere hen på efteråret.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Tanternes æblekage

Æbleplantager og villahaverne bugner af æbler, og der er absolut ingen grund til at lade dem gå til spilde. Vi deler vores allerdejligste æbleopskrifter, hvilket inkluderer denne super nemme og helt uimodståelige klassiske kage, som kombinerer de syrligsøde æbler med kanel.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Krydret græskarsuppe med sprøde kikærter

Med det smukke Hokkaido græskar i sæson, bringer vi en nem opskrift på den lækreste, krydrede græskarsuppe udarbejdet af Anne Hjernøe og Ditte Ingemanns.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Jordskok

Jordskokkens fine runde, nøddeagtige smag komplimenterer efterårets retter. Prøv f.eks. de fine rødder i pastaen, suppen, med bagte rodfrugter eller til fisken.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Katteskåle fra Yamazaki

Katteskåle fra Yamazaki

Vandhaner med kogende vand

Vandhaner med kogende vand

Naturtro kunstige blomster

Naturtro kunstige blomster

5 uundværlige køkkengadgets

5 uundværlige køkkengadgets

Nye Bøger
Kål og kærlighed, af Lisbeth Tordendahl

Boost din sundhed, forkæl dine smagsløg og få fornyet inspiration med Lisbeth Tordendahls 'Kål og kærlighed'. I sin nye bog præsenterer hun 100 nemme, varierede og kreative opskrifter på indbydende retter med kål, som kan indgå i mange typer måltider, og som samtidig alle er veganske eller...

Læs mere
Krydret, Anne Hjernøe & Ditte Ingemann

Med en fælles passion for mad og krydderier, har Anne Hjernøe og Ditte Ingemann udgivet den dejligste opskriftsamling fuld af inspiration til hvordan man nemt kan føje ekstra krydderi på tilværelsen.

Læs mere
30 opskrifter, 30 minutter og 30 kroner

Med Louisa Lorangs kogebog '30 opskrifter, 30 minutter og 30 kroner', får man konkrete tips og opskrifter på, hvordan man laver lækker mad - nemt, sundt og billigt. Alle bogens opskrifter er ernæringsberegnet og indeholder masser af grønt og godt. Som Louisa selv siger:

Læs mere
Happy Food

De seneste år har forskere fundet ud af, at forbindelsen mellem tarmen og hjernen er meget stærkere, end vi i vores vildeste fantasi kunne havde forestillet os. Maden på tallerkenen påvirker således ikke bare kroppen, men også vores humør og sanser, og muligvis også udviklingen af alvorlige psykiske...

Læs mere
^