Fisk er sundt og har et højt indhold af vigtige næringsstoffer og er rige på D-vitamin, jod og selen. Danskerne er blevet bedre til at inkludere fisk i deres kost, ikke bare fordi fisk er sundt, men også fordi det, vel tilberedt, smager fantastisk. Prøv f.eks. denne forårs-fiskeret:
TUN I KRYDDERURTER
Personer: 4
Du skal bruge:
• 2 røde peberfrugter
• 4 tomater
• 2 spsk olivenolie
• 300 g perlebyg
• 1 spsk vineddike
• 1 dåse artiskokhjerter
• 4 tunbøffer ca. 500 g
• 1 lille bundt persille
• 1 bundt purløg
• 3 spsk olivenolie
• 2 tsk blandede peberkorn (røde, hvide, grønne, sorte)
• 1 spsk olivenolie
• 1 spsk citronsaft
• 1 tsk revet citronskal
• ½ tsk flagesalt
Sådan gør du:
•Tænd ovnen på 250 grader
•Smør peberfrugterne ind i olie, og læg dem i en bradepande med bagepapir. Skær tomaterne i kvarte, og læg dem med den runde side nedad i bradepanden ved siden af peberfrugterne. Dryp tomaterne med olie.
•Bag peberfrugter og tomater i ca. 20 min. Vend peberfrugterne hvert 5. min., så de bliver bagt på alle sider.
•Kog perlebyg i rigeligt vand med salt i det antal min., som er angivet på pakken. Hæld de færdige perlebyg op i en sigte, og lad dem dryppe af.
•Tag peberfrugter og tomater ud af ovnen. Træk skindet af peberfrugterne, så snart de er kølet af. Fjerne stilk og kerner, og skær peberfrugterne i brede strimler.
•Vend perlebyggene forsigtigt med 1 spsk olie, vineddike, peberfrugter, tomater og artiskokhjerter i kvarte. Smag til med salt og peber.
•Hak purløg og persille meget fint, og bland det på en tallerken sammen med 1/4 tsk salt.
•Vend alle siderne af tunbøfferne i krydderurterne.
•Varm olien op til jævn varme, og steg tunen 3 min. på hver side. Skru ned for varmen, hvis krydderurterne begynder at blive brune.
•Skær tunbøfferne ud i skiver på skrå, og anret dem på tallerkener.
•Stød peberkornene groft i en morter eller med bagsiden af en kniv på skærebrættet.
•Bland citronsaft og olivenolie, og hæld over tunen
Drys med peber, citronskal og salt, og servér med godt brød.
Tip: I stedet for perlebyg kan du anvende parboiled spelt.
Opskriften er udarbejdet af 2 gange om ugen. Find flere herlige opskrifter med fisk på
Kategori: Opskrifter & råvarer
