Hvid Parasol
Kurvestol Chic Antique
Havestol Venture Design
Planteskjulere i barokstil
Trine Hahnemanns Ricottaspinat polpettiner

Når Trine Hahnemann besøger Peralta i Toscana bliver der tilberedt måltider af lokale råvarer. Hos en lokal fårebonde i bjergene ved Casoli får hun god pecorino og frisk ricotta til retten ricottaspinat polpettiner. Opskriften er en af mange skønne toskanske retter i Trines bog 'Peralta'. Vi bringer opskriften her.

Til 4 personer

Sauce:

  • 100 g hvide bønner
  • 1 løg, hakket
  • 100 g grønne bønner
  • 2 fed hvidløg, finthakkede
  • 1 spsk olivenolie
  • 2 kviste rosmarin
  • 1 laurbærblad
  • 1 ds hakkede tomater
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 dl piskefløde

Spinat fars:

  • 700 g frisk spinat 
  • 1 forårsløg
  • 500 g ricotta
  • 4 spsk polenta 
  • ½ tsk friskrevet muskatnød
  • salt og friskkværnet peber
  • olivenolie til stegning

Sådan gør du:

  • Dagen før sæt de hvide bønner i blød i koldt vand. Hæld vandet fra, og kog dem derefter i rigeligt vand i 30-50 minutter alt efter størrelse, til de er møre. Lad dem dryppe af. 
  • Start med at tilberede saucen. Skyl og nip de grønne bønner, og skær dem over. Sauter løg og hvidløg i olivenolie i nogle minutter. Tilsæt rosmarin, laurbærblad, hakkede tomater, salt og peber.
  • Lad saucen simre i 30-40 minutter. Tilsæt lidt vand, hvis den er ved at koge tør. Tilsæt derefter rønne bønner og fløde. Kog op, og lad saucen simre yderligere 5 minutter.
  • Lav imens farsen. Skyl spinaten i flere hold koldt vand, dryp den af, og damp den under låg i nogle minutter, til den falder sammen. Lad den dryppe af i en sigte. Knug den derefter fri for så meget væde som muligt, og hak den fint. Hak dernæst forårsløget fint. Rør spinat og forårsløg sammen med de øvrige ingredienser. Varm olivenolie i en pande, form farsen til små boller med en ske og steg dem i dem olie i 3-4 minutter på hver side.
  • Når saucen er færdig, tilsættes de kogte hvide bønner og polpettinerne. Varm retten forsigtigt igennem, smag til med salt og peber, og server.
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Rabarbersaft

Sæsonens syrlig-søde og sunde rabarber kan hældes på flaske og være den herligste tørstslukker på en varm sommerdag.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Amerikanske spareribs på grillen

Grillede spareribs marineret med hjemmelavet bbq-marinade, grillede majs & aubergine, feta/melon salat med syltede jalapenos. Lækkerier inspireret af stolte amerikanske bbq-traditioner.

Læs mere
Sommer
Ærtesæson: Ærtecreme og ristede ærtebælge

Selvom danske ærter fås helt frem til september, så er det her i juni og juli, de smager allerbedst. Sprøde og saftige, er de en fantastisk sommersnack, og helt perfekte i grønne salater.

 

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Kostfibre i salaten: De 12 bedste bælgfrugter, kerner og korn

Med sæsonens friske, sprøde grøntsager, er der smæk på smag og kulør i salatskålen, og med bælgfrugter, kerner og korn får salaten så meget smag og fylde, at den snildt kan fungere som hovedret.

Her er 12 populære bælgfrugter, kerner og korn, der udover at tilføje smag og struktur, også er eminente...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Sommerfisk på grill

Det er nemt og lækkert at tilberede fisk på grillen. Du kan både grille fisk i filet, hele fisk, fisk indpakket i folie - eller måske har du smag for saftig fisk på spyd, lækre fiskeburgere eller grillede skaldyr?

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Rabarbercrumble

Rabarber-Crumble er den klassiske søde-syrlige sommerdessert med sprød crumble på toppen.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Langtidshævede havregrødsboller

Disse skønne havregrødsboller, mætter godt og har god, saftig konsistens. Bollerne er langtidshævede og får af samme årsag en god aroma. De skal hæve på køl natten over.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Hjemmebagte bagels

Hjemmebagte bagels er skønne og praktiske, og helt ideelle til madpakken. Bagels er gode med røget laks, men også perfekt til din BLT sandwich med kylling & bacon, salat og en god dressing. Uhmmm!

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Rabarberkompot

Rabarber er måske bedst kendt for – i bogstavelig forstand - at tage det sure med det søde i skønne kager og desserter, men de lange stængler er også ganske velegnet, når de serveres som kompot til f.eks. grillet kød og fjerkræ. Her får du opskrifter på rabarberkompot og spinatfrikadeller, som fx...

Læs mere
Forår
Opskrifter: Varme hveder til Store Bededag

Fredag den 13. maj er det Store Bededag. Egentlig burde det hedde 'Store Hvededag' - for ikke mange andre af årets begivenheder er så tæt forbundet med indtagelsen af en enkelt fødevare.

De store, lune og luftige hvedebrød er et hit, og dét er de også når der er fintmalet fuldkornsmel i.

Her får...

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Karaffel

Karaffel

Kodanska glas

Kodanska glas

Brødkurve i søgræs

Brødkurve i søgræs

Tallerken Roy Kirkham

Tallerken Roy Kirkham

Shopping Nyheder
Ophæng med kroge

Ophæng med kroge

Glasfad med låg ildfast

Glasfad med låg ildfast

Kålhydrater af Anette Sams

Kålhydrater af Anette Sams

Bomuldsdug

Bomuldsdug

Nye Bøger
^