Kurvestol Chic Antique
Hængekøje VENTURE DESIGN
Havestol Venture Design
Planteskjulere i barokstil
Trine Hahnemanns Ricottaspinat polpettiner

Når Trine Hahnemann besøger Peralta i Toscana bliver der tilberedt måltider af lokale råvarer. Hos en lokal fårebonde i bjergene ved Casoli får hun god pecorino og frisk ricotta til retten ricottaspinat polpettiner. Opskriften er en af mange skønne toskanske retter i Trines bog 'Peralta'. Vi bringer opskriften her.

Til 4 personer

Sauce:

  • 100 g hvide bønner
  • 1 løg, hakket
  • 100 g grønne bønner
  • 2 fed hvidløg, finthakkede
  • 1 spsk olivenolie
  • 2 kviste rosmarin
  • 1 laurbærblad
  • 1 ds hakkede tomater
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 dl piskefløde

Spinat fars:

  • 700 g frisk spinat 
  • 1 forårsløg
  • 500 g ricotta
  • 4 spsk polenta 
  • ½ tsk friskrevet muskatnød
  • salt og friskkværnet peber
  • olivenolie til stegning

Sådan gør du:

  • Dagen før sæt de hvide bønner i blød i koldt vand. Hæld vandet fra, og kog dem derefter i rigeligt vand i 30-50 minutter alt efter størrelse, til de er møre. Lad dem dryppe af. 
  • Start med at tilberede saucen. Skyl og nip de grønne bønner, og skær dem over. Sauter løg og hvidløg i olivenolie i nogle minutter. Tilsæt rosmarin, laurbærblad, hakkede tomater, salt og peber.
  • Lad saucen simre i 30-40 minutter. Tilsæt lidt vand, hvis den er ved at koge tør. Tilsæt derefter rønne bønner og fløde. Kog op, og lad saucen simre yderligere 5 minutter.
  • Lav imens farsen. Skyl spinaten i flere hold koldt vand, dryp den af, og damp den under låg i nogle minutter, til den falder sammen. Lad den dryppe af i en sigte. Knug den derefter fri for så meget væde som muligt, og hak den fint. Hak dernæst forårsløget fint. Rør spinat og forårsløg sammen med de øvrige ingredienser. Varm olivenolie i en pande, form farsen til små boller med en ske og steg dem i dem olie i 3-4 minutter på hver side.
  • Når saucen er færdig, tilsættes de kogte hvide bønner og polpettinerne. Varm retten forsigtigt igennem, smag til med salt og peber, og server.
Opskrifter & råvarer
Marmeladehit: Sommerjordbær & balsamicoeddike

Sommerens dejligste marmelade er et møde mellem de søde sommerjordbær og den sure balsamicoeddike. Her er opskriften på hjemmelavet jordbærmarmelade med balsamicoeddike og sort peber.

Læs mere
Sommer
Jordbærkoldskål

Der er ikke meget der overgår den traditionsrige rød/hvide danske dessert: Friske jordbær med fløde. Men nu, hvor jordbærsæsonen er på sit højeste, må du ikke glemme en rigtig sommerfavorit: Jordbærkoldskål!

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Nye kartofler i ærtecreme med radiser og bacon

Sæsonens dejligste grøntsager på en tallerken: Nye kartofler, friske grønærter og radiser, og sprøde bacon på toppen. Uhmm!

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Piel De Sapo

Den store spanske Piel De Sapo melon minder om smagen af honningmelon, men har en lidt kraftigere, dog stadig mild, aroma og en anelse blødere konsistens.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Cantaloup melon

Cantaloup meloner har den kraftigste melonsmag af alle meloner. De runde meloner har netmønster og frugtkødet varierer fra det grønlige til en flot orange.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Honningmelon

Den flotte citrongule honningmelon med det fine, hvide frugtkød, er en populær melon. Melonens milde, sødmefulde smag og kødets lave kalorieindhold, gør den særdeles velegnet som snack; skær melonen i små mundrette stykker og server dem med en tandstik i hver, så får det hurtig ben at gå på.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Galia melon

Galia melon er sød og saftig, og populær sammen med saltet eller røget kød samt grillet fisk. Melonen er rund og skallen har det karakteristiske netmønster.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Klassisk hønsesalat med ærter

Det er svært at undvære den klassiske hjemmerørte hønsesalat på frokostbordet, så fra den populære kogebogsforfatter og blogger, Camilla Skov, får du her hendes favoritopskrift på hønsesalat med friske ærter og purløg.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Vinanmeldelse: Noble Vines 667 Pinot Noir fra Delicato Family Wines

Er man til lette, ukomplicerede rødvine, så er Noble Vines 667 Pinot Noir, 2019, fra Delicato Family Wines i Californien et rigtig godt bud. Her er der tale om en vin, der ikke stjæler opmærksomheden fra maden, men i stedet synes at fremhæve rettens smag og duft.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Pinse: Sol & snobrød

Der venter sommerligt vejr med solskin og temperaturer op til 20-22 graders varme i pinsen, lover DMI, der med 150 år på bagen må siges, at have stor erfaring med vejrforudsigelser.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Kagefad House Doctor

Kagefad House Doctor

Skål - By Room

Skål - By Room

Kodanska glas

Kodanska glas

Stort drikkeglas

Stort drikkeglas

Shopping Nyheder
Bomuldsdug

Bomuldsdug

Kålhydrater af Anette Sams

Kålhydrater af Anette Sams

Ophæng med kroge

Ophæng med kroge

Udtræks spisebord

Udtræks spisebord

Nye Bøger
^