Ingredienser
- 1 usprøjtet appelsin
- 340 g friske eller frosne tranebær
- 150 g rørsukker
- 2 dl rødvin
- 1 stor kanelstang
- 2-3 skiver frisk ingefær på 1/2 cm’s tykkelse
- En knivspids cayennepeber
Sådan gør du
- Vask appelsinen, og skær et bredt bånd appelsinskal fra toppen og nedefter med en skarp grøntsagskniv.
- Kom alle ingredienserne sammen med appelsinskallen op i en lille gryde, og lad tranebærrene fa et hurtigt opkog.
- Kog i yderligere ca. 30 minutter ved svag til middel varme, indtil tranebærrene er bløde, og rødvinen er kogt ind og sirupsagtig.
- Fisk ingefær og kanel op, og smag evt. til med mere sukker, hvis du synes, det er nødvendigt.
- Kom tranebærsyltetøjet op i en skal, dæk med køkkenfilm, og stil det på køl.
- Serveres ved stuetemperatur.