Ingredienser:
- 250 g. hvedemel
- 250 g. fint eller groft speltmel
- 1 spsk. flagesalt
- 30 g. gær
- 1 dl. jomfruolivenolie
- 3 dl vand
- 125 g. mozzarella ost
- 12 røde cherrytomater
Sådan gør du:
- Smuldr gæren i en skål, rør den glat med lunt vand og tilsæt halvdelen af olien, salt og begge slags med og rør og ælt dejen grundigt sammen.
- Lad den hvile tildækket og lunt i ca. 1 time. Derefter hældes den ud af sklen og formes til et ovalt brød, ca. 5 cm tykt. Eller del dejen i to styker og form hver dejklump til et fladt, ovalt brød, omkring 15x20cm.
- Prik overfladen med en finger og pensl med resten af olien. Skær mozzarella i små stykker og fordel dem, halverede tomater og evt. en håndfuld hakket rødløg på dejen.
- Lad brødene hæve igen et lunt sted, 3/4 - 1 time og bag dem i 220 grader varm ovn, 20-25 minutter.