buy nursing essays online dissertation methode philo purchase college essays
KANT køkkenrulleholder i egetræ
Justerbare hylder fra Yamazaki
Laforma 3-personers havesofa i massiv teak
Øreringe Mette Scherning
Kategorier: Jul  -  Julemad
Tipoldemors æbleskiver
Redaktionen

Hvis du endnu ikke rigtig er kommet i julehumør, så ved forfatter Sif Orellana lige hvad der skal til. For hvordan kommer man bedre fra start med julehyggen end med en god omgang hjemmebagte æbleskiver?

"Denne opskrift stammer fra mine sønners tipoldemor. Jeg fandt den i et gammelt, falmet opskriftshæfte, som hun havde nedskrevet sine yndlingsopskrifter i tilbage i 1940‘erne. Med sirlig håndskrift præsenterer hun bl.a. sin favoritopskrift på æbleskiver og afslører desuden, hvordan hun sikrer, at de bliver sprøde og kuglerunde" fortæller Sif. "Håber, de må bekomme dig og familien godt." 

Ca. 20-25 stk. 

Ingredienser:

  • 250 g hvedemel
  • ½ tsk natron
  • ½ tsk stødt kardemomme (kværn evt. selv hele kardemommekapsler i en morter eller kaffekværn; smagen folder sig ekstra ud på denne måde)
  • 1 tsk sukker
  • 1 knsp salt
  • ½ l kærnemælk
  • 3 æg (s/m)
  • smør til at stege i 
Sif Orellana. Fotograf: Tia Borgsmidt

Sådan gør du:

  • Rør alle de tørre ingredienser sammen.
  • Tilsæt kærnemælken lidt efter lidt, og rør løbende dejen lind og glat, så du undgår, at den klumper.
  • Pisk æggene i og varm æbleskivepanden op. Du kan både bruge en gammeldags pande på komfuret eller en elektrisk.
  • Smelt en lille klat smør i hvert hul i æbleskivepanden.
  • Fyld hullerne to tredjedele op med dej.
  • Bag dem gyldenbrune på den underste halvside og vend dem derefter en kvart omgang ved hjælp af en tandstikker eller et lille grillspyd af træ.
  • Lad dem bage lidt mere.
  • Kom i mellemtiden lidt af æbleskivedejen i en plastik- pose, bind en knude øverst og klip et hul i det ene hjørne af posen. Sprøjt en smule æblekagedej ind i æbleskivens midte – herved sikrer du, at dine æbleskiver bliver smukt runde og velformede.
  • Vend æbleskiverne endnu en kvart omgang og bag dem, til de er lækkert brune på alle sider. Bagetiden er i alt ca. 5 minutter pr. æbleskive, og de skal vendes rundt nogle gange undervejs.
  • Server æbleskiverne med sukker, flormelis, syltetøj eller marmelade. 
Bøger af Sif Orellana og forlaget Tinkerbell Books
 
Sommer
Ærtesæson: Ærtecreme og ristede ærtebælge

Selvom danske ærter fås helt frem til september, så er det her i juni og juli, de smager allerbedst. Sprøde og saftige, er de en fantastisk sommersnack, og helt perfekte i grønne salater.

Læs mere
Sommer
Salat med mozzarella og jordbær

En super lækker, nem og let sommersalat med jordbær, mozzarella og spinat - og en frisk og dejlig dressingen.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Danmarks dygtigste kogebogsforfattere bakker op om Det Kærlige Måltid

Fra non-profit organisationen Det Kærlige Måltid kommer en vigtig bog om mad og fællesskab, og om omsorg for mennesker, der på grund af akut sygdom mangler overskud i hverdagen. Med opbakning og bidrag fra nogle af Danmarks dygtigste kogebogsforfatter giver bogen først og fremmest inspiration til...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Dampet spidskål med ærter og bacon

Dejlig opskrift på salat med spidskål, som blandt andet er et fint match til fisk.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Laksesandwich

Nem opskrift på laksesandwich med stor smag i den klassiske kombination af røget laks og cremet flødeost med frisk basilikum og sortkværnet peber. Uhmmmm.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Sådan tilbereder du den klassiske sandwich med skinke og ost

Godt brød, lufttørret skinke, sprød hjertesalat, forårsløg og peberfrugt, og med den mest delikate dressing med dijonsennep og akaciehonning. Den klassiske sandwich med skinke og ost er altid populær, skøn at have med i madpakken på jobbet såvel som udflugten.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrifter: Smørrebrødet - En fast bestanddel på påskebordet

Fuldkorn gør for alvor sit indtog i påsken med rugbrødet som fast bestanddel på påskebordet, når laks og flere slags sild nydes med løg, kapers, æg og dressing.

I år deler Fuldkornspartnerskabet og Hjerteforeningen et par klassiske opskrifter på klassisk sildemad og røget laks med peberrodscreme -...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrifter: 12 lækre påskeretter

Påskedagene indbyder til traveture i forårssolen og hyggelige påskefrokoster. Et fint dækket bord med forårsgrene, æg og hvide tulipaner, og et udvalg af de klassiske påskeretter, gør frokosten til en særlig festlig oplevelse.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Minirugbrød med chokolade

Skal der bages i weekenden, så kan vi varmt anbefale at bage de lækreste minirugbrød med chokolade.

Opskriften er udarbejdet af Mejnerts Mølle og Økologisk Landsforening, der opfordrer til at man naturligvis anvender økologiske ingredienser.

Ved at vælge økologisk frem for konventionelle...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Camilla Plum opskrift: Grønkål med mormordressing

De fleste kender måske bedst grønkålen fra julebuffeten grønlangkål, men den smukke, mørkegrønne kål er også herlig i en lækker og enkel efterårssalat med pærer, ristede solsikkekerner og blåbær, eller lynstegt sammen med andre dejlige efterårsgrøntsager. Prøv også Camilla Plums opskrift på den...

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Tallerken Roy Kirkham

Tallerken Roy Kirkham

Stort drikkeglas

Stort drikkeglas

Bubble drikkeglas

Bubble drikkeglas

Vinglas 'Ball' House Doctor

Vinglas 'Ball' House Doctor

Shopping Nyheder
Hvide metalkrukker

Hvide metalkrukker

Affaldssortering system - Smartstore Collect Set

Affaldssortering system - Smartstore Collect Set

Stentøj Cara House Doctor

Stentøj Cara House Doctor

La Gabbianella - Italiensk keramik

La Gabbianella - Italiensk keramik

Nye Bøger
Spis dig stærk, let og mæt - Anne Hjernøe

Fra den inspirerende kost- og livsstils ekspert, journalist Anne Hjernøe, kommer bogen 'Spis dig stærk, let og mæt' om forfatteres succes-koncept 'Stærk, let og mæt'.

Læs mere
Salattøsens - Sunde Fyldige Salater, af Mette Løvbom

Salater som hovedret er et hit, måske især fordi man føler sig godt tilpas efter en fyldig salat. For tii forskel fra tunge kødretter, så er middagssalater lette, mættende og nemmere at fordøje - og så er grøntsagerne jo fulde af vigtige næringsstoffer.

Salater kan sammensættes af lige præcis de...

Læs mere
Sænk Dit Kolesterol - af Jens Linnet og Jerk W. Langer

Fra de populære danske læger og forfattere, Jens Linnet og Jerk W. Langer, kommer bogen 'Sænk Dit Kolesterol'. Det er en vigtig bog, der gør dig klog på nøjagtigt hvilke konsekvenser det kan have, at leve med et højt kolesteroltal.

Læs mere
Krydderier fra A til Z - Stor smag til grøn mad

Bliv klogere på krydderier, og læs om, hvordan krydderier er helt afgørende for at give aromaer og smage til plantebaseret mad. Det er nemlig især, når vi skifter de kraftigt smagende kødretter ud med grønne alternativer, at krydderier spiller en særlig rolle, ved at tilføje aroma og smag.

Læs mere
Shopping
Loppemarkeder 2023
^