Thaicurry med spidskål

Thaicurry er helt genial til fx grillet kyllingebryst. Ingredienserne er billige, og tilberedningstiden er kun 30 minutter.

Thaicurry med spidskål  

Spidskålen vinder frem i landets køkkener. Både hos kokkene og i hjemmene udgør det karakteristiske smalle kålhoved med de løse blade og den milde smag en større og større del af de daglige råvarer.

Selvom spidskålen er kendt som sommerkål, så betyder dens voksende popularitet, at supermarkederne sælger spidskål helt indtil sidst på efteråret, hvor frosten får bid i afgrøderne.

Spidskål er et hit blandt kokke

En af årsagerne til spidskålens popularitet er, at kokkene landet over roser spidskålen både i madprogrammer, kogebøger og magasiner. Det betyder, at flere får øjnene op for den sunde spidskåls mange anvendelsesmuligheder i madlavningen.

Udover at sætte bid i salater, egner spidskålen sig både til stuvning, som fyld til supper eller som tilbehør til kød eller fisk, hvor den for eksempel kan smørdampes eller svitses gylden på panden.

Opskrift: Thaicurry med spidskål

Thaicurry er helt genial til fx grillet kyllingebryst. Ingredienserne er billige, og tilberedningstiden er kun 30 minutter.

4 personer 

Ingredienser

  • 1 spidskål
  • 1 ds. light kokosmælk
  • 1 limefrugt
  • 2 spsk grøn carrypaste
  • 4-5 forårsløg

Fremgangsmåde

  • Tag 4 hele blade af kålen, skyl og gem dem.
  • Snit spidskålen i strimler på tværs. Skyl dem.
  • Kog kokosmælken op.
  • Kom currupaste i. Kom den snittede spidskål og de hele blade i.
  • Kog det sammen ca. 5 min.
  • Smag til med limesaft, salt og peber samt evt. lidt sukker.
  • Kom kålen i en skål eller på tallerkner, brug de hele blade som bund. Pynt med snittet forårsløg.

Kilde: Sæson

Opskrifter & råvarer
Opskrift: Chokolademousse med lakrids 

Er du på udkig efter en opskrift på en dejlig dessert mousse, så skal du prøve denne smagfulde nougatmousse fra Odense Marcipan, som kan dekoreres med sprøde chokoladehjerter med lakrids og rosa peber.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Lakridsispind med chokoladeovertræk 

Selvgjort er velgjort, og det gælder også hjemmelavede isdesserter og is på pind, skriver Odense Marcipan, som her deler opskriften på hjemmerørt is. Med Odense Marcipanmasse med lakrids kan du f.eks. nemt laver dine egne marcipan-ispinde med lakrids.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Teboller fra Thy  

Der er intet så skønt som dansk brød, så når det ikke står på top-10-listerne over verdens bedste bagværk, så må der være tale om en alvorlig misforståelse.

Tænk bare på vores rugbrød, det klassiske sødmælksfranskbrød med birkes, det robuste landbrød og det herlige, syrligsøde sigtebrød. Dertil…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Hjemmelavede skumfiduser 

Hjemmelavede skumfiduser smelter i munden. De er bløde, søde - og kan slet ikke sammenlignes med de købte. Og så er de super nemme selv at lave!

Med 5 ingredienser og en halv time på hånden har du skumfiduser til hele familien. Her får du en detaljeret trin-for-trin opskrift.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Lakridsparfait med lakridssirup 

Lakrids fungerer rigtigt godt i isdesserter - ikke mindst i en fransk flødeparfait, som du her får opskriften på.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Få friskbagte scones på 1/2 time 

Blandt søde brød er der intet så dejligt som friskbagte scones, og på en kold vinterdag skal de naturligvis nydes som briterne gør det - med en stor kande te.

Scones er oprindeligt et skotsk brød, men var tidligere slet ikke så søde, som vi kender dem i dag. Tilbage i 1600-tallet blev de heller…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Hot & Spicy: I januar fejres de stærke krydderier 

I januar fejrer madentusiaster over hele verden ’Hot and Spicy Food Day’ med fokus på køkkenets stærkeste krydderier, deres særlige egenskaber, der tilføjer de dejligste aromaer i maden. 

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Chili chokoladekage  

Prøv denne fantastiske opskrift på en chokoladekage med chili. Den er fra Lene Tvedegaards populære bog 'Den lille stærke om chili', som handler om de små stærke labaner, som er så sunde og fantastiske i både mad og kager.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Lamb Karahi 

Lamb Karahi er en skøn, traditionel gryderet med rødderne dybt forankret i det pakistanske og nordindiske køkken. Det er ikke nogen svær ret, men kræver at man tålmodigt lader den simre længe, så krydderierne kan give retten den fulde aroma.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Naanbrød 

Som tilbehør til krydrede retter, især fra det indiske og pakistanske køkken, er de flade, bløde hvedebrød, Naanbrød, helt perfekte.

Med deres neutrale smag tager de ikke opmærksomheden fra retten - og så er de ideelle, når det kommer til at søbe den sidste rest af tallerkenen. Nyd dem også til…

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^