Dameur Bering Classic
Stribet sengetøj
DroneRune plakat
Spisebordsstole til Sverige

Thaicurry er helt genial til fx grillet kyllingebryst. Ingredienserne er billige, og tilberedningstiden er kun 30 minutter.

Thaicurry med spidskål
Redaktionen

Spidskålen vinder frem i landets køkkener. Både hos kokkene og i hjemmene udgør det karakteristiske smalle kålhoved med de løse blade og den milde smag en større og større del af de daglige råvarer.

Selvom spidskålen er kendt som sommerkål, så betyder dens voksende popularitet, at supermarkederne sælger spidskål helt indtil sidst på efteråret, hvor frosten får bid i afgrøderne.

Spidskål er et hit blandt kokke

En af årsagerne til spidskålens popularitet er, at kokkene landet over roser spidskålen både i madprogrammer, kogebøger og magasiner. Det betyder, at flere får øjnene op for den sunde spidskåls mange anvendelsesmuligheder i madlavningen.

Udover at sætte bid i salater, egner spidskålen sig både til stuvning, som fyld til supper eller som tilbehør til kød eller fisk, hvor den for eksempel kan smørdampes eller svitses gylden på panden.

Opskrift: Thaicurry med spidskål

Thaicurry er helt genial til fx grillet kyllingebryst. Ingredienserne er billige, og tilberedningstiden er kun 30 minutter.

4 personer 

Ingredienser

  • 1 spidskål
  • 1 ds. light kokosmælk
  • 1 limefrugt
  • 2 spsk grøn carrypaste
  • 4-5 forårsløg

Fremgangsmåde

  • Tag 4 hele blade af kålen, skyl og gem dem.
  • Snit spidskålen i strimler på tværs. Skyl dem.
  • Kog kokosmælken op.
  • Kom currupaste i. Kom den snittede spidskål og de hele blade i.
  • Kog det sammen ca. 5 min.
  • Smag til med limesaft, salt og peber samt evt. lidt sukker.
  • Kom kålen i en skål eller på tallerkner, brug de hele blade som bund. Pynt med snittet forårsløg.

Kilde: Sæson

Opskrifter & råvarer
Opskrift: Rugbrødsboller

Opskriften på de rustikke rugbrødsboller med knækket rug er udarbejdet af Fuldkornspartnerskabet.

Opskriften lever ganske vist ikke op til fuldkorslogoet, men er en god kilde til mere fuldkorn i hverdagen.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Indisk butterchicken

Den lækreste møre, cremede butterchicken krydret med kardemomme, koriander, ingefær og garam masala. Hertil en forfriskende bananraita.

Læs mere
Miljø
Årets Fuldkornsdag 2023: Få opskriften på superlækkert fuldkornsrugbrød

I anledningen af Årets Fuldkornsdag, fredag den 20. januar 2023, vil Fuldkornspartnerskabet sørge for at vi alle ved, hvordan man nemt bager med fuldkorn. Her får du opskriften, udarbejdet i samarbejde med den populære madblogger, Cathrine Brandt, som er surdejsnørd og forfatter til bøgerne 'Surdej'...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Hjemmelavet lun og krydret rødkål med hindbæreddike og appelsin

Blandt lækkerierne på julebordet er naturligvis rødkål, som kan serveres frisk i salat med æbler, rødløg og nødder, og en frisk vinaigrette med citron og honning. Men selvom en friske rødkålssalat er god, så er den lune svær at komme uden om som tilbehør til and og flæskesteg. Her er opskriften på...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Skøn cranberry sauce til Thanksgiving

Torsdag den 24. november fejrer amerikanerne Thanksgiving. Her samles familie og venner omkring et overdådigt måltid med traditionelle Thanksgiving-retter som kalkun, sweet potato - og herligt tilbehør i form af tranebærsyltetøj, eller som amerikanerne kalder det 'cranberry sauce'.

Denne fine,...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Luise Vindahls græskarquiche med karamelliserede løg + grønkål

Fra bestsellerforfatterne David Frenkiel og Luise Vindal kommer endnu en super inspirerende bog med 100 nye skønne, vegetariske opskrifter.

I 'Green Kitchen Quick + Slow' er der opskrifter på sund og lækker mad med masser af friske råvarer; fra nemme retter, der kan laves i en fart i hverdagen,...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrifter: Dejen til Meyers honninghjerter skal forberedes i november

"Ingen juletid uden honningduftende, chokoladeovertrukne hjerter – så enkelt er det!" skriver Claus Meyer i bogen 'Meyers bageskole'. Men vil man nyde Meyers delikate honninghjerter til jul, så skal man i gang allerede i november, for fordejen skal have lov til at hvile mørkt og køligt en hel måned....

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Grønkål - vinterens konge

De fleste kender måske bedst grønkålen fra julebuffeten grønlangkål, men den smukke, mørkegrønne kål er også herlig i en lækker og enkel efterårssalat med pærer, ristede solsikkekerner og blåbær, eller lynstegt sammen med andre dejlige efterårsgrøntsager. Prøv også Camilla Plums opskrift på den...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Kimchi - En koreansk delikatesse

Du har sikker hørt om den berømte koreanske delikatesse, kimchi. Men hvis du ikke har prøvet at lave din egen kimchi, så er du gået glip af en oplevelse.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Råsyltede sprøde grøntsager

Råsyltning er en nem vej til syltede grøntsager, skriver Camilla Plum. Mens syltning normalt indebærer at ingredienserne koges med lage, så anvendes der ved råsyltning rå, fintsnittet grøntsager.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Kande Broste Copenhagen

Kande Broste Copenhagen

Bæredygtigt engangsservice

Bæredygtigt engangsservice

AJ peberkværn Stelton

AJ peberkværn Stelton

Tallerken Roy Kirkham

Tallerken Roy Kirkham

Shopping Nyheder
Affaldssortering system - Smartstore Collect Set

Affaldssortering system - Smartstore Collect Set

Sommer, af Camilla Plum

Sommer, af Camilla Plum

Spisebordsstole til Sverige

Spisebordsstole til Sverige

Kai Gade Hansen plakat

Kai Gade Hansen plakat

Nye Bøger
Spis dig stærk, let og mæt - Anne Hjernøe

Fra den inspirerende kost- og livsstils ekspert, journalist Anne Hjernøe, kommer bogen 'Spis dig stærk, let og mæt' om forfatteres succes-koncept 'Stærk, let og mæt'.

Læs mere
Salattøsens - Sunde Fyldige Salater, af Mette Løvbom

Salater som hovedret er et hit, måske især fordi man føler sig godt tilpas efter en fyldig salat. For tii forskel fra tunge kødretter, så er middagssalater lette, mættende og nemmere at fordøje - og så er grøntsagerne jo fulde af vigtige næringsstoffer.

Salater kan sammensættes af lige præcis de...

Læs mere
Sænk Dit Kolesterol - af Jens Linnet og Jerk W. Langer

Fra de populære danske læger og forfattere, Jens Linnet og Jerk W. Langer, kommer bogen 'Sænk Dit Kolesterol'. Det er en vigtig bog, der gør dig klog på nøjagtigt hvilke konsekvenser det kan have, at leve med et højt kolesteroltal.

Læs mere
Krydderier fra A til Z - Stor smag til grøn mad

Bliv klogere på krydderier, og læs om, hvordan krydderier er helt afgørende for at give aromaer og smage til plantebaseret mad. Det er nemlig især, når vi skifter de kraftigt smagende kødretter ud med grønne alternativer, at krydderier spiller en særlig rolle, ved at tilføje aroma og smag.

Læs mere
^