Hvid Parasol
Løvefigurer til haven
Maling til træværk - Økologisk
Eichholtz havestol 'Delta'

Thaicurry er helt genial til fx grillet kyllingebryst. Ingredienserne er billige, og tilberedningstiden er kun 30 minutter.

Thaicurry med spidskål
Redaktionen

Spidskålen vinder frem i landets køkkener. Både hos kokkene og i hjemmene udgør det karakteristiske smalle kålhoved med de løse blade og den milde smag en større og større del af de daglige råvarer.

Selvom spidskålen er kendt som sommerkål, så betyder dens voksende popularitet, at supermarkederne sælger spidskål helt indtil sidst på efteråret, hvor frosten får bid i afgrøderne.

Spidskål er et hit blandt kokke

En af årsagerne til spidskålens popularitet er, at kokkene landet over roser spidskålen både i madprogrammer, kogebøger og magasiner. Det betyder, at flere får øjnene op for den sunde spidskåls mange anvendelsesmuligheder i madlavningen.

Udover at sætte bid i salater, egner spidskålen sig både til stuvning, som fyld til supper eller som tilbehør til kød eller fisk, hvor den for eksempel kan smørdampes eller svitses gylden på panden.

Opskrift: Thaicurry med spidskål

Thaicurry er helt genial til fx grillet kyllingebryst. Ingredienserne er billige, og tilberedningstiden er kun 30 minutter.

4 personer 

Ingredienser

  • 1 spidskål
  • 1 ds. light kokosmælk
  • 1 limefrugt
  • 2 spsk grøn carrypaste
  • 4-5 forårsløg

Fremgangsmåde

  • Tag 4 hele blade af kålen, skyl og gem dem.
  • Snit spidskålen i strimler på tværs. Skyl dem.
  • Kog kokosmælken op.
  • Kom currupaste i. Kom den snittede spidskål og de hele blade i.
  • Kog det sammen ca. 5 min.
  • Smag til med limesaft, salt og peber samt evt. lidt sukker.
  • Kom kålen i en skål eller på tallerkner, brug de hele blade som bund. Pynt med snittet forårsløg.

Kilde: Sæson

Opskrifter & råvarer
Amerikanske spareribs på grillen

Grillede spareribs marineret med hjemmelavet bbq-marinade, grillede majs & aubergine, feta/melon salat med syltede jalapenos. Lækkerier inspireret af stolte amerikanske bbq-traditioner.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Kostfibre i salaten: De 12 bedste bælgfrugter, kerner og korn

Med sæsonens friske, sprøde grøntsager, er der smæk på smag og kulør i salatskålen, og med bælgfrugter, kerner og korn får salaten så meget smag og fylde, at den snildt kan fungere som hovedret.

Her er 12 populære bælgfrugter, kerner og korn, der udover at tilføje smag og struktur, også er eminente...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Sommerfisk på grill

Det er nemt og lækkert at tilberede fisk på grillen. Du kan både grille fisk i filet, hele fisk, fisk indpakket i folie - eller måske har du smag for saftig fisk på spyd, lækre fiskeburgere eller grillede skaldyr?

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Rabarbersaft

Sæsonens syrlig-søde og sunde rabarber kan hældes på flaske og være en herlig tørstslukker på en varm sommerdag.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Rabarbercrumble

Rabarber-Crumble er den klassiske søde-syrlige sommerdessert med sprød crumble på toppen.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Langtidshævede havregrødsboller

Disse skønne havregrødsboller, mætter godt og har god, saftig konsistens. Bollerne er langtidshævede og får af samme årsag en god aroma. De skal hæve på køl natten over.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Hjemmebagte bagels

Hjemmebagte Bagels er skønne og praktiske, og helt ideelle til madpakken. Bagels er gode med røget laks, men også perfekt til din BLT sandwich med kylling & bacon, salat og en god dressing. Uhmmm!

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Rabarberkompot

Rabarber er måske bedst kendt for – i bogstavelig forstand - at tage det sure med det søde i skønne kager og desserter, men de lange stængler er også ganske velegnet, når de serveres som kompot til f.eks. grillet kød og fjerkræ. Her får du opskrifter på rabarberkompot og spinatfrikadeller, som fx...

Læs mere
Forår
Opskrifter: Varme hveder til Store Bededag

Fredag den 13. maj er det Store Bededag. Egentlig burde det hedde 'Store Hvededag' - for ikke mange andre af årets begivenheder er så tæt forbundet med indtagelsen af en enkelt fødevare.

De store, lune og luftige hvedebrød er et hit, og dét er de også når der er fintmalet fuldkornsmel i.

Her får...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Grydebrød

Det flotte brød er langtidshævet, bagt i støbejerns gryde og har en super sprød skorpe og lækker blød krumme.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Tallerken Roy Kirkham

Tallerken Roy Kirkham

Spisestel David Austin

Spisestel David Austin

AJ peberkværn Stelton

AJ peberkværn Stelton

Kagefad House Doctor

Kagefad House Doctor

Shopping Nyheder
Tekande

Tekande

Spisebordsstole

Spisebordsstole

Tapas skærebræt fra Nicholas Vahé

Tapas skærebræt fra Nicholas Vahé

Udtræks spisebord

Udtræks spisebord

Nye Bøger
Salattøsens - Sunde Fyldige Salater, af Mette Løvbom

Salater som hovedret er et hit, måske især fordi man føler sig godt tilpas efter en fyldig salat. For tii forskel fra tunge kødretter, så er middagssalater lette, mættende og nemmere at fordøje - og så er grøntsagerne jo fulde af vigtige næringsstoffer.

Salater kan sammensættes af lige præcis de...

Læs mere
Sænk Dit Kolesterol - af Jens Linnet og Jerk W. Langer

Fra de populære danske læger og forfattere, Jens Linnet og Jerk W. Langer, kommer bogen 'Sænk Dit Kolesterol'. Det er en vigtig bog, der gør dig klog på nøjagtigt hvilke konsekvenser det kan have, at leve med et højt kolesteroltal.

Læs mere
Krydderier fra A til Z - Stor smag til grøn mad

Bliv klogere på krydderier, og læs om, hvordan krydderier er helt afgørende for at give aromaer og smage til plantebaseret mad. Det er nemlig især, når vi skifter de kraftigt smagende kødretter ud med grønne alternativer, at krydderier spiller en særlig rolle, ved at tilføje aroma og smag.

Læs mere
Surdej - Kom Godt I Gang - af James Morton

Det behøver ikke være så svært, at bage skønne brød med surdej, og som alle ved, så er surdejsbrød et helt særlig sprødt og lækkert brød med dejlig, saftig krumme og stor smag.

Læs mere
^