4780 kj/ 1138 kcal
Sursød rødbedesalat
- 2 rå skrællede rødbeder (på str. med alm. kartofler) papirtyndt snittet i skiver på råkostjernet,
- 1 dl vand,
- 1½ dl eddike
- salt og peber fra kværn,
- 1 spsk. honning,
- 1 tsk. st. koriander
- evt. lidt fintreven peberrod.
Bring vandet i kog og smelt honning og salt i det. Tilsæt så eddike, peber og peberrod. Hæld lagen over rødbederne og lad dem trække ½ times tid eller gerne mere.
Stuvet rosenkål
- 250g rosenkål
- 2 tsk. smør
- 2 spsk. mel
- 4-5 dl god fond
- 1 knivspids muskat
- salt og peber fra kværn
Smelt smørret i en gryde og vend melet i. Bland det grundigt. Hæld suppen i langsom og pisk og pisk mens suppen hældes i gradvist. Den seje masse vil udjævne eventuelle melklumper. Hæld suppe i til du får den ønskede konsistens. Hvis der alligevel skulle være klumper, så hæld lidt mere suppe i, så den er flydende nok til at køre gennem en si. Lad den så simre lidt ind igen. Smag til med salt, peber og muskat – pas på med muskat som er et meget kraftigt krydderi. Damp rosenkålene så møre som du kan li. Vend dem til sidst i saucen og lad den simre i ca. 5-10 min. Smag til.
Stegt sild
- 230g sildefilet, lidt olie, salt og peber fra kværn
Varm olien på en teflonpande. Steg sildefileterne et par min. på hver side.
Kartofler
- 4 kartofler på str. med æg koges