Ingredienser
- 500 gr hakket oksekød
- 2 fed hvidløg
- 3 forårsløg
- 2 æg
- 3 spsk. manchego-ost
- 3 tsk. tørret timian
- 1 spsk salt
- 1 tsk peber
- ½-1 dl olivenolie
- 2 ds. flåede, hakkede tomater
- 1 dl rødvin
- 4 spsk. tomatkoncentrat,
- ½ tsk Piri Piri sauce
- 3 tsk. tørret rosmarin
- salt og peber
- 250 g fettuccine
- 1 håndfuld finthakket kruspersille
- 1 spsk. olivenolie
Opskrift
- Skyl og skær forårsløgene fint. Bland hakket oksekød, presset hvidløg og skåret forårsløg i en skål, og tilsæt æg, fintrevet manchego-ost, timian, salt og peber. Lad farsen hvile på køl i 15-20 min., inden den formes til 16 små kødboller.
- Varm ½-1 dl olivenolie op i en dyb, tykbundet pande og steg kødbollerne ved jævn varme. Vend dem ofte, så de bliver brune på alle sider.
- Tilsæt vin, flåede hakkede tomater, tomatkoncentrat, Piri Piri sauce og tørret rosmarin, dæmp varmen, og læg låg på panden.
- Lad saucen og kødbollerne simre i ca. 15 min. og smag til med salt og peber inden servering.
- Kog fettuccine i letsaltet vand efter anvisningen på pakken. Når fettuccinen er kogt al dente, hældes vandet fra, og den vendes i
- 1 spsk. olivenolie. Lige inden servering vendes også 1 håndfuld finthakket kruspersille i.