KANT køkkenrulleholder i egetræ
Justerbare hylder fra Yamazaki
Laforma 3-personers havesofa i massiv teak
Øreringe Mette Scherning
Sommerfisk på grill
Redaktionen

Det er nemt og lækkert at tilberede fisk på grillen. Du kan både grille fisk i filet, hele fisk, fisk indpakket i folie - eller måske har du smag for saftig fisk på spyd, lækre fiskeburgere eller grillede skaldyr?

At tilberede fisk og skaldyr er nemmere end de fleste tror. Ofte skal de blot have nogle få minutter på grillen, hvorefter de er klar til at blive serveret grillede sommergrønt, som broccoli, grønne asparges, champignon, squash eller aubergine.

Når du griller grønt, er det en god ide, at marinere inden: Læg dem i en skål med olie, salt og peber. Grill grøntsager nænsomt og pas på de ikke bliver brankede. Her en opskrift på yoghurtmarineret grillet laks med kold urtesauce, som kan serveres med grillet sommergrønt, salat og nye kartofler.

4 personer


Ingredienser

  • 4 stykker laks á 125-150 g

Yoghurtmarinade

  • 2 dl yoghurt naturel eller A38
  • Fintrevet frisk ingefær
  • Salt og peber

Tilberedning

  • Tænd grillen
  • Rør ingredienser til yoghurtmarinaden sammen. 
  • Fordel marinaden over de 4 laksestykker
  • Lad fisken marinere i 30 min. i køleskab
  • Pensl risten med lidt olie, og placér fisken på risten
  • Grill ved direkte varme i ca. 4 min. på hver side. 


Kold urtesauce:

  • 1 dl minifraiche 5%
  • 1 dl kvark
  • revet skal af 1/2 limefrugt
  • 1 agurk i skiver
  • 4 salatløg i skiver
  • 1/4 dl finthakket dild
  • 1/4 dl bredbladet persille
  • 1 spsk finthakket oregano
  • 1 tsk flormelis

Bland alle ingredienser og lad urtesaucen hvile en time i køleskab inden servering

Opskrifter & råvarer
Opskrift: Kikærtebøffer og søde kartofler med sprød spidskålssalat

Skøn vegetarisk sensommerret med bøffer af kigærter, hørfrø, søde kartofler og fuldkornshvede, og med spidskål/æblesalat og yoghurtdressing til.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Hokkaidosuppe med ristede porrer og naanbrød

En skøn efterårssuppe med græskar, hvor hokkaidoen sagtens kan byttes ud med indmaden fra et Halloween-græskar. Det orange græskar er noget fastere end almindelig græskar, men smagen er stort set den samme. Derfor kan man snildt erstatte hokkaidoen med det orange græskar, eller med butternut squas,...

Læs mere
Halloween
Opskrift: Amerikansk Pumpkin Pie

Til de amerikanske Halloween traditioner hører græskarkage eller Pumpkin Pie. Den lækre tærte er fyldt med græskarmos, æg, fløde og farin samt krydderiblanding af kanel, ingefær, allehånde og nelliker. Her får du opskriften.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Pizza med hokkaido græskar, bacon og brie

Vild med pizza? Prøv en rigtig efterårslækkeri: Pizza med hokkaido græskar.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Krydret græskarsuppe med sprøde kikærter

Med det smukke Hokkaido græskar i sæson, bringer vi en nem opskrift på den lækreste, krydrede græskarsuppe udarbejdet af Anne Hjernøe og Ditte Ingemanns.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Hvad hedder de forskellige chilier og hvor stærke er de?

Nogle mennesker er helt vilde med chili og kan næsten ikke få nok af frugtens varme, brændende fornemmelse i munden. Andre oplever en så voldsom reaktion, at de går en stor bue uden om stærke chiliretter. Men alle kan nok blive enige om, at chili i moderate mængder kan gøre den helt store forskel i...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
8 fantastiske fiskeretter du bliver nødt til at prøve

Få nye herlige retter på bordet med sæsonens fisk; Torsk, rødspætte, kulmule, kuller, mørksej og hvilling. Prøv fx en herlig karryfisk med æbler svampe og porrer, thai-inspireret sej med sambal oelek og fiskesauce, rødspætteruller med parmaskinke og ost - eller flødegratineret torsk med pasta og...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Valdemarsro på bestsellerlisten for fjerde gang

Sjældent har kogebøger fået så mange varme anbefalinger som opskriftssamlingerne fra Valdemarsro. Med sine fire bøger har forfatteren, Ann-Christine Hellerup Brandt, formået at skrive kogebøger, der i den grad appellerer til alle os, der nyder at tilberede et godt måltid med gode råvarer.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Skøn måltidssalat med blomkål, halloumi og granatæble fra Anne Hjernøes 'Stærk overgang'

”Overgangsalderen skal ikke være et helvede af svede- og hedeture, søvnløshed, blødningsforstyrrelser, koncentrationsbesvær, ondt i leddene og smerter ved sex. Det er ganske enkelt ikke det, du skal bruge din tid på, hvis du kan undgå det", skriver Anne Hjernøe i sin nye, inspirerende bog 'Stærk...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Flødegratineret torsk med pasta og purløg

Torsk er med sin milde smag og fine, hvide kød en alsidig fisk, der kan meget mere end koges til den klassisk nytårsret med sennepssauce og hvide kartofler. Torsk kan steges på pande, bages, dampes, koges og grilles, og så fungerer den med sin neutrale smag med rigtig mange dejlige krydderier. Med...

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Indskudsbakker

Indskudsbakker

Spisestel David Austin

Spisestel David Austin

Vinglas 'Ball' House Doctor

Vinglas 'Ball' House Doctor

Bæredygtigt engangsservice

Bæredygtigt engangsservice

Shopping Nyheder
Tapas skærebræt fra Nicholas Vahé

Tapas skærebræt fra Nicholas Vahé

Vasketøjskurv på hjul

Vasketøjskurv på hjul

Tekande

Tekande

Justerbare hylder fra Yamazaki

Justerbare hylder fra Yamazaki

Nye Bøger
Shopping
Loppemarkeder 2023
^