Søl-tang er den nye sunde bacon

Tang er en sund spise og et bæredygtigt alternativ til en lang række populære dagligvarer som fx bacon og pasta. Men mange af os vil nødig undvære smagen af bacon og pasta, så derfor er det en rigtig god nyhed, at Irma fremover forhandler to nye tangprodukter fra Seamore; tangpasta og tangbacon, der smager som var det… ja, netop pasta og bacon. Med de to nye tangprodukter, der netop er kommet på Irmas hylder, skulle det gerne blive både lettere og mere fristende, at spise tang i hverdagen.

Sundt og bæredygtigt alternativ til pasta og bacon
For Irma handler det om, at bidrage med et udvalg af nye, sunde og bæredygtige varer som alternativ til danskernes foretrukne spiser på middagsbordet, som fx bacon og pasta.
"Danskerne er begyndt at tænke sundhed ind i madlavningen. Flere og flere danskere har indført en ugentlig kødfri dag, og de har i den grad taget det grønne køkken til sig. Ved at føje tang til menuen mindsker vi vores indtag af kalorier og kulhydrater, mens vi højner indtaget af protein, mineraler, vitaminer og kostfibre, der gør, at man føler sig mæt i længere tid, " fortæller kategorichef hos Irma, Leif Larsen, der ser flere fordele ved tang.  

Tang på tallerkenen
Ud over at tang giver en lang række sundhedsmæssige plusser, så har tangprodukterne flere fordele. Tangen gror vildt i verdens have og har ikke brug for andet end sol og havvand for at vokse. Dermed bliver tang kaldt den mest bæredygtige fødevare i verden. Og med fremtidens knappe land- og vandressourcer samt potentiel fødevareknaphed, er havet et godt sted at kigge hen for fremtidens grøntsager.  
"Tang er en fantastisk ressource, som ikke belaster vores klima i samme grad, som produktionen af mange andre fødevarer. Og hos Irma har vores kunder tradition for at turde vælge innovative og utraditionelle fødevarer og prioritere bæredygtige produkter, der er gode for miljøet. Derfor håber jeg, at kunderne – ligesom Irma – glæder sig til at sætte velsmagende tang på menuen, " lyder det fra Leif Larsen. 

Smagen af tang
Irmas 'I sea pasta' er tørret vild økologisk Himanthalia-tang. Tangpastaen koges og bruges som alternativ til pasta og smager fremragende til kødsovs. 'I sea bacon' er tørret, vild søl-tang, der smager salt og sprødt som bacon. Tangbacon kan sprødsteges som almindeligt bacon og bruges i salater eller som kronen på toppen af et spejlæg. Begge varianter er glutenfri, vegansk og sælges praktisk talt uforarbejdet (kun plukket, tørret, emballeret uden tilsætning).

I sea pasta: Tang-tagliatelle
'I sea pasta' er typen Himantalia elongata, håndplukket i Irland. Når du koger den i 15-20 minutter, får du en kalorie- og kulhydratfattig, smagsneutral tagliatelle-lignende pasta, som går særligt godt med en tyk sauce. Bemærk, at der dufter af hav, når du koger tangen (dette kan du undgå/minimere, hvis du først iblødlægger tangen i ca. 20 minutter). Sérver som pasta, i salater, supper – alle steder, hvor du mangler et grønt bid.

I sea bacon: Salt bacon-bid
Hvor I sea Pastaen er afdæmpet i smagen, er 'I sea bacon' det modsatte – når først du har stegt den! I sea bacon er typen Palmaria palmata, den har en flot lilla farve og er mild i smagen, lige indtil du steger den, så kommer eksplosionen! Steg tangen i olie efter eget valg ved høj temperatur i 20-30 sekunder, så får du både salt og sprødhed! Servér som topping, der, hvor du mangler salt og sprødhed – eller som smagsgiver i risotto! Tangen er drøj i brug, så én pose rækker til mange serveringer.

Begge varianter koster kr. 69,00 for henholdsvis 75 g 'I Sea bacon' og 100 g 'I sea pasta'. 

Opskrifter & råvarer
Camilla Plum: Råsyltning er en nem vej til syltede grøntsager

Råsyltning er en nem vej til syltede grøntsager, skriver Camilla Plum. Mens syltning normalt indebærer at ingredienserne koges med lage, så anvendes der ved råsyltning rå, fintsnittet grøntsager.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Tabouleh med solmodne tomater, og salat med kylling og fuldkornsknas

Der er et særligt fokus på smag, sundhed og friske råvarer, når vi laver mad, skriver Fuldkornspartnerskabet. Ifølge deres nye undersøgelse, så vægter danskerne smagen, men for 60% indgår der også grundige overvejelser om, hvorvidt måltidet bidrager til sundheden. Friske råvarer er også højt…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Asiatiske chili- & honningmarinerede kyllingespyd

En nem og hurtig opskrift på de lækreste asiatisk inspirerede kyllingespyd med cherrytomater, løg, peberfrugt og kylling vendt i sød chilimarinade og sesamfrø.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
DIY: 10 kreative idéer og opskrifter med lavendel

Den smukke, blå, duftende lavendel er en super anvendelig blomst. Den er smuk og dekorativ i haven, i krukker på altanen, i buketter og bundet i lavendelkrans. Lavendel tilføjer delikat smag og duft i sirupper, hvilket er en himmelsk oplevelse på croissanter og pandekager.

Af blomsten kan man…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Hjemmelavede skumfiduser

Hjemmelavede skumfiduser smelter i munden. De er bløde, søde - og kan slet ikke sammenlignes med de købte. Og så er de super nemme selv at lave!

Med 5 ingredienser og en halv time på hånden har du skumfiduser til hele familien. Her får du en detaljeret trin-for-trin opskrift.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Sæson for blåbær: Hjemmelavet is med blåbær

Nu er det sæson for vilde blåbær, som er modne og plukkeklar i juli og august. De små delikate bær vokser især på blåbærbuske på den jyske hede, i lysninger i skove og plantager.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Praktiske tips til fremstilling af bærsaft og -marmelader

Rigtig mange af os hygger os hvert år i køkkenet med hjemmegjorte marmelader. Men hvilke sorter af bær skal man vælge? Og hvordan får man mest muligt ud af årets bærhøst?

Læs mere
Sensommer
Blommesæson: Mirabeller og store mørkeblå sveskeblommer

Sensommeren er skøn og lige nu kan man nyde søde, saftige danske blommer. Blommer dyrkes i alle verdensdele, men mange blommeelskere mener, at vi i Danmark har nogle af verdens bedste på grund af det skiftende klima.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Ditte Julies cheesecake med chokolade og brombær

Med inspiration i årstiderne, sæsonernes råvarer og naturens farver, har den passionerede kagenørd, Ditte Julie Jensen, udarbejdet en hel stribe bøger fulde af opskrifter på de smukkeste og mest delikate kager. Fra bestseller 'Tid til Kage' bringer vi her hendes opskrift på den lækreste cheesecake…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
3 skønne franske salater

I Provence, såvel som alle andre steder i Frankrig, er salat en vigtig ret, som enten kan stå alene som en frokost- eller forret, eller som fungerer som tilbehør til fx ost, pølse eller paté.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Nye Bøger
Spis dig stærk, let og mæt - Anne Hjernøe

Fra den inspirerende kost- og livsstils ekspert, journalist Anne Hjernøe, kommer bogen 'Spis dig stærk, let og mæt' om forfatteres succes-koncept 'Stærk, let og mæt'.

Læs mere
Salattøsens - Sunde Fyldige Salater, af Mette Løvbom

Salater som hovedret er et hit, måske især fordi man føler sig godt tilpas efter en fyldig salat. For tii forskel fra tunge kødretter, så er middagssalater lette, mættende og nemmere at fordøje - og så er grøntsagerne jo fulde af vigtige næringsstoffer.

Salater kan sammensættes af lige præcis de…

Læs mere
Sænk Dit Kolesterol - af Jens Linnet og Jerk W. Langer

Fra de populære danske læger og forfattere, Jens Linnet og Jerk W. Langer, kommer bogen 'Sænk Dit Kolesterol'. Det er en vigtig bog, der gør dig klog på nøjagtigt hvilke konsekvenser det kan have, at leve med et højt kolesteroltal.

Læs mere
Krydderier fra A til Z - Stor smag til grøn mad

Bliv klogere på krydderier, og læs om, hvordan krydderier er helt afgørende for at give aromaer og smage til plantebaseret mad. Det er nemlig især, når vi skifter de kraftigt smagende kødretter ud med grønne alternativer, at krydderier spiller en særlig rolle, ved at tilføje aroma og smag.

Læs mere
^