Fra Claus Meyers bog <link https: www.kvindeguiden.dk _self>"Chokolade":
ca. 30 stk.
Ingredienser:
• 75 g blødt smør
• 60 g flormelis
• kornene af ½ vaniljestang
• ½ æg
• skal af ½ usprøjtet citron
• skal af ½ usprøjtet appelsin
• 150 g hvedemel
Sådan gør du:
• Bland smør og flormelis sammen med vaniljekorn, og rør det sammen.
• Tilsæt æg og citrusskal, og rør blandingen ensartet.
• Sigt melet i, og bland, til dejen er samlet. Lad dejen hvile tildækket i køleskabet i 1 time.
• Forvarm ovnen til 200° ved varmluft.
• Del dejen i ca. 30 stykker, og tril dem til meget tynde pinde, ca. 15 cm lange og i få mm’s tykkelse.
• Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og lad dem hvile på køkkenbordet i ca. 10 minutter.
• Bag dine grissini i ca. 10 minutter, til de er gyldne og helt tørre.
• Afkøl, og drys med flormelis inden servering.