Skøn måltidssalat med blomkål, halloumi og granatæble fra Anne Hjernøes 'Stærk overgang'
Varm måltidssalat med blomkål, halloumi og granatæble
Ingredienser:
- 500 g blomkål
- 1 rødløg
- 1 dl butterbeans eller cannellini, drænet fra dåse
- 40 g halloumi
- 1 tsk koldpresset jomfruolivenolie
- 1 tsk tørret rosmarin
- 1 drys flagesalt friskkværnet sort peber
- revet saft og skal fra 1 usprøjtet citron
Desuden
- 1 stor håndfuld babyspinat eller rucola
- 2 spsk granatæblekerner
- 1 tsk dukkah, se nedenfor
Sådan gør du:
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Bræk blomkålen i mindre buketter.
- Pil løget og skær det i både.
- Fordel begge dele på en bageplade med bagepapir sammen med bønner og halloumi i skiver.
- Dryp med olivenolie og drys med rosmarin, salt og peber. Kom citronsaft henover og drys med fintrevet citronskal.
- Stil blandingen i den varme ovn og bag den i ca. 40 minutter, til grøntsagerne er møre og gyldne. Hold øje med halloumien undervejs, så den ikke får for meget.
- Bland de bagte grøntsager, bønner og ost med spinat eller rucola på en tallerken, fordel granatæblekerner henover og drys med dukkah.
Dukkah
Ingredienser
- 1 dl græskarkerner
- 3 spsk spidskommen
- 3 spsk korianderfrø
- 1 spsk flagesalt med top
Sådan gør du:
- Rist græskarkernerne på en tør, varm pande i 4 minutter.
- Tilsæt krydderierne og rist videre ved middel varme.
- Når krydderierne begynder at ryge lidt og give en krydret duft fra sig, og det hele er godt sprødt, kommer du det i morteren eller foodprocessoren.
- Tilsæt salt og stød eller kør, til du har en grov blanding.
Dukkahen skal køle helt af, før du kommer den på glas og lukker det godt til.
Opskriften er bragt med tilladelse fra Politikens Forlag

"Overgangsalderen skal ikke være et helvede af svede- og hedeture, søvnløshed, blødningsforstyrrelser, koncentrationsbesvær, ondt i leddene og smerter ved sex. Det er ganske enkelt ikke det, du skal bruge din tid på, hvis du kan undgå det", skriver Anne Hjernøe i sin nye bog 'Stærk Overgang', hvor hun og andre der har oplevet overgangsalderen fortæller om deres erfaringer, som jo arter sig helt forskelligt fra kvinde til kvinde.
Med sine tre 'Stærk, let og mæt'-bøger er hun blevet bannerfører for sin egen generation af kvinder, der ønsker at leve sundere uden at gå glip af livets glæder, nu med en bog målrettet til kvinder i overgangsalderen.
”I bogen kan du læse, at alt det, du mærker, føler og oplever i forbindelse med overgangsalderen, sandsynligvis er helt normalt, og få forklaringen på, at det sker. Men der er også grænser for, hvad du skal finde dig i, og der er masser af hjælp at hente, både til selvhjælp og fra dygtige eksperter, hvis blot du rækker ud efter den,” fortæller Anne Hjernøe.
Bogen byder også på interviews med fremtrædende og erfarne eksperter på området, så vi kan blive opdateret med den nyeste viden og få ryddet ud i alle de myter, der omgærder overgangsalderen.
Sidst i bogen præsenterer Anne Hjernøe 56 kalorielette opskrifter rige på protein, som rummer al den næring og velsmag, som kvinder i overgangsalderen har godt af – og fortjener.
Titel: Stærk Overgang
Forfatter: Anne Hjernøe
Forlag: Politikens Forlag
Bestilling: Bestil 'Stærk Overgang'