Skinkemignon med coleslaw 

Fra Kostkompagniet kommer her en skøn efterårsret med ovnstegt skinkemignon, klassisk risotto og coleslaw.

Skinkemignon

Glasering

  • 1 spsk honning 
  • 1 spsk sennep 
  • timian efter smag 
  • salt og peber


Bland alle ingredienser til glasering. Smør det på skinken og bag den ved 200C alt efter størrelsen. Vend stegen rundt i glaseringen et par gange. Server 270g og lidt af glaseringen.

Klassisk risotto

  • 2 tsk smør
  • 1 dl risottoris
  • frisk finthakket persille efter smag 
  • 4 dl kyllingesuppe/bouillon 
  • 1 stort finthakket løg
  • 30g reven parmesan


Smelt smørret i en gryde og sauter løg til det klares i farven. Tilsæt kyllingesuppen lidt ad gangen og lad risene absorbere væden inden der hældes nyt på. Til sidst vendes parmesan og persille i og der smages til med salt og peber.

Coleslaw

  • 200g fintsnittet hvidkål
  • 2 revne gulerødder


Dressing:

  • 1 dl fromage frais 
  • ½ spsk reven løg 
  • 2 tsk sukker
  • 1 spsk citronsaft eller eddike
  • salt og peber fra kværn


Hæld kogende vand over den fintsnittet hvidkål og lad det stå i ca.15 min. Vend ingredienserne til dressingen sammen og smag den til. Vend dressingen i de revne grøntsager og hvidkål. Smag til igen.

Opskrifter & råvarer
Camilla Plum: Råsyltning er en nem vej til syltede grøntsager 

Råsyltning er en nem vej til syltede grøntsager, skriver Camilla Plum. Mens syltning normalt indebærer at ingredienserne koges med lage, så anvendes der ved råsyltning rå, fintsnittet grøntsager.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Tabouleh med solmodne tomater, og salat med kylling og fuldkornsknas 

Der er et særligt fokus på smag, sundhed og friske råvarer, når vi laver mad, skriver Fuldkornspartnerskabet. Ifølge deres nye undersøgelse, så vægter danskerne smagen, men for 60% indgår der også grundige overvejelser om, hvorvidt måltidet bidrager til sundheden. Friske råvarer er også højt…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Asiatiske chili- & honningmarinerede kyllingespyd 

En nem og hurtig opskrift på de lækreste asiatisk inspirerede kyllingespyd med cherrytomater, løg, peberfrugt og kylling vendt i sød chilimarinade og sesamfrø.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Heibergs gulerodskage 

Gulerodskagen er en klassiker, ikke mindst, når den, som her, har mascarpone i ostecremen på toppen. Det gør den blødere og mere fed og cremet, hvilket skaber en perfekt kontrast til kagens knasende hasselnødder.

Prøv også med revet rødbede eller courgette i stedet for gulerod.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
DIY: 10 kreative idéer og opskrifter med lavendel 

Den smukke, blå, duftende lavendel er en super anvendelig blomst. Den er smuk og dekorativ i haven, i krukker på altanen, i buketter og bundet i lavendelkrans. Lavendel tilføjer delikat smag og duft i sirupper, hvilket er en himmelsk oplevelse på croissanter og pandekager.

Af blomsten kan man…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Hjemmelavede skumfiduser 

Hjemmelavede skumfiduser smelter i munden. De er bløde, søde - og kan slet ikke sammenlignes med de købte. Og så er de super nemme selv at lave!

Med 5 ingredienser og en halv time på hånden har du skumfiduser til hele familien. Her får du en detaljeret trin-for-trin opskrift.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Sæson for blåbær: Hjemmelavet is med blåbær  

Nu er det sæson for vilde blåbær, som er modne og plukkeklar i juli og august. De små delikate bær vokser især på blåbærbuske på den jyske hede, i lysninger i skove og plantager.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Praktiske tips til fremstilling af bærsaft og -marmelader 

Rigtig mange af os hygger os hvert år i køkkenet med hjemmegjorte marmelader. Men hvilke sorter af bær skal man vælge? Og hvordan får man mest muligt ud af årets bærhøst?

Læs mere
Sensommer
Blommesæson: Mirabeller og store mørkeblå sveskeblommer 

Sensommeren er skøn og lige nu kan man nyde søde, saftige danske blommer. Blommer dyrkes i alle verdensdele, men mange blommeelskere mener, at vi i Danmark har nogle af verdens bedste på grund af det skiftende klima.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Ditte Julies cheesecake med chokolade og brombær 

Med inspiration i årstiderne, sæsonernes råvarer og naturens farver, har den passionerede kagenørd, Ditte Julie Jensen, udarbejdet en hel stribe bøger fulde af opskrifter på de smukkeste og mest delikate kager. Fra bestseller 'Tid til Kage' bringer vi her hendes opskrift på den lækreste cheesecake…

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^