Til 4 personer
Ingredienser …:
- 1 lille hvidkål eller spidskål
- 2 peberfrugter
- 2 æbler
- 1 rød chili
- 2 stængler citrongræs
- 2 spsk. olivenolie
- 1 spsk. karry
- 600 g svinekød eller kyllingefilet i tern
- 2 fed hvidløg
- 3 dl grøntsagsbouillon
- 1 dåse kokosmælk
- 1- 2 spsk. fishsauce
- 1 potte frisk koriander
Tilbehør: Naanbrød
Tilberedning …:
Fjern de yderste blade af kålen, skær stokken fri og snit kålen fint. Snit peberfrugten. Skær æblerne i kvarte, fjern kernehusene og skær æblerne i tynde både. Flæk chilien, skrab kernerne ud og hak chilien fint. Skær top og bund af citrongræsstænglerne, fjern de yderste blade, bank stænglerne og hak dem fint.
Varm olien i en stor gryde og svits karryen af. Brun kødet i olien ved god varme. Tilsæt chili, citrongræs, presset hvidløg, kål og peberfrugter. Vend ingredienserne sammen og lad det hele stege i cirka 5 minutter.
Tilsæt bouillon og lad retten simre under låg i cirka 10 minutter. Tilsæt æblebådene og lad retten simre i yderligere cirka 5 minutter, til kødet er mørt. Hæld kokosmælk ved og kog op. Tag gryden af varmen og smag retten til med fishsauce. Hak koriander og vend det i.
Servér med lune naanbrød.
Foto: Henrik Freek