Hvis man har en opskrift, hvor der almindeligvis bruges creme fraiche, så kan man snildt erstatte med fromage frais.
Fromage frais er dog en smule tyk i det, og den har det lidt kvark-agtige tørre islæt, som følger med et højt proteinindhold.
Det, man kan gøre er, at tage en lille sjat mælk og røre op i fromage fraisen. Så bliver den dels tyndere i konsistensen, og ligger ikke mere ovenpå salaten. Derudover bliver den blødere, så ligheden med kvark mindskes. Man kan også bruge nogle af dagens fedt-kalorier og tilsætte en smule mayonnaise.
Tilsmag med finthakkede friske krydderurter af enhver slags. Eller ketchup, reven løg, en anelse sukker og hvidløg. Eller citron, sennep, lidt sukker og reven løg. Eller moset, godt moden blue cheese (ja, den er aldeles fed, men en teske kan oplyse en hel deciliter dressing). Salt og peber skal tilsættes med rund hånd i enhver af de her nævnte.
Kategori: Opskrifter & råvarer
