Shepherd’s pie

Shepherd’s pie

Shepherd’s pie 

Den perfekte ret til at varme krop og sjæl i efteråret. De ekstra krydderier og chilien skal nok få sat fut under dig i løbet af nul komma fem, lover Ravinder Bhogal ...

Hvis temperaturen er styrtdykket, og dagslyset er forsvundet, før du overhovedet når at slukke vækkeuret klokken 7:00, er dette den perfekte ret til at varme krop og sjæl. Betragt det som kølervæske for madører. De ekstra krydderier og chilien skal nok få sat fut under dig i løbet af nul komma fem. Denne shepherd’s pie fra Ravinder Bhogals <link http: www.kvindeguiden.dk _self> Steg i stiletter ligger i en skal af kartoffelmos, der er tyk nok til at isolere en iglo.

Ingredienser til pie ....:
∙ en ordentlig slat olivenolie
∙ 1 løg, hakket meget fint
∙ 1 gulerod, hakket
∙ 3 fed hvidløg, hakket
∙ 1 tsk spidskommen
∙ 1/2 tsk stødt kanel
∙ 500 g hakket lammekød
∙ 200 ml hakkede tomater
∙ 1 spsk tomatpuré
∙ 1 stykke (2,5 cm) frisk ingefær
∙ 2 grønne chilier (uden kerner, hvis du foretrækker det mindre stærkt), hakket
∙ 1 spsk rødvinseddike
∙ havsalt og friskkværnet sort peber
∙ 100 g frosne ærter
∙ 250 ml kogende vand
∙ ketchup, til servering

Ingredienser til kartoffelmosen ...
∙ 750 g melede kartofler, skrællet
∙ 75 g usaltet smør
∙ 2 æggeblommer
∙ 40 ml sødmælk
∙ 40 ml piskefløde
∙ et let drys stærk paprika

Sådan gør du ...:
∙ Forvarm ovnen til 200 grader. Skær kartoflerne til kartoffelmosen i små terninger og lad dem stå og simre i en gryde med saltet vand, indtil de er møre – ca. 10-15 minutter.
∙ Hæld vandet fra.
∙ I mellemtiden opvarmes olien i en stor gryde.
∙ Sautér løg, gulerødder og hvidløg, indtil de er bløde og gyldenbrune.
∙ Tilsæt spidskommen og kanel og steg videre i et par minutter, indtil det begynder at dufte herligt. ∙ Tilsæt hakket kød og brun det, mens du hakker eventuelle klumper i stykker med en træske.
∙ Når kødet er godt brunet, hældes tomater og tomatpuré i sammen med ingefær, chili, eddike og krydderier.
∙ Lad det stå og boble og koge i ca. 8 minutter. Når tomaterne er opløst, hældes ærterne i, og der røres godt rundt.
∙ Hæld vandet i, bring det i kog, læg låg på gryden og lad det stå og simre i 25 minutter.
∙ Mos kartoflerne og rør derefter smør og to æggeblommer i. Hæld langsomt mælk og fløde i og mos igen, så du sikrer, at du får en glat mos uden klumper.
∙ Hæld kødet i et ovnfast fad og bred kartoffelmosen ud over det. Sørg for, at noget af mosen stikker lidt mere op end andet – det bliver lækkert sprødt og får din shepherd’s pie til at se herligt rustik og hjemmelavet ud.
∙ Drys med paprika og bag retten i ovnen i 25 minutter, indtil den bobler og er blevet gylden.

Spis den foran pejsen med tallerkenen i skødet og en klat ketchup til.

Opskrifter & råvarer
Opskrifter: Håndmadder og højtbelagt 

Som en vigtig og højt elsket del af dansk madkultur, er rugbrødet en uundværlig del af frokosten uanset om man er til højtbelagt smørrebrød eller mindre avancerede håndmadder.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Nem opskrift: Kimchi - En koreansk delikatesse 

Du har sikker hørt om den berømte koreanske delikatesse, kimchi. Men hvis du ikke har prøvet at lave din egen kimchi, så er du gået glip af en oplevelse.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Kanelsnegle - Annemette Voss Fridthjofs yndlingsopskrift 

Blandt opskrifterne på alverdens delikate kager i kagebøger af Annemette Voss er her hendes absolutte yndling: Kanelsnegle!

De lækre snegle er absolut hit og en af de mest populære opskrifter på KvindeGuiden - ganske enkelt fordi de bare er de allerbedste og samtidig super nemme at lave.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift på hjemmelavede proteinbarer  

Små hjemmelavede proteinbarer er velegnede til at stille den lille sult mellem måltiderne, og løfter hurtigt blodsukker og energiniveau. De er super nemme at lave og fulde af chiafrø og nødder, der er proteinkilder på linje med bønner og ærter.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Proteiner til musklerne fra morgenstunden 

Foråret er den ideelle tid til at komme i gang med træning og bevægelse. Efter en lang vinter inviterer de længere, lysere dage til øget fysisk aktivitet. Husk, at kombinere motionen med en proteinrig kost, da proteiner er essentielle for muskelopbygning og genopretning.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Heibergs gulerodskage 

Gulerodskagen er en klassiker, ikke mindst når den som her, har mascarpone i ostecremen på toppen. Det tilføjer en blød og cremet smag til den letkrydrede kage og de ristede hasselnødder.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Festkage: Chokolademoussekage med hindbær-pannacotta og browniebund  

En fryd for øjet og ganen. Den ultimative chokolademoussekage med hindbær-pannacotta og browniebund fra Karin Moberg og Oscar Måleviks klassiker 'Bag Glutenfrit'. Denne glutenfri festkage kræver forberedelse, men er så delikat og så imponerende smuk, at den er hele arbejdet værd.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Ovnbagt lam, asparges og glace 

Fra Christian Bitz og Claus Holms opskriftsamling 'Sund Appetit – Saft, kraft og masser af grønt', bringer vi opskriften på en herlig forårsret med lam.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Påske opskrifter: 12 lækre retter 

Påskedagene indbyder til traveture i forårssolen og hyggelige påskefrokoster. Et fint dækket bord med forårsgrene, æg og hvide tulipaner, og et udvalg af de klassiske påskeretter, gør frokosten til en særlig festlig oplevelse.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrifter: Smørrebrødet - En fast bestanddel på påskebordet 

Fuldkorn gør for alvor sit indtog i påsken med rugbrødet som fast bestanddel på påskebordet, når laks og flere slags sild nydes med løg, kapers, æg og dressing.

Her deler Fuldkornspartnerskabet og Hjerteforeningen opskrifter på klassisk sildemad og røget laks med peberrodscreme - på rugbrød…

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Spis dig stærk, let og mæt - Anne Hjernøe

Fra den inspirerende kost- og livsstils ekspert, journalist Anne Hjernøe, kommer bogen 'Spis dig stærk, let og mæt' om forfatteres succes-koncept 'Stærk, let og mæt'.

Læs mere
Salattøsens - Sunde Fyldige Salater, af Mette Løvbom

Salater som hovedret er et hit, måske især fordi man føler sig godt tilpas efter en fyldig salat. For tii forskel fra tunge kødretter, så er middagssalater lette, mættende og nemmere at fordøje - og så er grøntsagerne jo fulde af vigtige næringsstoffer.

Salater kan sammensættes af lige præcis de…

Læs mere
Sænk Dit Kolesterol - af Jens Linnet og Jerk W. Langer

Fra de populære danske læger og forfattere, Jens Linnet og Jerk W. Langer, kommer bogen 'Sænk Dit Kolesterol'. Det er en vigtig bog, der gør dig klog på nøjagtigt hvilke konsekvenser det kan have, at leve med et højt kolesteroltal.

Læs mere
Krydderier fra A til Z - Stor smag til grøn mad

Bliv klogere på krydderier, og læs om, hvordan krydderier er helt afgørende for at give aromaer og smage til plantebaseret mad. Det er nemlig især, når vi skifter de kraftigt smagende kødretter ud med grønne alternativer, at krydderier spiller en særlig rolle, ved at tilføje aroma og smag.

Læs mere
^